Andrei și Regatul Sferelor Albede Corina Militaru

Roman fantastic pentru copii

Andrei, băiețelul curios și inteligent aflat în căutarea unui final fericit, trece printr-o serie de aventuri fantastice pe parcursul celor 21 de capitole ale romanului de debut semnat de scriitoarea Corina Militaru.

Ghiozdanul. Dezordinea din camera lui. Cartea de citire. Un ghemotoc de hârtie. Acestea sunt coordonatele universului cotidian ale cărui limite se străduiește să le depășească Andrei, băiatul care se visează căutător de comori. Pentru început, își stabilește o țintă cu grad scăzut de dificultate: să identifice locul din casă în care este ascunsă colecția de timbre a tatălui său. Dar a reușit să găsească ceva cu totul și cu totul neașteptat: o carte misterioasă, cu o poveste care se scria pe măsură ce o citea.

Dintr-odată, universului cunoscut i-a luat locul o cameră întunecată și apăsătoare. Asta până a găsit un alt obiect misterios: creionul cu puteri magice. Cu ajutorul lui, Andrei a desenat ușa spre o lume de basm. Întâmplările care se conturează aici îi împlinesc în cel mai neașteptat mod cu putință dorul de aventură. Băiatul care mai devreme se lupta cu dezordinea din dormitor a devenit între timp erou de basm. Iar odată cu noul lui statut vine și o responsabilitate imensă: trebuie să salveze Regatul Sferelor Albe de întunericul necruțător care îl năpădește treptat.
Micile sfere luminoase, regina lor, înțeleptul Învățător și chiar morocănosul copac Tir sunt în pericol de a fi înghițiți de negura ce învăluie întreg tărâmul. Va reuși Andrei să îi ajute pe noii lui prieteni? Pentru a-și îndeplini visul, va fi nevoit să învețe lecția răbdării, a înțelepciunii și a altruismului.

Povestea creată de Corina Militaru are darul de a-i captiva cu ușurință pe cititorii aflați la început de drum în lumea cărților. Umorul, stilul dinamic și întâmplările palpitante sunt completate de ilustrațiile fermecătoare ale Călinei Cernat. Elementele fantastice ale poveștii se îmbină cu învățăminte prețioase despre sinceritate, prietenie și chiar ecologie.

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Pisicile războinice. Sub semnul stelelor. Șoaptele nopții

Aventurile fantastice continuă Sub semnul stelelor

Al treilea volum din noua serie Pisicile Războinice este dedicat crâncenei confruntări dintre Cei Trei și Războinicii Pădurii Întunecate.

Aspectul înspăimântător al naturii este reprezentativ pentru atmosfera din clanurile de pisici sălbatice. Înfășurate în fuioarele alburii ale norilor, stelele și-au pierdut strălucirea. Crengile desfrunzite pare că zgârie cerul întunecat. Vântul străbate întreg luminișul. Tufișurile se înclină și foșnesc, ca agitate de o haită de lupi. Zăpada a cucerit teritoriile de lângă lac. Frigul înțepător și natura potrivnică îngreunează accesul pisicilor la pradă. Mai mult decât atât, acestea se confruntă cu o molimă periculoasă.

Dar adevăratul pericol izvorăște din intențiile malfice ale Războinicilor Pădurii Întunecate. Aceștia alimentează conflictele, iar ura dintre pisici se întețește. Nu mai durează mult până să ajungă la punctul de fierbere relațiile dintre cele 4 clanuri. Viețile tuturor sunt amenințate, însăși supraviețuirea clanurilor fiind pusă sub semnul întrebării.

În acest context, planurile lui Stea de Tigru funcționează de minune. Pană de Gaiță, Flacără de Leu și Labă de Turturea sunt singurii care conștientizează amploarea pe care o are puterea lui distructivă. Până și Labă de Iederă, sora lui Labă de Turturea, se află sub influența lui. Din cauză că se simte datoare să demonstreze că este o războinică la fel de curajoasă ca sora ei, s-a alăturat armatei acestuia.

Adevărul este că Cei Trei nu pot lupta singuri împotriva războinicilor întunecați. Destinul le va scoate în cale aliați, dar și trădători. Un personaj important își va pierde viața înainte de vreme, schimbând soarta clanurilor pentru totdeauna.

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.” – Publishers Weekly

„După ce citești Pisicile Războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.” – Kirkus Review

Din seria Sub semnul stelelor fac parte cărțile:

XIX – Al Patrulea Ucenic

XX – Ecouri pierdute

XXI – Șoaptele nopții

XXII – Semnul Lunii

XXIII – Războinicul Uitat

XXIV – Ultima Speranță

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Pisicile războinice. Sub semnul stelelor. Semnul Lunii

Pericolul se întețește pe tărâmul Pisicilor Războinice

A patra carte din seria Sub semnul stelelor surprinde continuarea luptei împotriva războinicilor din Pădurea Întunecată.

Războinicii din Pădurea Întunecată devin din ce mai puternici. Prin acțiunile lor, reușesc să dezbine clanurile de lângă lac mai mult decât oricând. Supraviețuirea pisicilor sălbatice depinde în totalitate de Pană de Gaiță, Flacără de Leu și Aripă de Turturea. Împreună, trebuie să deslușească semnificația profeției care le-a hărăzit un destin comun. Dacă eșuează, codul războinicilor ar putea fi distrus pentru totdeauna.

Flacără de Leu se concentrează asupra apărării clanului. Iaz de Iederă spionează războinicii lui Stea de Tigru. Între timp, Pană de Gaiță a pornit la drum alături de Aripă de Turturea, în urma chemării disperate a prietenilor din Tribul Apei Învolburate. Dar o profeție sumbră îi avertizează despre alte pericole care le dau târcoale. Ies la iveală legături nebănuite între pisicile din clanuri și cele din munți. În acest context, este posibil ca puterea stelelor să nu fie suficientă pentru a le salva…

Iar pentru ca tensiunea este în continuă creștere, de acum trei trebuie să devină patru, pentru a duce mai departe lupta cu întunericul fără de sfârșit.

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.” – Publishers Weekly

„După ce citești Pisicile Războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.” – Kirkus Review

Din seria Sub semnul stelelor fac parte cărțile:

XIX – Al Patrulea Ucenic

XX – Ecouri pierdute

XXI – Șoaptele nopții

XXII – Semnul Lunii

XXIII – Războinicul Uitat

XXIV – Ultima Speranță

Cartea poate fi cumpărată de aici.

BRAVELANDS – EROII SAVANEI. Vol. II: Codul Onoarei

A doua parte a misterioaselor aventuri din savană

În cea mai nouă serie Fantasy semnată de Erin Hunter, celor 3 eroi neobișnuiți Viteaz, Cer și Ghimpe le revine misiunea de a restabili pacea în Ținuturile Neînfricaților.

În savană, fiecare zi este senină și frumoasă. Razele aurii de lumină, cerul de un albastru nemărginit, coroanele acaciilor și ierburile înalte se află într-un echilibru permanent. Însă viețile locuitorilor acestui tărâm sunt marcate de haos. Codul după care se ghidează toate viețuitoarele savanei a fost încălcat. Marea Mamă a fost ucisă. Minciunile, comploturile și luptele pentru putere reprezintă acum regula în Ținuturile Neînfricaților. Savana tânjește după pace…

În acest peisaj tulburător, își duc traiul trei eroi tineri care trec prin momente de cumpănă: un babuin care își înfruntă destinul, un elefant nesigur pe menirea sa și un leu hotărât să intre în luptă.

Babuinul Ghimpe Frunză-Mijlocie din Ceata Pădurii Luminoase descoperă un secret teribil. Cineva foarte apropiat și extrem de puternic se face vinovat de actul de trădare care a cutremurat Ținuturile Neînfricaților.

Tânărul leu Viteaz așteaptă un moment prielnic pentru a răzbuna moartea tatălui său. Între timp, îndură tot mai greu accesele de tiranie ale conducătorului haitei din care face parte.

Tânăra femelă de elefant Cer are darul de a citi oaselor animalelor care au pierit. Acum, caută cu disperare un semn care să i-l reveleze pe adevăratul Mare Părinte al savanei.

Cărările lui Ghimpe, Viteaz și Cer se vor intersecta de multe ori. Adevărata provocare este să găsească rezolvarea problemelor care îi frământă, înainte ca echilibrul fragil al Ținuturilor Neînfricaților să fie distrus pentru totdeauna.

„Personaje complexe, o intrigă captivantă, o lume bogată în mitologie și un decor de o frumusețe care taie răsuflarea cititorului. O poveste sălbatică și fascinantă!” – Kirkus Reviews

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Prietenii lui Năsuc. Operațiunea Punga de Cristina Elena Gheorghiu

Cu ilustrații de Florin Gheorghiu

O poveste cu un nas fin pentru gustări delicioase. Cu 5 nasuri de fapt!
Năsuc și gașca lui de șoricei simpatici sunt mereu veseli și gata de expediții palpitante. Dacă aventurile lor implică și ceva comestibil, cu atât mai bine.
Lui Năsuc i-au plăcut dintotdeauna boabele de grâu și de porumb sau pufuleții. Dar cel mai mult și-a dorit să aibă prieteni adevărați. Iar visul i s-a împlinit la puterea a patra, căci iată că la reîntâlnirea cu șoricelul năzdrăvan copiii fac cunoștință și cu amicii lui. Locuiesc împreună în podul casei de pe Strada Lacului, la Nr. 7. Iar Gustărică, Gură-Cască, Mustăcilă și Grăsuțul sunt la fel de curioși, isteți și puși pe șotii ca eroul nostru.

Aventura începe de îndată ce domnul Toma vine acasă de la cumpărături. Năsuc și prietenii lui cu blănițe cenușii decid că trebuie să se înfrupte din bunătățile ascunse în misterioasele pungi. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Unul dintre ei nu ciulește bine urechile atunci când ceilalți pun la cale planul de acțiune. Riscă să îi prindă pisica vecinilor. Până și doamna Toma trage o sperietură zdravănă. Nu este deloc ușor să locuiești cu cinci șoricei neastâmpărați! Dar este fascinant să parcurgi firul acestei povești palpitante. Alături de personaje, copiii vor învăța importanța cumpătării, a prudenței și a solidarității.

Nu ratați continuarea aventurii șoricești din volumele Copacul din casă, O noapte în cort și La piscină!

Cartea poate fi cumpărată de aici.

Share.

About Author

Avatar photo

Editor-coordonator Bookhub.ro. Câteva dintre pasiunile mele le găsiți reflectate în cele scrise aici. Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura