Flautistul Matei Ioachimescu, împreună cu PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – marimbă, Răzvan Florescu – vibrafon) pregătesc Turneul Național “Legends”, proiect în cadrul căruia vor  susține 7 concerte extraordinare la Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Timișoara, Sfântu Gheorghe, Brașov, Ploiești și 3 concerte la București, în perioada 26 Septembrie – 6 Octombrie 2020. “Legends” aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială.

Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple, Guns N’ Roses, sunt doar câteva dintre marile „legende” prezentate într-un program electrizant de cea mai înaltă ținută. Cu un concept în care Classic Rock Meets Contemporary Classics, „Legends” este inovator, atractiv și emoționant depotrivă, fiind dezvoltat împreună cu compozitori contemporani români și străini, pentru o formulă camerală unică în România – flaut, marimbă și vibrafon.

Protagoniștii turneului sunt deja cunoscuți publicului din România în urma unor serii de concerte extrem de iubite și de cerute precum „La Vida Loca”, „Origins”, „Romanian Rhapsody”, „Bits of Romanian Beats” sau „Vibraimba”. Este vorba despre flautistul Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internaționale, care, prin interpretarea sa spontană și creativă și prin felul în care transmite emoția  și interacționează cu publicul, este considerat un adevărat ”rockstar” al muzicii clasice. Odată cu acest proiect, Matei Ioachimescu (artist stabilit la Viena), revine pe scenele din România în compania lui PERCUSSIONescu (Irina Rădulescu – marimbă, Răzvan Florescu – vibrafon), un grup cameral original, de excepție, care deja se impune pe scenele internaționale. Împreună, îmbinând creativitatea cu tehnica remarcabilă, cei trei artiști vor explora noi teritorii muzicale în seria de concerte „Legends”, oferind publicului o experiență sonoră complet nouă.

 Compozitorii care se vor alătura proiectului „Legends” sunt: Jorge Rojas (compozitor venezuelean, colaborator al celebrei orchestre Simon Bolivar, cunoscut pentru proiectul La Vida Loca, cu lucrări cântate în cele mai importante săli din America Latină), Margareta Ferek-Petric (compozitoare austriaco-croată, director al Music Biennale Zagreb, câștigătoare a Premiului Orașului Viena și a numeroase premii pentru compozițiile sale, lucrări dedicate unor ansambluri și artiștii de renume internațional), Sabina Ulubeanu (compozitoare prolifică, director al InnerSound New Arts Festival, recent prezentă cu lucrarea simfonică #justacomposer în cadrul Festivalului George Enescu 2019), Jacob Elkin (compozitor din New York, prezent în mari festivaluri internaționale de muzică contemporană), Mihai Măniceanu, (compozitor și pianist mult-premiat, cadru didactic la Universitatea de Muzică din București), Gabriel Mălăncioiu (cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara, cu lucrări cântate în toată lumea, de către ansambluri prestigioase) și  Andrei Petrache (Premiul de Creativitate acordat de UNATC și ARCUB în 2018, compozitor și interpret de muzică contemporană dar și de Crossover sau World Music).

*****

Itinerariul turneului național LEGENDS:

26.9 – Cluj-Napoca, MUZEUL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI, ora 19:00 / biletele se găsesc la agenția de bilete a Filarmonicii de Stat “Transilvania” și pe www.biletmaster.ro (concert organizat de Filarmonica de stat “Transilvania”, în cooperare cu Muzeul de istorie a Transilvaniei)

27.9 – Mediaș, BISERICA EVANGHELICĂ SF. MARGARETA, ora 19:00 / intrarea liberă

28.9 – Deva, SALA PROARTE a Colegiului Național “Decebal”, ora 19:00 / intrarea pe bază de donații

29.9 – Timișoara, IULIUS GARDENS, ora 19:00 / intrarea liberă în limita locurilor disponibile, rezervări la: concertlegends@gmail.com

30.9 – Sfântu Gheorghe, CENTRUL DE CULTURĂ ARCUȘ, ora 19:00 / intrarea liberă

1.10 – Braşov, BASTIONUL ȚESĂTORILOR, ora 19:00 / intrarea liberă, în limita locurilor disponibile

2.10 – București, GREEN HOURS, ora 19:00 / bilete pe www.bilet.ro

3.10 – Ploiești, FILARMONICA „PAUL CONSTANTINESCU” / Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Filarmonicii sau online, pe www.filarmonicaploiesti.ro

Relatii suplimentare si rezervari: 0734335067

4.10 – București, GREEN HOURS, ora 19:00 / bilete pe www.bilet.ro

6.10 – București, SALA RADIO, ora 19:00

Mai multe informații pe: www.facebook.com/IoachimescuPercussionescu/

Proiectul „Legends” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Organizator: Asociația Art&Co

Partener: Forumul Cultural Austriac București

Parteneri culturali: Radio România, Green Hours, Filarmonica de Stat Transilvania, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Forumul  Democrat al Gemanilor din România, Centrul Cultural “Drăgan Muntean” Deva, Colegiul Național „Decebal” Deva, Lions Club Deva – Sarmizegetusa, Fundația Hațegan, Iulius Town Timișoara, Centrul de Cultură Arcuș, Muzeul Județean de Istorie Brașov, Bastionul Artiștilor, TAM-TAM Art to Heart Festival, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești.

Powered by: Tomasi Flöten

Share.

About Author

Editor-coordonator Bookhub.ro. Câteva dintre pasiunile mele le găsiți reflectate în cele scrise aici. Muzica, teatrul și literatura își găsesc drumul, cum-necum, spre mintea, inima și sufletul meu. Am nevoie de frumusețea acestora reflectată în forme sonore, producții teatrale sau cărți foarte bune, astfel încât să (re)descoper oamenii așa cum sunt: frumoși.

Leave A Reply