Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 5 aprilie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă MIORIȚA,  un spectacol care spune, într-o altă cheie, o poveste de viață, posibilă și în ziua de astăzi. Desprinsă din existența pastorală, tema centrală se păstrează în spectacol, și în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul spectacolului, Cristian Ban.

MIORITA TDG, FOTO VOLKER VORNEHM

Miorița este un spectacol solar, despre natura umană, care metaforic provoacă spectatorul și în care încercăm să punem forța baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societatea noastră. Cred că este un spectacol care prezintă, cel puțin la nivel de imagine, ceva foarte departe de noi, ceva ce nu prea vedem sau vedem undeva în drum spre mare, un deal și niște oițe și plecăm mai departe…Textul spectacolului MIORIȚA este scris pornind de la baladă, este rezultatul improvizațiilor actorilor care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului, dar cu toate acestea balada, temele sunt reprezentate puternic în spectacolul nostru. Miorița nu e o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun simț, nu m-am ferit de asta. Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia lor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta, bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat și actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect.”, declară regizorul Cristian Ban.

În distribuție: Nică Bargan, Elena Emandi, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu, Mihai Păun.

Genul spectacolului: Dramă

Spectacolul durează 1 h și 30 min

Produs în cadrul „PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN”, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați în perioada 2021-2024 

Sâmbătă, 6 aprilie, ora 11.00 și ora 18.00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se vor juca două reprezentații TOMODACHI, un spectacol teatral experiment care abordează teme relevante pentru generația actuală: bullyingul, relația cu tehnologia și dezvoltarea identității personale.

Realizat într-o coproducție Kinelink Moovee și Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, TOMODACHI, scris și regizat de Alexandru Horghidan, absolvent UNATC, transcende granițele teatrului tradițional pentru a crea o experiență de neuitat, menită să fascineze, să educe și să inspire.

Din distribuție fac parte talentații absolvenți ai Facultății de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, coordonați în acest proiect de Conf. Dr. Victor Mihăilescu: Andrei Ardeleanu, Ionuț Strat, Mihaela Godorozea, Bianca Totolici, Denisa Onisie, Laurențiu Bobeică, Alexandru Bențea, Theo Crețu, Mihai Păun.

 

Echipa artistică este completată de Vanesa Becca care semnează scenografia, Alin Ilie: muzica, Mirel Hagiu: Sound Design și Video Mapping, iar grafica este semnată de Gabriel Costache.

Vârsta recomandată: 6-99+ ani

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe https://bilete.kinelink.ro/

Duminică, 7 aprilie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați prezintă comedia BUJORde Doru Vatavului, regia: Leta Popescu, scenografia: Bogdan Spătaru, Muzica: Oana Hohade, Asistent Regie: Lavinia Eiler.

Textul acestui spectacol, semnat de Doru Vatavului, un tânăr autor dramatic, este scris special pentru trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, iar cei 8 actori din distribuție sunt puși în valoare de regizoarea Leta Popescu.

Povestea domnului învățător BUJOR este o poveste a anilor 2000 care ne vorbește, fără inhibiții sau încrâncenare, despre relațiile interumane, despre consecințe, despre iubire, într-o societate patriarhală unde subiecte ca intimitatea și educația sexuală sunt încă tabu, într-o societate în care mediul online ne-a acaparat, iar în tot acest timp copiii noștri se transformă în adolescenți, mult mai devreme decât realizăm.

Personajul prinicipal, Bujor – învățătorul, este interpretat de Vlad Volf, Ștefan Forir îl interpretează pe Ion – tatăl alfa, Ciprian Brașoveanu îi dă viață lui Ionuț – tatăl beta, Darius – tatăl informat este interpretat de Vlad Ajder, Miki – mama șefă este jucată de actrița Elena Ghinea, Petronela Buda o interpretează pe Cristina – mama singură, Laura – mama sfântă este interpretată de Flavia Călin, iar Maria Niță, cea mai tânără actriță din echipa teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o interpretează pe Simona – mama precaută.

Genul spectacolului: Comedie

Spectacol nerecomandat spectatorilor sub 16 ani.

Durată: 1 h și 50 min

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna aprilie poate fi consultat pefanitardini.ro/program.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura