Pianista Adriana Toacsen aduce în atenția publicului unul dintre cei mai cunoscuți și prietenoși elefanți, Babar, apropiind publicul atât de textul ilustrat de Jean de Brunhoff, cât și de muzica lui Francis Poulenc.

Adriana Toacsen colaborează cu șase compozitori români: Diana Rotaru, Cătălin Crețu, Cristian Bence-Muk, Ariadna Ene Iliescu, Irina Perneș și George Păiș, care au scris câte o lucrare nouă, de mici dimensiuni, pe care pianista le va integra în concert.

Elefantul va avea 6 momente contemporane: va merge la cinema, se va plimba printre lalele, va experimenta o zi de școală, va merge la concert, va vedea cum arată un pod și va face o vizită la muzeu. Un narator va fi alături de pianistă, interpretând publicului textul lui Jean de Brunhoff.

Proiectul încurajează creația de lucrări noi pentru pian și oferă o modalitate originală de a modifica percepția asupra actului interpretativ contemporan. Un procent al scenografiei spectacolului este realizat în urma atelierelor cu copiii din orașele unde are loc turneul, copii care au ascultat muzica, au văzut ilustrațiile, după care au creat obiectele artistice. Prin caracterul interdisciplinar al proiectului, va avea loc un proces de hibridizare a artelor, pentru scopul final, un spectacol care să cuprindă muzică, actorie, literatură. Astfel, Un elefant la oraș propune o poveste care va aduce laolaltă atât publicul iubitor de muzică, cât și pe cel iubitor de teatru, de povești și de arte plastice.

Elefantul vă invită la o călătorie plinǎ de suspans și surprize!

Turneul va avea loc în lunile aprilie – octombrie în orașele București, Pitești, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu-Mureș. Primul concert va avea loc pe 23 Aprilie 2024 la Centrul Multicultural Pitești.

Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/un.elefant.la.oras

Proiectul Un elefant la oraș este coordonat de Asociația Ideilagram.

Asociația IDEILAGRAM a apărut din dorința de a aduce sub aceeași umbrelă instituțională „ideile la gram” ale unor oameni ce doresc să se asocieze în scopul de a pune în practică, prin intermediul arhitecturii, urbanismului și a altor medii creative, micro sau macro idei pentru comunități urbane sau rurale românești și de a coagula o rețea interdisciplinară de cercetare a metodelor de activare și intervenție în contexte urbane.

Detalii: https://ideilagram.myportfolio.com/

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.

Parteneri: Universitatea Națională de Muzică București, Muzeul Național de Artă Contemporană București, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Pitești, Cinema Arta, Filarmonica Banatul Timișoara, Colegiul Național de Artă Târgu-Mureș

Partneri media: Rfi România, BookHub, Radio România Cultural, Cimro.

Share.

About Author

Avatar photo

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura