Numărul 44 (2)/2019 al revistei de artele spectacolului Scena.ro va fi lansat duminică, 30 iunie, ora 17.00, la Librăria Librarium din Cluj-Napoca (bulevardul Eroilor, nr. 15). Vor vorbi la lansare Miruna Runcan, critic de teatru, Cristina Modreanu, redactoare-șefă Scena.ro și membrii echipei Reactorde creație și experiment, dintre care câțiva – Oana Mardare, Petro Ionescu, Raul Coldea – se află și pe coperta noului număr al revistei, alături de colegii lor din distribuția spectacolului 99,6%.

Numărul 44 (2)/2019 include un dosar special dedicat Sezonului cultural România-Franța și îndemnului lansat de acesta, Uitați de clișee! Dosarul a fost realizat cu sprijinul Institutului Francez din București și include interviuri cu ambasadorul României în capitala Franței, Luca Niculescu, cu comisarul român al Sezonului, Andrei Țărnea, precum și articole despre spectacolele românești prezentate în Franța și România, precum și despre alte evenimente bilaterale. Cea mai impresionantă nouă producție facilitată de Sezon se desprinde a fi spectacolul Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba de Yann Verburgh, în regia lui Eugen Jebeleanu, despre care scriu entuziast criticii Cristina Modreanu și Mihaela Michailov.

Dintre rubricile la zi se desprind editorialul Cristinei Modreanu, În ciuda tuturor obstacolelor, despre un an nefast pentru domeniul cultural, fie el independent sau de stat din România, comentariul Oltiței Cîntec, Actoria și politica și ancheta realizată de Robert Bălan – Și sărăcia e bună la ceva (în teatru)?

***

Revista de artele spectacolului Scena.ro este editată de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) și a împlinit anul trecut 10 ani de apariție. Numărul 44 a apărut cu sprijinul Institutului Francez din București și al abonaților noștri, cărora le mulțumim pe această cale!

Parteneri cărora le mulțumim pentru că ne-au sprijinit de-a lungul timpului:

British Council, Institutul Polonez, Ambasada Regală a Norvegiei, ProHelvetia, Goethe Institut, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul Francez din București, ARCUB-centrul cultural al municipiului București, Centrul Național al Dansului, JTI, Administrația Fondului Cultural Național și Ministerul Culturii și Indentității Naționale.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura