• Perioada în care instalația documentară poate fi vizitată la Ateneul Român: 14-18 decembrie 2016
• Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.
• Proiectul este realizat sub umbrela Festivalului Internațional Clara Haskil – primul eveniment de talie internațională din România care își propune să readucă în actualitate numele legendarei pianiste de origine română Clara Haskil –, în parteneriat cu Filarmonica George Enescu și AFCN.

Începând de mâine, 14 decembrie, instalația documentară itinerantă dedicată legendarei pianiste de origine română Clara Haskil poate fi vizitată în holul Ateneului Român, unde va rămâne până la începutul săptămânii viitoare.

instalatie-clara-haskilDesfășurată pe 10 panouri impresionante, proiectul acoperă parcursul profesional și biografic al inegalabilei pianiste de origine română: de la primii ani ai vieții, petrecuți la București, și primele lecții de pian, până la perioada de glorie din anii ’50.

Informațiile documentare sunt însoțite de fotografii și documente inedite, din Arhiva Muzicală a Bibliotecii Cantonale Universitare din Lausanne și a Fundației Clara Haskil din Elveția.

Cea care semnează concepția și textele expoziției este managerul cultural Oana Boca Stănescu; designul aparține Iuliei Țurcanu, artist grafic.

Proiectul, realizat cu sprijinul AFCN, reprezintă una dintre noutățile ediției din acest an ale Festivalului Internațional Clara Haskil, eveniment inițiat în urmă cu trei ani la Sibiu, care își propune să readucă în actualitate culturală românească numele regretatei pianiste.

Bucureștiul este cel de al doilea oraș în care ajunge proiectul, pe lista orașelor pe care organizatorii Fetivalului le au în vedere aflându-se și Iași, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura