Teatrul din Buzunar Galați prezintă joi, 31 octombrie, de la ora 20,00, la sala sa studio, spectacolul „Hei, oameni buni!”, în regia lui Mihai Păun, pe o ilustrație muzicală de Ana Maria Oancea.

Pe scurt, este o întâmplare despre noroc, eșec, speranță și puterea de a o lua de la capăt. Un aventurier (Vlad Ajder) cu care viața nu a fost deloc darnică întâlnește, într-un context tulbure, o modestă fată (Gianina Sion). Dincolo de a zugrăvi totul în alb și negru, Saroyan se apleacă plin de compasiune asupra nuanțelor gri ale vieții. Și nu se dă în lături să caute și să invoce umanitatea („Hei, oameni buni” e laitmotivul piesei), acolo unde e mai mare nevoie de ea: unde nenorocul și eșecul bântuie personajele.

„Hei, oameni buni”, piesa cu care Al Pacino și-a făcut debutul în teatru, pe o scenă din New York, este scrisă de William Saroyan,uncunoscut scriitor și dramaturg american de origine armeniană, recompensat cu un Oscar pentru cea mai bună poveste originală (1943) și cu un premiu Pulitzer pentru Dramaturgie (1940).

După reprezentație, în spațiul intim al sălii-studio, spectatorii vor putea participa și la o discuție despre spectacol și despredramaturgWilliam Saroyan, în compania invitatului nostru, Victor Cilincă, jurnalist, scriitor și dramaturg gălățean cu două nominalizări la premiile UNITER.

În luna iunie, cu „Hei, oameni buni” am inaugurat Teatrul din Buzunar Galați și singura sală privată de spectacole din oraș (cu doar 40 de locuri), la etajul 1 al Casei de Cultură a Sindicatelor (intrarea lateral, dinspre Hotel Sofin).

În luna noiembrie, la Teatrul din Buzunar, gălățenii mai pot vedea:

Vineri, 8 noiembrie, ora 20,00 – „Preludiu prelungit”, regie Cristi Gheorghe, de Frederick Stroppel, cu Cristina Gheorghe, Vlad Ajder și Adelin Ilie.

Vineri, 22 noiembrie, ora 20,00 – „Second Hand”, de Victor Cilincă, regie Isabela Oancea, cu Mihai Păun și Vlad Ajder.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura