Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolul programat la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 13 octombrie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă tragicomedia  MARTIRI, un spectacol extrem de actual, montat pe scena Dramaticului de regizorul Adi Iclenzan, iar scenografia este semnată de Daniel Divrician.

Martiri – credit foto Ovidiu Iordachi

În distribuție: Oana Preda (WILLA BATZLER – directoare), Ana-Maria Ciucanu (ERIKA ROTH – Biologie, Chimie), Florin Toma (MARKUS DÖRFLINGER – Istorie, Sport), Aureliu Bâtcă (Părintele DIETER MENRATH – Religie), Mihai Păun (BENJAMIM SÜDEL – elev), Carmen Albu (INGE SÜDEL – mama lui BENJAMIM SÜDEL), Nică Bargan (GEORG HANSEN – elev), Mihaela Grosu (LYDIA WEBER – elevă)

Mă preocupă tot mai mult universul adolescenței, atât ca o revizitare dintr-o perspectivă matură a propriei experiențe, dar și ca o chestionare a tipului de responsabilitate pe care adulții o au față de noile generații. Dincolo de responsabilitatea directă și evidentă a unui părinte, cred că există și o responsabilitate colectivă. A tuturor adulților față de toți adolescenții. Mă întreb ce se întâmplă atunci când nu reușim să le oferim tinerilor repere, direcții și modele care să îi ajute să gestioneze fragilitatea și confuzia inerente unei perioade de transformare. Rămân singuri. Ce se întâmplă când rămân singuri și cum va arăta lumea?” – Adi Iclenzan, regizorul spectacolului.

Spectacolul durează 2 h și 20  de minute.

*Spectacol nerecomandat persoanelor sub 18 ani.

Sâmbătă, 14 octombrie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ, o comedie care spune povestea unor eroi, a unor oameni simpli dintr-un târg din Moldova secolului al XIX-lea care au vrut să devină actori și să joace în limba română într-o vreme în care la modă erau spectacolele în limba franceză sau în limba germană. Regia: Cristian Ban, Scenografia: Andreea Săndulesc, Asistență regie: Lavinia Eiler.

O repetiție moldovenească – foto Volker Vornehm

În distribuție: Radu Horghidan ( Caragiali ), Ionuț Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoș (Domnișoara Marghiolița), Elena Anghel (Domnișoara Homiceanu) , Vlad Ajder (Idieru), Ștefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoțel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase), Cristian Gheorghe (Directorul Mase).

Facem povestea unor eroi. Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiali legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol.”, a declarat regizorul Cristian Ban.

Spectacolul durează 1h și 50 minute.

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna octombrie  poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850. 

Duminică, 15 octombrie 2023, la ora 18:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca TOMODACHI, un spectacol teatral experiment care abordează teme relevante pentru generația actuală: bullyingul, relația cu tehnologia și dezvoltarea identității personale. Realizat într-o coproducție Kinelink Moovee și Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, TOMODACHI, scris și regizat de Alexandru Horghidan, absolvent UNATC, transcende granițele teatrului tradițional pentru a crea o experiență de neuitat, menită să fascineze, să educe și să inspire. Efectele speciale, mixul dintre digital și real, personajele virtuale transformă fiecare moment într-o oportunitate de a experimenta o gamă largă de emoții, într-un mediu interactiv și captivant.

Din distribuție fac parte talentații absolvenți ai Facultății de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, coordonați în acest proiect de Conf. Dr. Victor Mihăilescu: Andrei Ardeleanu, Ionuț Strat, Mihaela Godorozea, Bianca Totolici, Denisa Onisie, Laurențiu Bobeică, Alexandru Bențea, Theo Crețu, Mihai Păun.

Echipa artistică este completată de Vanesa Becca care semnează scenografia, Alin Ilie: muzica, Mirel Hagiu: Sound Design și Video Mapping, iar grafica este semnată de Gabriel Costache.

Producția integrează tehnologia digitală și o varietate de teme profund relevante, de la inteligență artificială la relațiile interpersonale, oferă nu doar divertisment de înaltă calitate, ci și un prilej de învățare și dezbatere pe  teme actuale, creând universul perfect pentru dezbatere și explorare.

Vârsta recomandată: 6-99+ ani

TOMODACHI este gândit să ofere pentru fiecare membru al familiei, indiferent de vârstă, o experiență teatrală unică. Copiii se vor bucura de acțiunea electrizantă și de posibilitatea de a interacționa cu spectacolul, în timp ce adulții vor aprecia profunzimea și complexitatea temelor abordate.

Durată: 1 h 30 min.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe https://bilete.kinelink.ro/

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura