Update:

123

 

 

 

 

 

21 de participanţi. Iar câştigătorii/câştigătoarele sunt: 15, 2 şi 18. Adică Mădălina (ne sfătuieşte să mergem în Arieşeni, Alba), Muşat Cristina (Delta Dunării – “un loc rupt din rai”) şi Ema (Cheile Bicazului, unde peisajele îţi taie răsuflarea).

Felicitări câştigătoarelor! Veţi primi, la adresa cu care aţi intrat în concurs, un email la care vă rugăm să răspundeţi.

Vă aşteptăm la următorul concurs. În curând. Foarte curând.

——————————————————————————–

Cu ajutorul Editurii Polirom, oferim trei exemplare din volumul „Îngropaţi în cer. Povestea extraordinară a şerpaşilor din cea mai neagră expediţie de pe K2”, de Peter Zuckerman şi Amanda Padoan. Cartea a apărut de curând la Editura Polirom, în Colecţia „Hexagon. Cartea de călătorie” și în traducerea Corneliei Dumitru.

Pentru a fi unul din cei trei câștigători, trebuie să lași un comentariu la acest text, în care să ne spui o destinație turistică din România la care ții foarte mult. Eventual, să și explici alegerea.

Câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți. Durata concursului: 18-21 iunie (până la ora 24). Succes!

 

DESPRE CARTE:

Cînd Edmund Hillary a cucerit Everestul în 1953, a fost însoţit de şerpaşul Tenzing Norgay. Şi înainte, şi după aceea, în cele mai multe expediţii organizate de occidentali, şerpaşii au fost eroii din fundal. În august 2008, cînd unsprezece alpinişti şi-au pierdut viaţa pe K2, cel mai periculos vîrf din lume, doi dintre şerpaşi au supravieţuit. Bazîndu-se pe noi surse şi interviuri, Îngropaţi în cer ne dezvăluie pentru prima dată povestea lor uluitoare. Peter Zuckerman şi Amanda Padoan le urmăresc drumul din satele natale izolate pe înălţimile munţilor Himalaya pînă în mahalalele din Kathmandu şi, mai apoi, pînă la aventura de pe K2, care le va schimba viaţa şi le va aduce celebritatea.

„Sînt unul dintre puţinii supravieţuitori ai «triumfului şi tragediei» expediţiei de pe K2 din 2008. Am scris şi o carte, Surviving K2, am citit foarte mult despre această expediţie istorică… Însă Îngropaţi în cer mi-a depăşit aşteptările, pentru că descrie în detaliu diferenţele culturale şi importanţa alpiniştilor orientali.” (Wilco van Rooijen)

Citește un fragment – aici.

 

DESPRE AUTORI:

Peter Zuckerman este jurnalist. Pentru activitatea sa, i s-au decernat numeroase distincţii prestigioase, printre care Livingston Award, National Journalism Award şi Blethan Award.

Amanda Padoan este alpinistă. A studiat literatura la Harvard University şi dreptul la Pepperdine School of Law. În prezent, este colaborator la ExplorersWeb, Rock and Ice şi The Alpinist.

 

 

Share.

About Author

21 de comentarii

  1. Bran -Moeciu. E o destinatie de care imi amintesc ,intotdeauna cu placere ,de periperiile de acolo si de prieteniile legate in tabara. Plus ca e o zona cu un peisaj superb!!

  2. Mușat Cristina on

    Țin foarte mult la Delta Dunării. Punctul de plecare pentru o aventura în deltă este de regulă Tulcea sau Sulina, între cele două oraşe existând mai multe căi care se poate face cu vaporaşe sau bărci prin natura, fauna şi flora unică a deltei. Delta Dunării a fost inclusă în anul 1990 de UNESCO în circuitul rezervaţiilor mondiale ale biosferei. Delta Dunării este cel mai nou pământ din Europa, fiind locul cu cea mai mare faună ornitologică din lume. Pentru mine este un loc rupt din rai, care adăpostește mii de specii de copaci și sute de specii de insecte, moluște, păsări și mamifere. Abia aștept să îmi încarc bateriile în acest loc rupt din basme și scăldat de soare.

  3. Cristina M. on

    Sighişoara – dragoste la prima vedere şi rămasă în inimă pentru totdeauna. Cetatea are farmecul ei aparte…acolo ai sentimentul acut al timpului trecător si al călătoriei în trecut…

  4. Valentin Stancu on

    daca esti insotit/insotita de persona/persoanele potrivita/potrivite, nu mai conteaza destinatia

  5. cosmina marginean on

    cheile Rametului. frumusete salbatica. daca ai rabdarea necesara sa treci de zona Manastirii Ramet, unde turismul agresiv stapaneste locul, si sa treci de sirul de case de vacanta, rasplata vine neconditionat. peisaj minunat, accesat si agresat relativ putin de om. daca ai si oarece conditie fizica si treci Cheile( prin apa, ca altfel nu se poate), ajungi in paradis. nu va spun mai mult. atata doar, ca in momentul in care ai iesit complet din Chei( si ai ajuns…dincolo) vei avea senzatia ca ai trecut printr-un portal temporar si ai ajuns la ” facerea lumii”.

  6. Maramures pentru ca e locul meu de bastina si e spectaculos, Delta cu locurile ei de varsare in mare unde ma duc cat pot de des … ca-mi plac mult si ma cheama … in felul lor.

  7. Sinaia. Acolo am avut cele mai frumoase vacante si cred ca e unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania.

  8. Serban Darius on

    O destinatie turistica ce merita vizitata care m-a inpresionat este defileul Dunarii.

  9. Radu Dobre on

    Cel mai frumos loc din Romania este Satul Marasesti din Mehedinti! Acolo, natura ii ofera omului liniste si impacare cu sine

  10. Ileana Lazaroi on

    Muntii Retezat deoarece au privelisti incantatoare, aer “tare” si capre negre (daca esti suficient de norocos sau norocoasa).

  11. Bistrita Nasaud are locuri deosebite, natura iti ofera sansa la contemplare!

  12. Anca Ciochină on

    Piatra Neamţ. Nu ştiu de ce, am fost acolo doar o dată dar pur şi simplu m-a vrăjit, e un loc magic, să te trezeşti dimineaţa şi să vezi muntele pe gea e magic.

  13. Adrian Florin Cotutiu on

    Baile Herculane – am fost acolo in aplicatie in timpul licentei si am ramas cu amintiri foarte frumoase.

  14. Madalina .A on

    Judetul Alba ,sat Arieseni ! de vis ! m-as muta acolo pt tot restul vietii !:)

  15. Balea Lac: este locul in care merg intotdeauna cu drag, pentru peisajele frumoase, atmosfera si aer curat.

  16. Imi place sa merg la Baile Herculane, pentru ca localitatea imbina aerul curat de munte cu baile faine de la mare. Ce as putea sa vreau mai mult? 🙂

  17. Cheile Bicazului reprezinta zona mea preferata, pentru ca acolo adrenalina este la maxim, iar peisajele imi taie rasuflarea.

  18. Mihai Tanasie on

    Drobeta-Turnu-Severin, pentru ca este locul capilariei mele si ma fascineaza mult!

  19. Imi place sa revin de cate ori pot in Cluj Napoca. Pentru mine, Clujul este un oras frumos, cu oameni calmi si primitori si ma simt extraordinar acolo. Din pacate nu ma pot muta, pentru ca ceea ce lucrez nu se poate face in Cluj, insa pot sa spun ca este locul meu de suflet in Romania.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura