PanoramaallthelightwecannotseeVacanța este în toi, dar adevărații cititorii parcă se numără mai bine acum decât în orice altă perioadă a anului. Iar editurile îi răsfață după cum se pricep ele mai bine. Editura Humanitas le aduce în prim-plan trei titluri, diverse ca stil, dar și din punctul de vedere al subiectelor abordate.

Despre „Toată lumina pe care nu o putem vedea” au scris deja doi dintre colegii noștri, Andreea Iulia Toma, respectiv Doru Căstăian. După cum veți putea (re)citi, abordări diverse ale subiectului cărții, ceea ce înseamnă că merită citită!

IMG_0012Al doilea titlu este cel pe care noi îl recomandăm din tot sufletul și despre care vom mai vorbi aici: „Sunetul muntelui”, de Yasunari Kawabata. Literatura japoneză este foarte iubită de cronicarii noștri, pentru originalitatea subiectelor și a manierelor de transpunere în pagină, dar și pentru delicatețea descrierilor stărilor sufletești și a evenimentelor din viața personajelor. „Sunetul muntelui” este o carte despre spaima în fața morții și despre cum aleg unii dintre noi să înfrunte Marea Trecere. E o splendidă delectare pentru o după-amiază de vară fierbinte.

o-fata-ca-tine

O fată ca tine” de Maureen Lindley e ultimul titlu apărut în colecția „Humanitas Fiction”, colecție ce tocmai a aniversat 10 ani. Denisa Comănescu, coordonatoarea colecției ne propune, de această dată, o carte cu un subiect foarte actual: segregarea rasială. Autoarea alege să scrie despre unul dintre efectele celui de-al doilea război mondial, și anume căsătoriile dintre americani și japonezi, căsătorii imposibile atunci când aceștia se înfruntă într-un război nemilos din toate punctele de vedere. Povestea este spusă cu multă delicatețe, ceea ce transformă cartea într-o excelentă alegere de lectură pentru o după-amiază de vară toridă.

O să revenim curând cu recomandările noastre detaliate pentru ultimele două titluri. Până atunci, cărți faine și timp  rodnic de lectură!

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura