20 degrafferi care au scris istoria zidurilor din România în ultimii 20 de ani

URBAN STEPS este primul proiect complex de Urban & Street Art, curatoriat și găzduit de o instituție muzeală de artă din România.

Când: Joi, 15 noiembrie, ora 19:00

Unde: Muzeul Național de Artă Contemporană

În cadrul vernisajului noului sezon expozițional MNAC 2018-2019

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

Proiectul URBAN STEPS, realizat în parteneriat cu MOLOTOW – brand dedicat realizării celor mai performate produse pentru Urban & Street Art –, adună laolaltă cele mai răsunătoare 20 de voci ale street art-ului românesc, de la începuturi și până în prezent, într-o lucrare murală desfășurată pe 500 de metri pătrați, pe care o puteți descoperi, pas cu pas, pe scările interioare ale Muzeului Național de Artă Contemporană.

URBAN STEPS marchează 20 de ani de artă urbană în România. Fenomenul Graffiti a luat amploare la începutul anilor ’98, în paralel cu muzica rap autohtonă, fiind catalogat ca o mișcare de tip Guerrilla Art. Între timp, scena graffiti-ului românesc a crescut și s-a omogenizat prin diversele concursuri, festivaluri urbane, lucrări murale stradale legale (sau nu), cât și prin expoziții și proiecte de profil.

Artiști: Erps, Sage, Irlo, Obie Platon, Kero, Ocu, Lost Optics, Recis, Pandele Pandele, Lucian Hrisav, Reg, Lux, Mser, HomeBoy, Neon, Duno, Lumin, Constantin Rusu/Skema, Mircea Popescu, Lucian Sandu Milea

Curator: Mihai Zgondoiu

NOUL SEZON EXPOZIȚIONAL MNAC 2018-2019

Vernisaj: Joi, 15 noiembrie, ora 19:00

Patru etaje de artă contemporană, șase expoziții noi, zeci de artiști și curatori din țară și din străinătate.

Sponsori:

Crama OprisorPolicolor RomaniaGrup Transilvae
Parteneri media:

Business ReviewElleRomaniaEnergieaFEEDER.roGOKID.roIgloo mediaKepi ConsultLife.roRadio România CulturalRevista ARTARFI RomaniaRevista ZeppelinSUB25SuperSYTSupereroi printre noiȘcoala9TANANANAThe InstituteTotul despre mameZiarul MetropolisZile si Nopti Bucuresti.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura