Există familia perfectă ? Nico le-a încercat pe toate, iar, la vârsta de 19 ani, a ajuns să se confrunte cu un alt capitol neterminat al vieții ei. O viață de adolescent unită de traumele maturizării și pusă în scenă de echipa Teatrului de Stat, Constanța. În încercarea de a găsi acel acasă ,,acasă”, cei 5 nomazi ai rolurilor principale expun prin povestea tragică a unei tinere ce luptă încă dinainte de a se naște cu găsirea locului propriu în lume – o lume ce pare a adulților care nu își fac timp să trăiască în ea, gravitatea efectelor ce vin ca urmare a experiențelor menite să o întărească.

Cheia unui spectacol de natura celui 8 TAȚI este întocmai continuitatea, legătura constantă dintre actori și sincronizarea de la un capăt la altul al gesturilor precise. ,,Jocul de pase” între un număr dublu de personaje celor aflați pe scenă este ceea ce caracterizează conceptul pieselor de teatru gestionate în această formulă de distribuție limitată. O distribuție a noii generații, venită cu pachetul artiștilor compleți – performanțe în oglindă, fragmente muzicale și dezinhibiție umană.

În final, ne dăm seama că nu putem spune cu certitudine cine e Nico – Ecaterina Lupu, Cristiana Luca sau poate chiar Theodor Şoptelea, pentru că fiecare din noi încă mai are teama de a îndrăzni și preferă confortul din fața unei uși închise, dincolo de care orice scenariu e încă posibil. O nouă fereastră luminată poate spune o poveste, mai mult sau mai puțin plăcută, însă fără a auzi zgomotul soneriei nu putem ști ce ne așteaptă: un trecut dureros, un viitor închipuit sau vinilurile nostalgice ale lui Johnny Cash.

Adelina Trandafir, clasa a XII-a, la C.N.„B.P.Hasdeu” Buzău

8 TAȚI – Teatrul de Stat Constanța

de Tina Müller

Regia: Irisz Kovacs

Distribuția: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire, Florin Aioane
Durata: 1h 30min. (fără pauză)

Spectacolul a făcut parte din programul Festivalului Săptămâna Teatrului Tânăr Buzău 2023

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura