Joi, 16 noiembrie a.c., de la ora 18.00, a avut loc lansarea unei noi librării a Grupului Librarium, în incinta Teatrului Național din București, mai precis în foaierul de la parterul acestei instituții. Această nouă librărie, va sta sub egală măsură și sub semnul brand-ului Cartepedia.ro, site-ul librăriei on-line a grupului.

Deschiderea noii librării a fost susținută prin prezență și prin cuvinte de bun augur de către domnul Ion Caramitru, directorul T.N.B., scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și de către blogărița Laura Câlțea (Blogul unei cititoare de cursă lungă), care a avut și rolul de moderator al discuției dintre cei trei invitați mai sus menționați.

Credit foto: Andreea Mitran

Credit foto: Andreea Mitran

Primul care a luat cuvântul a fost domnul Ion Caramitru, care a ținut să precizeze că ideea de a deschide o librărie în incinta teatrului i-a fost inspirată de modelul Teatrului Național din Londra, iar aceasta nu este decât una dintre multele surprize ce se pregătesc publicului iubitor de cultură din București și din întreaga țară, în incinta acestei instituții.

IMG_7609

După această scurtă prezentare generală a proiectului comun Librarium & T.N.B., toți cei patru invitați s-au prins într-o frumoasă discuție despre cărți și cititori, despre librării on-line vs. librării clasice, despre teatru și publicul de teatru. S-au făcut glume deștepte, s-a râs discret, s-a creat antren. La răstimpuri, s-au aruncat mici săgeți spre cele mai noi cărți și traduceri ale celor doi scriitori invitați: Alex Tocilescu a ieșit la rampă cu două volume de proză scurtă: Imperiul Pisicilor și Eu et al, ambele apărute anul acesta la editura Polirom, iar Marius Chivu a răspuns „la duel” cu cele două jurnale de călătorie: Trei săptămâni în Anzi și Trei săptămâni în Himalaya, ambele apărute la editura Humanitas.

IMG_7596

Și toate acestea pentru minunatul public de carte care a luat cu asalt noua librărie, umplută până la refuz.

Dar nimic nu ar fi fost posibil fără o echipă de oameni inimoși, iubitori de carte și de tot ce înseamnă frumos. Printre amfitrioni s-au numărat: Iulia Maria Isac, Andreea Cristiana Mitran, Mihai Ghebrea și noii librari: Alina Mihai și Romina Hamzeu. Dar cu siguranță în spatele scenei au stat mult mai mulți oameni ce s-au implicat cu trup și suflet în realizarea acestui vis frumos.

Mulțumim Librarium, Cartepedia și T.N.B. pentru noua librărie!

Credit foto: Sorin Mircea Vasilescu

Share.

About Author

Avatar photo

Am 29 de ani şi am studiat timp de 11 ani teologie ortodoxă. Încă de pe băncile Seminarului am îmbinat dragostea pentru cunoaşterea lui Dumnezeu, cu aceea pentru cunoaşterea oamenilor, ajungând mai degrabă la o pasiune pentru antropologia creştină, pe care am încercat tot timpul să o îmbogăţesc cu „poveşti despre oameni”, culese din domenii cât mai diversificate de cunoaştere: istorie, psihologie, filozofie, dar mai ales literatură, pentru că în ea se contopesc uneori toate formele de cunoaştere. Am îmbinat dintotdeauna lecturile teologice cu scrierile marilor clasici ai literaturii române şi universale. Dar în tot acest timp, marea mea dragoste a rămas poezia. În ultima perioadă, o sinteză pe care nu am reuşit să o controlez, lăsându-mă mai degrabă furat de ea, mi-a condus paşii spre minunata lume a realismului magic şi a suprarealismului. Domenii de interes: religie, poezie, literatură pentru copii, literatură de orice gen (exclus S.F., thriller, polițist).

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura