Felicitări, Iordana Ferent, autoarea comentariului cu numărul 55!

Un email din partea bookhub ți-a fost trimis la adresa furnizată atunci când te-ai înscris. Te rugăm să răspunzi cât mai repede.

Tuturor, mulțumiri pentru participare. Vă așteptăm foarte curând la un nou concurs cu premii substanțiale. Țineți aproape, îl pornim mai repede decât vă imaginați! 🙂

………………………………………………………………

Cum zilele acestea intră în librării volumul al doilea din seria “Lupta mea”, scrisă de norvegianul Karl Ove Knausgård, ne-am gândit că ar fi frumos să vă oferim un nou concurs. Şi dacă nu ştiţi ce s-a petrecut în primul volum, aveţi ocazia să-l câştigaţi, la pachet cu cel care apare în aceste zile.

Aşadar, un pachet conţinând primele două volume ale seriei “Lupta mea” va ajunge la unul dintre voi, datorită prietenilor de la Editura Litera.

Ce trebuie să faceţi?

Mai nimic. 🙂 Doar să comentaţi la sfârşitul acestui articol, menţionând care este autorul vostru nordic preferat. Aşadar, ne trebuie doar un nume, cu care intraţi în tragerea la sorţi.

Comentariul vostru trebuie aprobat în perioada 15 – 21 martie / ora 12.00 şi trebuie scris utilizând o adresă validă de email. Vă dorim succes!

„Lupta mea este o capodoperă inexplicabilă, de o forță magnetică și hipnotizantă chiar și în momentele când pare plictisitoare.“ – Le Nouvel Observateur

Despre volumul doi:

A dat naștere unei polemici virulente și a primit încă de la apariție numeroase premii. După ce a abordat în primul volum tema doliului, Knausgard descrie cu aceeași vigoare și exactitate îndrăgostirea, uniunea și separarea, toate etapele sentimentului de iubire. Experiența de a fi tată dă peste cap totul în jurul lui și se reflectă în încercările cotidiene ale vieții de familie, în vacanțele care sfârșesc prost, în disputele cu vecinii, în tensiunile apărute cu ocazia aniversărilor copiilor… în acțiunea de a plimba un cărucior prin Stockholm când singurul lucru pe care dorește să-l facă este să scrie. Viața scriitorului-narator se desfășoară sub ochii siderați ai cititorului cu toată furia și sinceritatea ei frustă: un om cu o dorință de neoprit de a scrie, pentru care arta este o nevoie fizică, un om care oscilează permanent între energia vitală și impulsurile morbide. O capodoperă.

Cronica Bookhub.ro a primului volum din serie: aici. De asemenea, puteţi citi un fragment din volumul doi: aici.

Sursa foto Karl Ove Knausgård: www.bozar.be.

Share.

About Author

126 de comentarii

  1. Mihaela Stratu on

    Andersen se pune? 🙂
    Henning Mankell. Mi-a ieșit în drum la un moment dat o poveste scrisă de Iulia Badea Gueritee despre acest autor. Era atât de sensibilă. atât de plină de dragoste încât m-a determinat să-l caut pe Mankell. M-am oprit la Pantofii italienești. A meritat 🙂

  2. Favoritul meu este Peter Høeg. “Cum simte domnișoara Smilla zăpada” este o carte incredibil de frumoasă, scrisă într-un stil foarte special. Când am citit-o, la începutul anilor ’90, nu semăna cu nimic din ce citisem până atunci. Între timp a apărut și “Fata tăcută”, cum s-a spus: “un roman care nu putea fi scris decâte de Høeg”. Sunt întru totul de acord!

  3. Eu am descoperit-o de curînd pe Camilla Lackberg,pană acum am citit doar 4 cărți scrise de ea,iar printre acestea 4 se află si ”Pintesa ghețurilor” care m-a fascinat

  4. Elisabeta Farrier on

    Stieg Larsson, si sper sa mi placa la fel de mult si Karl Ove Knausgård .

  5. Karl Ove Knausgard

    O serie extraodinara de scriituri. O vindecare prin cuvinte de umbrele trecutului. O incercare de a descoperi identitatea dincolo de efectele suprasimplificarii sinelui ca urmare a istoriei personale traumatice.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura