Teatrul „Andrei Mureșanu” (TAM), în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), sărbătorește Ziua Culturii Române cu recitalul de muzică și poezie „(Re)interpretări”, care se va desfășura luni, 15 ianuarie, la Teatrul Național din Budapesta.

Inițiat de ICR, evenimentul își propune ca de Ziua Culturii Române, să promoveze valorile culturale românești în cadrul unui mini turneu în Ungaria. După ziua de 15 ianuarie, data prezentării evenimentului la Budapesta, recitalul „(Re)interpretări” va ajunge și la sediul ICR din Szeged, în ziua de 16 ianuarie.

Dat fiind succesul pe care l-a avut evenimentul „Regalul compozitorilor români”, susținut în luna decembrie a anului 2023 de artiștii trupei Classical Singers la Teatrul „Andrei Mureșanu”, cu prilejul Zilei Naționale a României, managerul teatrului din Sfântu Gheorghe, Anna Maria Popa, a considerat oportun să continue ideea acestui recital, care a fost transformat într-un adevărat spectacol.

Publicul participant la evenimentul din Budapesta și Szeged se va întâlni cu poeziile unor autori precum Mihai Eminescu, Marin Sorescu, Aurel Dumitrașcu, Ionel Simota și Pavel Arva.

Prin includerea poeziilor recitate de către actrița Teatrului „Andrei Mureșanu”, Camelia Paraschiv Katai, într-un dialog emoționant cu muzica interpretată de artiștii de la Classical Singers, TAM se angajează în acest demers de a promova valorile românești și peste granițe, cu ocazia pe care o prilejuiește Ziua Națională a Culturii Române.

Recitalul va fi unul special și datorită scenografiei gândite simplu, care presupune utilizarea de video proiecții ce vor crea un cadru estetic inedit și vor include și traducerea cântecelor și a poeziilor în limba maghiară.

Accesul în sălile de spectacol din cele două locații din Ungaria va fi gratuit, în limita locurilor disponibile.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura