UPDATE – Câștigător este…

Comentariul cu nr.57 – Olariu Iulia

Felicitări! Te rugăm să ne contactezi la adresa contact@bookhub.ro pentru a stabili cum vei intra în posesia premiului.

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la concursurile următoare!

 

Străveacul și alte vremi de Olga Tokarczuk

Premiul Nobel pentru Literatură 2018

Traducere din limba polonă și note de Olga Zaicik

Străveacul şi alte vremi este considerată cea mai reuşită carte a scriitoarei poloneze. Olga Tokarczuk construieşte o vastă alegorie despre forţa distructivă a timpului, povestind optzeci de ani din viaţa locuitorilor unui sat mitic. Sensul său profund este reprezentat de modul în care omul se poate plasa în istorie pentru a se redescoperi. Îmbinînd realismul cu magicul, ignorînd aspectele (post)moderne ale unei societăţi, scriitoarea reuşeşte să dea romanului său o dimensiune universală. Suflul amplu al naraţiunii aminteşte uneori de paginile memorabile din Un veac de singurătate al lui Gabriel García Márquez.

„Olga Tokarczuk construieşte din crîmpeie de istorie reală un mit ce respiră ordine, o poveste unde toate întîmplările, chiar şi cele tragice şi urîte, au propria justificare. Spaţiul e organizat ca o mandala – un cerc înscris într-un pătrat, care e reprezentarea geometrică a desăvîrşirii şi plenitudinii.” (Jerzy Sosnowski, Gazeta Wyborcza)

Focul din casă de Kamila Shamsie

Traducere din limba engleză și note de Sînziana Dragoș

Women’s Prize for Fiction 2018

Isma este în sfîrşit liberă. După ce i-a crescut pe fraţii ei mai mici – gemenii Aneeka şi Parvaiz – de la moartea părinţilor, obţine o viză de studii care-i îngăduie să-şi împlinească visul de a-şi pregăti doctoratul în America. Isma pleacă la Amherst College, însă îşi face griji pentru Aneeka, sora ei frumoasă şi încăpăţînată, care a rămas în Londra, şi pentru Parvaiz, care dispare, călcînd pe urmele tatălui său jihadist. Bîntuit de trecutul tatălui, după ce află că acesta a fost torturat de americani la Bagram, Parvaiz se înrolează în ISIS şi fuge în Siria. La scurt timp, în viaţa surorilor se iveşte Eamonn, fiul unui important politician britanic. Să fie acesta o şansă la fericire? Un mijloc de a-l salva pe Parvaiz? Brusc, destinele a două familii se împletesc în acest roman care ne provoacă să ne întrebăm: ce sacrificii sîntem dispuşi să facem în numele iubirii?

„Romanul Kamilei Shamsie, nominalizat la Man Booker Prize în 2017, este o adaptare îndrăzneaţă a Antigonei lui Sofocle. Focul din casă păstrează temele tragediei antice: nesupunere civică, fidelitate şi lege. O poveste ingenioasă şi explozivă, în care tensiunea atinge cote maxime şi care se încheie cu una dintre cele mai memorabile scene din romanele acestui secol.” (The New York Times)

Istorii din preistorie de Alberto  Moravia

Traducere din limba italiană de Corina Anton

Cu ilustrații de Flaminia Siciliano

Vîrsta recomandată: 8+

Acum un miliard de ani, lumea era un loc cu totul diferit. Mama Na Tura, o femeie uriașă care dormea cu capul pe un munte, plăsmuia tot felul de animale în vis. Ba Lena era un pește mititel și foarte necăjit din această pricină. Rino Cer era un căluț zvelt, jucăuș și zglobiu, care toată ziua sălta pe pajiști cu picioarele sale lungi. Că Milă avea o pereche de coarne falnice, spre invidia lui Cer Bu, care arăta ca o vietate oarecare. La Polul Nord era atît de frig, încît gîndurile îți înghețau într-un norișor deasupra capului, ca în benzile desenate. Peștoaica Do Rada, care trăia în mare, și sălbaticul Mis Treț, care locuia în inima pădurii, s-au îndrăgostit lulea. Iar A Dham și E Vha erau doi hipioți care leneveau toată ziua cîntînd la chitară, spre supărarea bătrînului Ie Ho Vha, care se vedea silit să se îngrijească de unul singur de frumoasa lui grădină. Acestea și multe alte povestiri amuzante din volumul Istorii din preistorie îi vor încînta, fără doar și poate, pe cititorii mici și mari.

Cartea mării de Morten Strøksnes

Premiul Uniunii Criticilor din Norvegia 2015

Traducere din limba norvegiană de Diana Polgar

Doi ani au trebuit să treacă pînă într-o seară de vară cînd, în insulele pe cît de izolate şi sălbatice, pe atît de maiestuoase ale arhipelagului norvegian Lofoten, doi prieteni au luat, în sfîrşit, hotărîrea: să plece într-o expediţie primejdioasă în largul mării, la vînătoare de rechini boreali. Specie ancestrală de dimensiuni impresionante, ce trăieşte sute de ani, rechinul boreal a stîrnit groaza şi imaginaţia pescarilor nordului din cele mai vechi timpuri. Se spune că ochii lui fosforescenţi, năpădiţi de paraziţi hipnotizează prada, iar carnea extrem de toxică poate să provoace transe halucinatorii. În barca lor pneumatică, înarmaţi cu echipamente de pescuit rudimentare, poveşti incredibile şi ambiţiile nemăsurate ale vînătorilor de balene legendari, naratorul şi Hugo Aasjord, artist excentric şi pescar experimentat, pornesc în căutarea acestui monstru enigmatic. Inspirată din fapte reale şi întreţesută cu poveşti uimitoare despre viaţa puţin cunoscută a oceanului, cu biologia, istoria, poezia şi legendele sale, Cartea mării este o celebrare a universului marin, a aventurii şi a prieteniei, dar şi un semnal de alarmă pentru protejarea unui ecosistem greu încercat de acţiunile oamenilor, dar atît de important pentru dăinuirea vieţii pe pămînt aşa cum o ştim astăzi.

„O expediţie de dimensiuni epopeice deschide calea informaţiilor fascinante despre mări şi oceane în această eco-aventură marină… Erudiţia, umorul înţepător şi scriitura simplă ale lui Strøksnes se contopesc într-o istorie naturală proaspătă, cuceritoare.” (Publishers Weekly)

„O carte pătrunzătoare şi fascinantă, evocînd figuri memorabile precum Ahab al lui Melville sau bătrînul lui Hemingway… Arta ingenioasă a lui Morten Strøksnes este aceea de a ne aminti încă o dată că prinderea peştelui mare este cea mai puţin importantă parte a poveştii.” (The Wall Street Journal)

De mine viața și-a tot râs de David Grossman

Traducere din limba ebraică de Gheorghe Miletineanu

În toamna anului 1951, Vera, evreică şi activistă în contraspionajul Armatei de Eliberare Naţională a Iugoslaviei, e arestată. Soţul ei, Miloš, ofiţer în cavaleria mareşalului Tito, tocmai se spînzurase. Profund îndrăgostită, Vera îşi apără bărbatul şi refuză cu încăpăţînare să semneze actul prin care acesta ar fi fost declarat duşman al poporului şi spion sovietic al lui Stalin. Prin urmare, va fi aruncată în lagăr şi torturată, nevoită să-şi lase fiica, micuţa Nina, în voia sorţii. O rană adîncă le va despărţi. Odată reunite, se vor putea împăca, oare, cu trecutul, sau blestemul va fi transmis din generaţie în generaţie? Zeci de ani mai tîrziu, înarmată cu o cameră video, Ghili, fiica Ninei şi nepoata Verei, reconstituie odiseea familiei.

„Cu ani în urmă, am vrut să scriu o colecţie de poveşti de dragoste adevărată – şi nimeni nu avea una ca a ei. Primul ei soţ s-a sinucis pe vremea cînd era prizonierul serviciilor secrete ale lui Tito, în 16 octombrie 1951. An de an, în 16 octombrie, o sunam şi-i spuneam: mi-am amintit că astăzi e ziua lui Rade, soţul tău. Plîngea ca şi cum el abia murise. Era bîntuită de această întrebare: de ce a făcut-o, de ce n-a putut fi îndeajuns de puternic pentru a depăşi tortura, cum a fost ea? Vorbea cu atîta duioşie despre el, această femeie – atît de neclintită în privinţa ideologiilor, dar atît de tandră în iubire.” David Grossman, Elle (Italia)

Oferim un premiu format din cele cinci titluri apărute la Editura POLIROM celei/celui care va răspunde la următoarea întrebare:

Când ați citit ultima oară o carte din sfera literaturii pentru pentru copii?

Perioada de concurs: 24 – 30 aprilie 2020.

Tragerea la sorți a câștigătoarei/câștigătorului se va realiza în dimineața zilei de 1 mai, nu mai târziu de orele 12.

Numele câștigătoarei/câștigătorului va fi anunțat pe pagina de facebook a Bookhub.ro și pe site.

Se acceptă doar răspunsurile date sub formă de comentariu la articolul de pe site.

Nu se admit mai multe răspunsuri trimise de pe aceeași adresă de e-mail.

Succes și vă așteptăm cu răspunsuri cât mai originale!

Share.

About Author

133 de comentarii

  1. Bănuiesc că întrebarea era când am citit ultima dată o carte pentru copii…Dacă intuiția mea este corectă, atunci pot spune că în mod constant citesc (și) cărți pentru copii pentru a le putea recomanda elevilor mei. Dintre cărțile citite relativ recent cel mai mult mi-a plăcut “Manolito ochelaristu'” de Elvira Lindo.

  2. Pîrșan Iustin-Mihai on

    Anul trecut am găsit în bibliotecă “Micul prinț”, carte pe care am recitit-o atunci cu multă bucurie.

  3. Costel Petrea on

    Ultima dată am citit “Căpitan la 15 ani” de Jules Verne, o carte frumoasă de aventură, exact cea ce-mi place.

  4. Bordei Delia on

    Am citit o carte din sfera literaturii pentru copii prin luna decembrie, in cadrul unei activități drăguțe.

  5. Gabriela Avram on

    Având un copil curios și iubitor de carte, citesc constant volume pentru copii. Ultima dată a fost acum 2 zile.

  6. Cristina-Maria Nica on

    Am citit acum două săptămâni “Momo” de Michael Ende și m-am bucurat de această lectură ca un copil.

  7. Mihalcea-Eliade Măriuca on

    Am recitit chiar săptămîna trecută ,,Unde fugim de-acasă?” de Marin Sorescu 🙂 O carte jucăușă, care mi-a dat voie să fug de-acasă măcar cu gîndul.

  8. Ceaușescu Madalina on

    Din fericire destul de recent, acum o luna. Citesc destul de mult, mai ales copiilor.

  9. Recitesc periodic Micul Prinț, fiind una dintre cărțile mele preferate, dar, ultimele carți pentru copii citite au fost Cotoi Cu Pălărioi și Cum a furat Grinch Craciunul, amundoua scrise de Dr. Seuss

  10. PAVEL MIHAIL on

    Ultima carte citita a fost o carte cu titlul “Va place fizica ?”,in care era vorba despre un copil care trecea prin multe aventuri,invatand totodata si fizica.

  11. Acum câțiva ani, un cardiolog mi-a dat în dar cartea lui preferată din copilărie – Povestea fără sfârșit – Michael Ende. Am citit-o încercând să urmăresc cu ochii minții și pe băiatul care citise cartea înaintea mea, și să-mi imaginez felul în care cuvintele și-au pus amprenta asupra lui. Ieri am lăsat cartea undeva unde altcineva va trece și o va putea citi, fără să știe de unde a venit… și cine știe unde se va duce.

  12. Florin Gheorghiu on

    Da, uneori cartile pentru copii sunt citite cu savoare si de adulti. Dar copiii pe masura ce se maresc devin selectivi si cand le recomanzi o carte trebuie sa le cunosti “background”-ul de cititor. La cei care citesc greu si putin incepi prin a le recomanda “Generala naspa” et co. Pozele si textul minimal le da incredere si ii atrage. Vin sa-ti spuna cu mandrie “azi am citit 40 de pagini”; apoi cauti o carte cu intriga, scrisa cu litere mari si spatiate, cu poze ca sa-i faci mai “dulce” trecerea la lectura adevarata…
    Micii mei cititori versati -clasa 5-se bucura acum de “Razboiul care mi-a salvat viata” Mathilda” Charlie si fabrica de ciocolata”, “Minunea”, “Marele urias prietenos”. Mai au pana sa le recomand “Micul print”. Ma intreb si ezit inca daca sa le propun “Oscar si tanti roz” – nu vreau sa-i vad plangand. Deja clasa a 7-a este o provocare pentru recomandari. Daca eveti experiente dintr-acestea si recomandari …
    Bineinteles ca toate trebuiesc citite inainte pentru a le putea comenta si pentru copilul din tine…

  13. Ramona Răican on

    În martie, de Ziua femeii, am citit cartea “Fantastically Great Women Who Changed the World”, de Kate Pankhurst, o carte colorată, cu multe ilustrații frumoase, despre femei remarcabile precum Marie Curie, Jane Austen, Amelia Earhart.

  14. Dragu Irina Gabriela on

    Ultima dată am citit o carte pentru copii acum cateva zile, o carte dintr-o veche ediție a ziarului Adevărul cu povești Disney. Era cartea pe care maa mi-o citea cel mai des cand eram mică și mi se făcuse dor.

  15. Când am impresia ca lucrurile nu funcționează corect recitesc “Micul Print”, lucru care s-a și întâmplat in urma cu 2 săptămâni.

  16. Ivan Nicoleta on

    Dacă intrebarea este când am citit ultima carte este seara trecută, deoarece seară seara citim împreună, eu cu fiica mea. (Materiile întunecate)
    Dacă intrebarea este când am cumpărat ultima carte, raspunsul este inainte de Paște, cadou de iepuraș pentru fiica mea.(Ascensiunea)

  17. Mocanu Bianca on

    Am citit acum o săptămână o carte foarte frumoasă numită “Antonel” o carte veche pe care am găsit-o prin casă.Această carte prezintă povestea unui băiețel abandonat de părinți,care ajunge să fie adoptat de o familie de oamenii buni si credincioși,acesta ajungând să se facă călugăr.

  18. Costianu Mădălina on

    Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii, este ,,Ursulețul Martinică”. Aceasta a fost prima mea carte primită cadou la vârsta de 10 ani.

  19. Ioana Zenaida on

    Ultimele cărți de copii le-am citit pe 28 februarie, când am avut un atelier de lectură la librărie și au fost cele din seria editurii Frontiera despre Emil Racoviță, „Străbunicul meu, Emil Racoviță” de Andreia Petcu și
    „Spre Polul Sud” de Emil Racoviță.

  20. In decembrie am citit niste lecturi pentru copii in engleza de la Editura Usborne. In aceasta carte sunt multe lecturi, una dintre ele se numeste Paunul (citita).

  21. Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii, este,, Colț alb” de Jack London.
    Aceasta carte am citit-o aproximativ acm 2 ani deoarece, mulți prieteni mi-au sugerat-o.

  22. Buzăianu Marinela Denisa on

    Ultima oara cand am citit o carte din sfera literaturii pentru copii a fost acum cativa ani si se numea “Năzdrăvăniile lui Păcală” .

  23. Milea Andreea on

    Ultima carte citita din sfera literaturii pentru copii a fost acum 4 ani cand am primit o de la diriginta mea de Craciun.Se numește “Fram,ursul polar” si este scrisa de Cezar Petrescu.

  24. Simion Mihaela on

    Copilul meu este clasa a 3-a, așa că citesc mereu. Acum citim in paralel “Bătrânul din lună” de Grace Lin.

  25. Tender Lavinia on

    Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii a fost “Toate pânzele sus “,în urmă cu patru ani.

  26. Perian Miruna Andreea on

    Ultima carte citita din sfera literaturii pentru copii a fost acum 2 săptămâni,cartea e intitulată “Cele mai frumoase povesti cu printi si printese” primită în dar de la matușa mea cu ocazia zilei de 1 iunie.

  27. Undeva in decembrie anul trecut am citit “Momo” de Ende. M-a bucurat foarte tare.

  28. Delia Elena Vasile on

    Ultima carte citită din literatura de copii a fost “Fetița cu chibrituri ” , preferata copilăriei mele.

  29. Serban Andreea on

    Ultima carte citita din sfera literaturii pentru copii a fost,, Cartea cu Apolodor ” în urma cu cinci ani.

  30. Enache Florina on

    Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii a fost,, Micul prinț ” in urma cu cinci ani.

  31. Radulescu Mădălina on

    Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii a fost ,,Casa Secretelor – Batalia fiarelor” de Chris Columbus si Ned Vizzini.

  32. Bîrcă Eduard Gabriel on

    Ultima carte citită din sfera literaturii pentru copii a fost “În jurul lumii” scrisa de Jules Verne, in urmă cu 3 ani, rămânând una dintre preferatele mele.

  33. Cristina Marinescu on

    Citesc in fiecare seara carti pentru copii, impreuna cu fetita mea de aproape 6 ani, E placerea noastra inainte de culcare. Acum suntem la Mary Poppins.

  34. Cristina Istrate on

    Daca intrebarea este cand am citit, raspunsul este acum vreo 2 ani – Momo
    Daca intrebarea este cand am cumparat:), raspunsul este la inceput de Aprilie, cadou pentru fina mea care a implinit 5 ani si careia ii citesc din cand in cand cartile ei preferate.

    • Mereu,printre alte carti,strecor si carti pentru copii pe care le citesc impreuna cu baietii mei.Cartea pe care o citim acum este Andilandi de Sinziana Popescu

  35. Neculai Veronica Alexandra on

    Ultima dată când am citit o carte din sfera literaturii pentru copiii a fost prin luna decembrie intr-o activitate școlară realizată de doamna de limba și literatura română.

  36. Citesc chiar acum “Harry Potter și prizonierul din Azkaban”. Motivul pentru care am ales cartea este pentru că încerc să învăț o limbă străină, însă am constatat cu surprindere că atenția la detalii și farmecul povestirii sunt mult sporite tocmai pentru că este intr.o altă limbă pe care nu o cunosc atât de bine. Astfel, mă pot bucura de magia poveștii, la care am acces doar cunoscand “incantația” potrivită :))). Multa bafta și spor la citit și celorlalți !

  37. In luna martie, o carte superba, “Micutele doamne”, Louisa May Alcott. O recomand adolescentelor si mamelor fetitelor :).

  38. Iulia Dromereschi on

    Citesc mereu cărți “pentru copii”. Sunt cea mai faină evadare și de multe ori sunt scrise cu mai mult “adevăr” din gândul autorului. Ultima citită a fost o reinterpretare a mitologiei Greciei antice 🙂

  39. Rodica Pușcașu on

    Să fi trecut vreo două zile de când am recitit ,,Micul Prinț” și surpriza vine din percepțiile noi pe care le am asupra înțelesurilor. De fiecare dată, ies la suprafață alte și alte idei și asta e minunat.

  40. Olariu Iulia on

    Săptămâna trecută, citesc în paralel aceeasi carte împreună cu fetita mea de 11 ani. Cred ca asa înțelege și ea mai bine anumite aspecte și ne și distrăm.

  41. Cristina Căpitănița on

    Am recitit de curând T.S. Eliot, Cartea lui Mos Oposum despre Pisicile Poznase

  42. Citesc şi câte două-trei cărți pentru copii pe zi. Literatura pentru cei mici şi foarte mici este marea mea pasiune. Azi am citit ,,Peştişorul curcubeu” de Marcus Pfister şi ,,Țara de dincolo de gânduri” de Gabriela Şulea. Recent am terminat de citit ,,Ce văd dragonii?” de Diana Geacăr.

  43. Anul trecut am citit Micul print de Antoine de Saint-Éxupery. Recitesc aceasta carte in mod constant la cativa ani sau recitesc pasaje din carte. Este intr-adevar o carte pentru adulti dar si pentru copii. O adevarata comoara pentru suflet si minte.

  44. Bobirnichi Adina on

    Cred ca este “Momo”, acum vreo 6 ani cand a avut-o fata mea ca lectura de vacanta.

  45. Bobirnichi Adina on

    Cred ca “Momo”, acum vreo 6 ani,cand a vut-o fata mea de citit ca lecuta de vacanta.

  46. Ultima data am citit acum cateva saptamani “Iepusarul care voia sa adoarma”.

  47. Printre numeroasele carti pe care le-am citit, ultima dintre ele este ,, Razboiul limonadei”, scrisa de Jacqueline Davis, terminata acum o saptamana. In prezent citesc alta carte, despre care va voi soune la concursul urmator.

  48. Andreea Petrică on

    Chiar săptămâna aceasta am recitit (oare pentru a câta oară???) “Cum să spui te iubesc”
    de Michael Engler și Martina Matos.

  49. Laura Marinescu on

    Am citit la sfârșitul anului trecut “Nesupusele”, ambele volume – două cărți ilustrate minunat în care (re)descoperim viețile a 100 de femei care și-au urmat fără teamă dorințele.

  50. A trecut ceva timp…Vara trecută am citit „Poveste pentru Maria. O carte despre copilărie, părinți și dragoni” pentru că sunt o admiratoare a literaturii scrise de Ioana Bâldea Constantinescu.
    Și în decembrie am citit nepotului meu de 2 ani stabilit la Madrid „Lama Lama în pijama”. De vreo 7 ori.

  51. Andrei Alecsandra on

    Serile trecute a fost ultima dată recentă, pentru ca am obiceiul să citesc fiului meu seara.E ca un ritual. Iar serile anterioare i-am citit din Marry Poppins-P.L.Travers.

  52. Lavinia Alexa on

    Anul trecut am recitit “Micul Prinț”, o carte la care mă întorc sufletește în mod frecvent …

  53. Madalina Iliuta on

    Anul trecut in decembrie, am citit “Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig

  54. Ultima data cand am citit o carte din sfera literaturii pentru copii a fost acum cativa ani si se numea „Colț alb” .

  55. Rodica Gavril on

    Ultima carte pentru copii (re)citită a fost “Winnie, melcușorul cel grăbit”, de Annette Herzog și Evelyn Daviddi, în traducerea fiicei mele, Iulia Dromereschi (prima ei carte tradusă din limba germană), chiar săptămâna trecută (ca răspuns la o “provocare” tematică făcută de Biblioteca Metropolitană București – Filiala Emil Gârleanu.

  56. Am citit Micul print acum in an, pentru a vedea care e intelesul din perspectiva unui adult.

  57. Gheorghitoiu Mihaela on

    Ultima dată am citit Cronicile Wardstone de Joseph Delaney. O serie plină de suspans cu personaje magice.

  58. In seara asta am citit, impreuna cu baiatul, din ,,Erus si Valea Rabdarii” de Alec Blenche.

  59. Mariana Moldoveanu on

    Nu am mai citit de ceva timp o carte pentru copii, dar urmeaza sa incep Tremurici, piratul care se teme de absolut orice.

  60. De când stăm acasă am ” devorat ” foarte multe cărți. Ultima carte citită se numeşte” COPIII DE FĂINĂ ” scrisă de Anne Fine .O carte simplă dar frumoasă plină de surprize.

  61. Acum aproximativ 2 săptămâni am citit marea majoritate a cărților din seria The Berenstain Bears.

  62. Gabriel Enache on

    Chiar astăzi am terminat de citit ,,Ce vâd dragonii”, de Diana Geacăr, iar acum cîteva zile, ,,Spionul Kme”, de Ioana Nicolaie…

  63. Eu am citit chiar astăzi “Micul constructor” de R. A. Montgomery (Colecția PanDa, editura Pandora M). Iar recent am citit “Noile aventuri ale lui Peter Iepurașul” de Emma Thompson, și “Prichindelul” de Erich Kastner.

  64. Am citit acum câțiva ani “Peripeţiile bravului soldat Švejk”. Știu că e cumva considerată mai potrivită pentru adolescenți cartea asta. Alt exemplu chiar nu îmi vine acum în minte.

  65. De când stăm acasă am” devorat ” foarte multe cărți ….ultima carte ieri am terminat-o ”
    se numește ” Copiii de făină ” scrisă de Anne Fine… o carte surprinzătoare plină de surprize.

    • Ieri am citit cu elevii mei ”Val și Cetatea Sufletelor” de Ana Alfianu, iar astăzi recitesc ”Ferbonia” de Ioana Nicolaie. Mi-aș dori să citesc și cărțile propuse de dvs. Zile cu lumină în suflet!

  66. Mitu Nicoleta on

    Ieri am citit cu elevii mei “Val și Cetatea Sufletelor” de Ana Alfianu, iar astăzi recitesc “Ferbonia” de Ioana Nicolaie. Mi-aș dori să citesc și cărțile propuse de dvs. Zile cu lumină în suflet!

  67. În 2019 am citit Rostogol și vulcanii noroioși (de Lavinia Braniște), al treilea volum dintr-o serie pentru copii despre aventurile unui porcușor naiv.

  68. Mihaela Ciobanu on

    Citesc aproape in fiecare zi cate ceva pentru baietelul meu de 4 ani. Deja avem o mini-biblioteca destul de consistenta. In aceasta perioada am citit carticele cu iepurasul de Pasti, de la Editura Univers Enciclopedic, si cateva carticele educative de la Editura Gama, cu cifre si litere.

  69. Impreuna cu copilul am citit ieri ‘Puiul lui Gruffalo’. Si mie imi place mult.

  70. Acum câteva minute i-am citit fiicei mele trei capitole din Sânge de cerneală de Cornelia Funke.

  71. Acum patru zile am terminat de citit cartea ,, ȘIRUL PIERDUT AL TIMPULUI” scrisă de Paige Britt , carte care a devenit cartea mea preferată.

  72. Nu am mai citit de foarte mult timp, pentru că încă nu am nepoți și fiica mea este mare.

  73. Diana Veronica Iurian on

    Ultima lectura pentru copii citita de mine a fost O călătorie spre centrul pământului de Jules Verne, carte pe care o recitesc cu drag din copilărie.

  74. Am citit în urmă cu două săptămâni „Un caz în roșu aprins” de la Curtea Veche și mi-am amintit cât de incitante erau aventurile lui Sherlock și Watson pentru mine în copilărie. Ilustrațiile sunt extrem de simpatice, iar cei doi prieteni de pe Strada Baker 221B mi-au mai alungat îngrijorările și m-au forțat să-mi pun iarăși întrebări simple. Pentru câteva momente, am uitat că sunt pe canapeaua mea și am călătorit din nou pe străzile londoneze în căutarea cine-știe-cărui răufăcător prea lent să nu fie descoperit.

  75. Pintea Felicia on

    Am inceput sa citesc Nevermoor de Jessica Townsend, carte pe care am castigat-o tot aici la unul dintre concursurile voastre :D.

  76. Mertic Elena on

    În urma cu doua săptămâni am terminat de citit cartea,, Cele 13 1/2 vieți ale capitalului Urs Albastru” de Walter Moers. ?

  77. Incepand cu data de 16 Aprilie am inceput sa re-citesc lecturile copilariei pentru ca, poate, astfel reusesc sa observ anumite aspecte si sa identific povesti care nu mi-au fost clare la acea varsta.

  78. Orza Raluca on

    În urmă cu cinci luni am recitit cu mare plăcere (pentru a nu ştiu câta oară) ,,Mica vrăjitoare”, de Otfried Preußler, într-o ediţie nou apărută.

  79. Elena Bianca on

    Acum câteva săptămâni am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain.

  80. GRAȚIELA SELENA BRĂILESCU on

    Cum e să redescoperi o carte pe care ai citit-o când erai de vârsta nepoatei tale și când telefoanele nu erau capabile de jocuri sau rețele de socializare, ci erau doar capabile de spus povești? Povești fascinante și amuzante spuse de un comis-voiajor fetiței sale, seara, înainte de culcare. Abonamentele nu erau cu minute incluse și nelimitate, așa că poveștile erau mai lungi sau mai scurte, pe măsura banilor câștigati din afacerea incheiata departe de casă.
    ” Știi câți ani are cartea aceasta?” , am întrebat-o pe nepoțica mea care își privea, un pic contrariată, cartea primită cadou și de pe coperta căreia o fetiță și un telefon cu fir ne invitau într-o călătorie . Pe ea, într-o călătorie într-un univers magic cu povești haioase și telefoane cu fir, pe mine într-o călătorie în timp, toate acestea la prețul unei singure cărți.
    ” Cartea aceasta nu are vârstă! , i-am zis nepoatei mele. Pentru că, atâta timp cât un mic vrăjitor cu ochi curioși și mâini neastâmpărate îi va citi paginile, ea va trăi veșnic! Iar mie, îmi va mai da o viață pe care o voi tezauriza alături de toate viețile oferite de toate cărțile citite până acum.”
    …cu doi ani în urmă, am retrăit emoția copilăriei mele cu Gianni Rodari si ale sale “Povești la telefon” , o carte din pleiada poveștilor nemuritoare…

  81. Roxana Elena Suma on

    Acum o saptamana am citit “Ocolul Pamantului in 80 de zile”. Am asa un dor de duca! 🙂

  82. Ema Georgiana on

    Acum mai putin de o saptamana am citit Numara sterele. O poveste din Copenhaga.

  83. Sunt educatoare, citesc mereu copiilor povesti. Ultima a fost Povestea oului de Paste. 🙂

  84. Chiar acum recitesc „Micul prinț”. E o carte la care mă întorc mereu cu mare drag.

  85. Am citit „Barbă albastră” alături de fiica mea. Am citit și ne-am îngrozit. :))

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura