În cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura Adenium va lansa un nou volum publicat în colecția „Căsuța fermecată”: Amintiri din vacanțe, de Lidia Batali.

 

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 11.00, la Cafeneaua literară „Iulius Meinl” (C4) vă invităm la lansarea celui mai recent volum de poezii pentru copii al Lidiei Batali, Amintiri din vacanțe, și la un spectacol susținut de invitații de la Grădinița de Copii nr. 34, București. La evenimentul moderat de Gabriel Cheșcu, redactorul-țef al Editurii Adenium, vor mai participa Lidia Batali și Pușa Roth (scriitor, dramaturg, membru USR).

 

Pușa Roth: „Centrul lumii copilăriei din acest volum este Cosmina, un sat cu nume de poveste, unde parcă sălășluiesc zânele, unde vântul fluieră hoinar pe ulițele copilăriei, unde însăși copilăria și-a găsit locul ideal de joacă și vis. Lidia Batali, ca mulți alți condeieri ce reconturează al cincilea anotimp al lumii, vine din Ţara Copilăriei, așa cum spunea un alt mare visător, Antoine de Saint-Exupéry. Mama-mare nu e altcineva decât autoarea, care își retrăiește copilăria odată cu cea a nepoților. Fie că povestește (în versuri sensibile, ușor de reținut) sau se povestește, poeta transformă anotimpurile în vacanțe și vacanțele în anotimpuri. Lidia Batali scrie ceea ce vede, ce simte și ce aude, scrie poezie cu vis de copil, creând un spațiu magic unde te poți copilări în voie. Ilustrațiile extrem de sugestive semnate de Adrian Barbu reprezintă povestea în poveste a lumii copilăriei, o lume-metaforă în care copii, părinți și bunici pot visa împreună”.

În cadrul celei de-a XII-a ediții a Salonului Internațional de Carte Bookfest, Editura Adenium lansează cel mai recent volum publicat în colecția „PunctRO. Proză”: Frumusețea lucrurilor trecătoare, semnat de Andrada Cooș.

Sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 12.30, la Cafeneaua literară „Kretzulescu” (C1), iubitorii de literatură sunt invitați la lansarea volumului de debut al Andradei Cooș, Frumusețea lucrurilor trecătoare. La eveniment vor participa Alexandra-Georgiana Andrei (PR manager Hyperliteratura.ro), Alexandra Gheorghe (niponolog, lect.dr. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București) și Andrada Cooș. Evenimentul va fi prezentat de Andrada Fiscuteanu (jurnalist).

adeniumAndrada Cooș s‑a născut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității „Babeș‑Bolyai” din Cluj‑Napoca. A urmat cursurile de creație literară ale Universității Brunel din Londra sub îndrumarea lui Fay Wheldon, după care a câștigat o bursă de cercetare la o renumită universitate din Kyoto. Cititoare avidă, Andrada a trăit în șase țări, are două tatuaje și o pasiune pentru toate lucrurile frumoase și geeky.

Proaspăt ajunsă în Japonia, Adriana încearcă să se integreze în viața studențească, cu rezultate îndoielnice. În cele din urmă, își găsește locul în rândul celorlalți studenți străini: australieni petrecăreți, englezi plini de ei, finlandezi scandalagii și, bineînțeles, singurul alt român pe care îl întâlnește acolo. Împreună, explorează temple, încearcă diverse chimonouri, participă la ceremonii, vizitează cluburi de jazz și travestiți și filosofează pe tema eternei fascinații japoneze. O perspectivă plină de umor asupra frumuseții, frustrărilor și nebuniei vieții într-una dintre cele mai admirate culturi din lume.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura