Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă, în avanpremieră, spectacolul BUJOR de Doru Vatavului, regia: Leta Popescu, scenografia: Bogdan Spătaru.

 Produs în perioada mai – iunie 2023, spectacolul are avanpremiera duminică, 2 iulie 2023, la ora 19:00, la Sala Mare. Biletele pot fi cumpărate de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală. Premiera spectacolului va avea loc la debutul stagiunii viitoare, astfel încât gălățenii plecați deja în vacanță să se poată bucura în număr cât mai mare de spectacolul BUJOR.

BUJOR este spectacolul cu numărul doi pe care cunoscuta regizoare de teatru contemporan Leta Popescu, originară din Galați, îl montează la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, în cadrul Proiect 9.Teatru românesc contemporan și totodată, spectacolul cu numărul șase din acest proiect.

Textul acestui spectacol, semnat de Doru Vatavului, un tânăr autor dramatic, este scris special pentru trupa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, iar cei 8 actori din distribuție sunt puși în valoare de regizoarea Leta Popescu.

Povestea domnului învățător BUJOR este o poveste a anilor 2000 care ne vorbește, fără inhibiții sau încrâncenare, despre relațiile interumane, despre consecințe, despre iubire, într-o societate patriarhală unde subiecte ca intimitatea și educația sexuală sunt încă tabu, într-o societate în care mediul online ne-a acaparat, iar în tot acest timp copiii noștri se transformă în adolescenți, mult mai devreme decât realizăm.

Personajul prinicipal, Bujor – învățătorul, este interpretat de Vlad Volf, Ștefan Forir îl interpretează pe Ion – tatăl alfa, Ciprian Brașoveanu îi dă viață lui Ionuț – tatăl beta, Darius – tatăl informat este interpretat de Vlad Ajder, Miki – mama șefă este jucată de actrița Elena Ghinea, Petronela Buda o interpretează pe Cristina – mama singură, Laura – mama sfântă este interpretată de Flavia Călin, iar Maria Niță, cea mai tânără actriță din echipa teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o interpretează pe Simona – mama precaută.

 „Tema din spectacolul BUJOR este una delicată și anume: Cum putem vorbi despre educația sexuală în școli? Cred că aici avem cu toții experiențe, mai ales la nivelul primelor lecții pe care le-am primit în acest sens în școală…, adică nicio lecție. Spre deosebire de Vrabia, în Bujor nu sunt poveștile mele. Sunt povești pe care Doru Vatavului le-a colectat din memoria lui, din discuțiile pe care le-am avut împreună, dar și din articole de presă. Spectacolul Bujor, într-un final, ajunge să vorbească și despre conflictul de a discuta sau nu, în școli, despre alte orientări sexuale, iar Doru a făcut o cercetare serioasă pe această problematică și sunt câteva puncte în acest spectacol, de la știri la noi pe scenă, pe care spectatorii o să le regăsească. Încercăm, prin acest spectacol, să aducem o schimbare, să facem un pas, pentru că eu cred că teatrul are și o valență educativă, este un instrument de dialog și cred că putem comunica despre aceste subiecte cu foarte multă atenție și tandrețe, două ingrediente pe care noi le și presărăm în spectacolul nostru”, declară regizoarea Leta Popescu. 

Regia: Leta Popescu

Scenografia: Bogdan Spătaru

Muzica: Oana Hohade

Asistent Regie: Lavinia Eiler 

Genul spectacolului: Comedie

Durată: 1 h și 50 min

Spectacol produs în cadrul „PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN”, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați în perioada 2021-2024

Spectacol nerecomandat spectatorilor sub 16 ani.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

%d blogeri au apreciat: