Editura Frontiera a crescut în câțiva ani mai ceva ca Făt-Frumos! A intrat în formță încă de la început pe piața editorială românească și a ridicat cu fiecare nouă apariție standardul tipăriturilor de calitate. Povești sau poezii alese (nu culese la întâmplare), editate cu o acribie demnă de o enciclopedie și însoțite de ilustrații care cuceresc orice copil. Iată câteva motive pentru care cred că nu veți da greș dacă veți pune în sacul Moșului câteva dintre cărțile apărute la această editură. Noi vă propunem trei dintre cele mai recente apariții editoriale.  

Dejunul unei frunze – text și ilustrații de Marina Debattista

Poezii pentru copii? Desigur!

Copiii învață jucându-se. Atunci când învață să vorbească, le place să se joace cu sunetele, iar când se fac mai măricei, le place să se joace cu cuvintele. Poeziile pentru copii sunt printre cele mai îndrăgite lecturi. Iată de ce vă propunem să ne reamintim împreună că poezia este un joc de cuvinte și nu poate lipsi din primele lecturi ale unui copil.

„Dejunul unei frunze” este o selecție de poezii pentru copii, care se joacă într-un mod creativ cu sonoritățile și cuvintele. Textul poetic este remarcabil ilustrat de autoare printr-o combinație de acuarele, colaj și linogravură.

Marina Debattista este doctor în fizică și susține cursuri de popularizare a științei în cadrul Universității Oxford din Marea Britanie. În același timp, este pasionată de literatura ca joc de cuvinte (traduce cu plăcere din Lewis Carroll), dar și de cartea ca obiect fizic (concepe cărți de colecție, lucrate și legate manual). Marinei îi place să scrie și să ilustreze poezie. „Dejunul unei frunze” reprezintă cartea sa de debut.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Ernest și Celestine la muzeu de Gabrielle Vincent

O nouă poveste din seria Ernest și Celestine!

Ernest este pasionat de istoria artei, iar la muzeu descoperă o mulțime de tablouri care îl captivează. Galeria interminabilă i se pare însă plictisitoare lui Celestine, care se rătăcește de Ernest. Cei doi prieteni se caută neliniștiți prin muzeu și, cu ajutorul paznicilor, se regăsesc. Celestine a tras însă o spaimă uriașă, din care își revine abia acasă, mângâiată de cuvintele afectuoase ale lui Ernest.

Îi cunoașteți deja pe ursul Ernest și pe șoricica Celestine. Sunt printre cele mai îndrăgite personaje din literatura europeană pentru copii. Ilustrate în acuarelă, poveștile lor surprind întâmplări din viața oricărui copil: micile bucurii sau dezamăgiri, pierderea unei jucării, capriciile zilnice. Textul simplu și puterea evocatoare a imaginilor pastelate fac din această serie de povești o capodoperă de mare sensibilitate și o primă școală a vieții pentru micii cititori.

În aceeași serie: „Ernest și Celestine l-au pierdut pe Simeon”, „Ernest și Celestine la picnic”.

Gabrielle Vincent este pseudonimul sub care a publicat cărți pentru copii pictorița belgiană Monique Martin (1928-2000). În anii ’80, Monique Martin s-a dedicat cu pasiune ilustrației de carte pentru copii și a devenit creatoarea unor albume memorabile.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Crăciunul – carte ilustrată pentru copii  de Mihail Aldașin

Una dintre cele mai frumoase cărți de Crăciun venite din școala de ilustrație rusească.

Povestea nașterii lui Hristos urmează textul evanghelic, dar aduce în plus detalii umane calde, care ajută cititorul să intre în atmosfera poveștii: dreptul Iosif cară apă cu găleata pentru baia pruncului, fecioara Maria îi cântă un cântec de leagăn, iar ușa cea veche scârțâie neunsă. Este o naștere simplă, dar plină de  bucuria și pacea pe care o aduce orice copil pe lume.

Ilustrațiile sunt realizate în stil naiv și au prospețimea unui ochi de copil care vede lumea pentru prima oară. Dincolo de aparenta lor simplitate, simțim însă măreția unei alte lumi, mai bogate, în care cele nevăzute își dau mâna cu cele văzute.

Cartea se bazează pe filmul de animație „Crăciunul”, regizat de Mihail Aldașin și premiat la numeroase festivalele de film din Europa și Rusia.
Mihail Aldașin s-a născut în 1958 în fosta URSS. A lucrat în studiourile de animație Pilot și Soiuzmultfilm (celebrul studio de animație sovietic, unde a fost creat, printre altele și filmul Maria, Mirabela). Este scenarist, pictor și unul dintre cei mai talentați regizori de animație din Rusia contemporană.

 Cartea poate fi cumpărată de aici.

Share.

About Author

Avatar photo

Editor-coordonator Bookhub.ro. Câteva dintre pasiunile mele le găsiți reflectate în cele scrise aici. Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura