În perioada 8 mai – 5 iunie 2016, la Bacău şi Tescani se derulează un nou program de rezidenţe interdisciplinare ArtistNe(s)t.

Andra Rotaru (scriitor) şi Ana Cătălina Gubandru (coregraf, dansator independent, profesor de dans) vor realiza împreună proiectul „Tescani. Fără limite”, un film documentar experimental de revalorificare a operei lui George Enescu şi a unui spaţiu definitoriu pentru viaţa artistului.

„Tescani. Fără limite” este un limbaj într-alt limbaj, un colaj artistic într-alt colaj artistic, o interpretare şi redeschidere a unui domeniu prin intermediul altui domeniu. Fiecare artă nu va mai sta „pe prag”, va fi generatoarea următoarei secvenţe. Pe durata lucrului, artiştii vor avea acces la arhivele Enescu aflate în administrarea Muzeului Naţional „George Enescu” la Bucureşti şi Tescani.

Proiectul „ArtistNe(s)t rezidenţe 2016” continuă şi dezvoltă formatul interdisciplinar al programului de rezidenţe ArtistNe(s)t, iniţiat de Gabriela Tudor şi Programul Cultural Elveţian în 2006 în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu” şi Muzeul Naţional „George Enescu”.

Rezidenţele din anul 2016 aniversează 10 ani de la demararea unicului program de rezidenţe din România care a funcţionat neîntrerupt din 2006 în zona dansului contemporan, teatrului, muzicii şi a literaturii.

„ArtistNe(s)t – rezidenţe interdisciplinare 2016” relansează rezidenţele ArtistNe(s)t prin extinderea colaborărilor dinspre dans contemporan înspre artele vizuale şi fotografie, teatru, muzică contemporană, literatură şi propunerea unui cadru interdisciplinar de desfăşurare a acestora.

Mai multe informaţii la pagina web: www.artistnest.ro.

Share.

About Author

Un comentariu

  1. Am mai citit cate ceva despre acest proiect cu cateva zile in urma, mi se pare super. Sa speram ca vor avea loc si in Bucuresti astfel de proiecte, macar in viitoarele editii ce sper sa aiba loc.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura