UPDATE: Câștigător este comentariul cu nr. 8 – Adi L. Felicitări! Așteptăm să ne contactezi la adresa de e-mail contact@bookhub.ro pentru a stabili modalitatea prin care vei intra în posesia premiului.

Vă mulțumim tutror pentru participare și vă așteptăm și la concursurile viitoare!

 

Tăierea fecioarelor de Tatiana Niculescu este povestea unei fetițe care se pregătește pentru ritualul interzis al exciziei genitale. Ritualul are loc pe ascuns și e condus exclusiv de femei. Romanul a fost scris în urma unei călătorii a autoarei în Africa. Potrivit unui raport ONU din 2016, în jur de două sute de milioane de fete și femei au fost supuse mutilării genitale în 27 de țări africane, precum și în Yemen, Irak și Indonezia. În fiecare an, în jur de trei milioane de fete sunt excizate (aproximativ șase pe minut), în timp ce, în clinici occidentale private și la prețuri exorbitante, femei excentrice aleg de bunăvoie excizia din rațiuni de estetică erotică.

Tatiana Niculescu este recunoscută pentru cărțile ei extrem de bine documentate, anii de jurnalsim spunându-și cuvântul. Deși subiectele abordate nu sunt tocmai facile, ea are deja cititori care-i urmăresc îndeaproape noile apariții editoriale.

Joi, 15 martie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, Tatiana Niculescu își lansează noul ei roman – Tăierea fecioarelor. Și cu această ocazie vă propunem un concurs. Oferim  un exemplar din această carte celei/celui care ne răspunde la întrebarea:

 

Dacă ați fi față în față cu Tatiana Niculescu, ce întrebare i-ați adresa?

 

Perioada de concurs: 12 – 18 martie.

Tragerea la sorți va avea loc în dimineața zilei de 19 martie și câștigătorul va fi anunțat pe site și pe pagina de fb a Bookhub.ro.

Nu se admit mai multe răspunsuri trimise de pe aceeași adresă de e-mail.

Share.

About Author

15 comentarii

  1. Daca ati vazut vreodata acest procedeu, ce ati facut sa impiedicati ritualul barbaric?

  2. Care este personalitatea contemporana pe care o admirati cel mai mult si de ce?

  3. Cristina Mercori on

    Ce înseamnă scrisul pentru dumneavoastră? Emoție, opinie, trăire multiplicată, bucurie pur și simplu…?

  4. Cat de important este pentru dumneavoastra scrisul? Si ce ati face daca intr.o zi v.ati trezi si nu ati mai avea pic de talent literar?

  5. Alexandra Irimia on

    Tinand cont de faptul ca abordarea acestui subiect nu este singulara (de exemplu Ayaan Hirsi Ali vorbeste despre aceasta traditie), dar si de faptul ca nu este un obicei specific culturii autohtone si nici macar religiei ortodoxe – deci munca de cercetare si documentare a fost cu atat mai anevoioasa, ce anume a facut-o pe doamna Tatiana Niculescu sa abordeze un astfel de subiect? Oare, lasand la o parte socul pe care cititorul il resimte descoperind astfel de practici, exista si o dorinta de a-l indemna pe cititor sa se razvrateasca, sa lupte impotriva unor astfel de obiceiuri? Si cum anume ar putea fiecare dintre noi sa duca aceasta lupta?

  6. De la varsta te-ai apucat de scris? Ai avut vreo muza sau a venit pur si simplu?

  7. Adina Tatucu on

    Ce va ajuta sa mergeti mai departe de fiecare data, cu fiecare experienta, mai buna sau mai rea, traita?

  8. Ema Georgiana on

    Care este autorul care v-a fost “mentor” pe parcursul scrierilor dvs.?

  9. Stim ce gen de carte scrieti. Insa ce gen va place sa cititi? Care este cartea dvs preferata din literatura universala?

  10. Adriana Colceriu on

    Ce carte v-a marcat, v-a rascolit? O carte pe care nu ati uitat-o niciodata… 🙂

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura