„…căci pentru el nimic nu e important, spaţiul nu înseamnă nimic, timpul nici atât, nimic nu înseamnă nimic, cu excepţia dorinţei de a mai bea şi a mai trage, singurul sens al zilelor, singura lumină a nopţilor, singura raţiune perfect iraţională a existenţei.”  („După plâns”– Cristian Fulaș)

 

„Tot optimismul meu se desface în fâșii de întuneric, fâșii de rușine, fâșii dezordonate desprinse din chipul unei statui care tocmai a plâns, fragmente carbonizate de cuvinte care nu se leagă deloc între ele.” („Fâșii de rușine”– Cristian Fulaș)

 

oferta-fasii-de-rusine-si-dupa-plansDacă nu ați descoperit încă romanele lui Cristian Fulaș, apărute la Editura Gestaltbooks, aveți ocazia să le cumpărați acum „la pachet”, la un preț special, și, în plus, fără a plăti transportul prin curier. Mai multe detalii, aici.

Nora Rapotan, Doru Căstăian și Andrei Judeu le-au citit deja și și-au împărtășit impresiile cu cititorii Bookhub.ro.

 

 

 

După plâns a lui Cristian Fulaş este cu siguranţă una dintre cărţile remarcabile ale anului, o carte despre care nu e greu de prevăzut că va rămâne o vreme în atenţia criticii şi că va rezista sitei care cerne nu mai mult de câteva zeci de romane importante pentru fiecare generaţie. Pentru că Fulaş este un scriitor autentic, nu doar stăpân pe mijloacele sale, dar care ia în serios actul scrisului, care nu cade în facil niciun moment şi nu îşi propune mize mici pentru cartea sa.” – Doru Căstăian despre romanul „După plâns”, continuarea- aici.

 

„Am devorat noul roman al lui Cristian Fulaș. Sau m-a devorat lectura acestuia, nu știu cum e mai bine să spun. O lectură densă în emoții, cate te izbește de extremele propriului „eu”, astfel încât să te reîntorci în matca ta „altfel”. Nu vorbim de reeducare, nu vorbim de reconstrucție, vorbim de regăsire. O regăsire îndelung așteptată, aducătoare de pace interioară și de liniști nebănuite.” – Nona Rapotan despre romanul „După plâns”, continuarea – aici.

 

„Așa cum după flux vine și reflux, aparentele speranțe de întremare cad în recidivă obturând astfel focala lungă îndreptată spre luminița de la capătul tunelului. Aici, cu măiestrie, autorul sondeză ratarea absolută în urma căreia extrage fâșii, atât de rușine, cât și de frică.” – Andrei Judeu despre romanul „Fâșii de rușine”, continuarea aici.

 

 

De asemenea, pentru a-l cunoaște mai bine pe Cristian Fulaș, în primul rând ca scriitor, dar și ca om, vă recomand interviul pe care acesta l-a acordat site-ului nostru.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura