Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 26 ianuarie, ora 19.00, pe scena gălățeană se va juca Domnul Kolpert, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgia germană.

DOMNUL KOLPERT – credit foto Ovidiu Iordachi

Textul lui David Gieselmann împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul Domnul Kolpert, una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?” – Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului

Iată cine sunt actorii din distribuția aleasă de regizorul Cătălin Vasiliu:

Carmen Albu (Edith Mole), Cristian Gheorghe (Bastian Mole), Flavia Călin (Sarah Kenner), Vlad Volf (Ralf Droht), Răzvan Clopoțel (Băiatul care livrează pizza), Ionuț Moldoveanu (Kolpert).  .

Regia: Cătălin Vasiliu

Scenografia: Daniel Divrician

Muzica: Costas Ivanov

Genul spectacolului: Comedie neagră

Durată: 1 h și 30 min

*Spectacol nerecomandat spectatorilor sub 16 ani.

MIORITA – credit foto Volker Vornehm

Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 19.00 Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă MIORIȚA,  un spectacol care spune, într-o altă cheie, o poveste de viață, posibilă și în ziua de astăzi. Desprinsă din existența pastorală, tema centrală se păstrează în spectacol, și în pofida dramei, spectatorii au parte de momente care le vor aduce zâmbete, create cu măiestrie de cei opt actori din distribuția aleasă de regizorul spectacolului, Cristian Ban.

Miorița este un spectacol solar, despre natura umană, care metaforic provoacă spectatorul și în care încercăm să punem forța baladei, fără să dăm verdicte. E despre confruntarea noastră, a celor de azi, cu temele baladei care încă creează tensiuni în societatea noastră. Cred că este un spectacol care prezintă, cel puțin la nivel de imagine, ceva foarte departe de noi, ceva ce nu prea vedem sau vedem undeva în drum spre mare, un deal și niște oițe și plecăm mai departe…Textul spectacolului MIORIȚA este scris pornind de la baladă, este rezultatul improvizațiilor actorilor care au contribuit într-o mare măsură la construirea spectacolului, dar cu toate acestea balada, temele sunt reprezentate puternic în spectacolul nostru. Miorița nu e o comedie, dar pot să asigur publicul că este un spectacol la care se va râde și acolo unde a fost loc să creăm situații comice, cu bun simț, nu m-am ferit de asta. Echipa artistică este una minunată, foarte dedicată, iar energia lor este ca un espresso scurt! Pentru mine este o mare plăcere să lucrez din nou cu o parte din actorii cu care am mai lucrat, iar de data aceasta, bucuria este dublată de faptul că în echipa acestui spectacol au intrat și actori foarte tineri și studenți, iar energia lor a fost un punct forte al acestui proiect.”, declară regizorul Cristian Ban. 

În distribuție: Nică Bargan(student la master, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Elena Emandi(studenă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Radu Horghidan, Oana Mogoș, Vlad Ajder, Elena Anghel, Mihaela Grosu(studenă anul III, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan), Mihai Păun(actor angajat al teatrului și masterand, anul II, Facultatea de Arte, clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan)

Genul spectacolului: Dramă

Spectacolul durează 1 h și 30 min

Produs în cadrul „PROIECT 9. TEATRU ROMÂNESC CONTEMPORAN”, program artistic derulat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați în perioada 2021-2024

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna februarie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura