11854009_10153593097508307_1260659174_n

UPDATE:

Câștigătoarea concursului este Ioniță Adriana.

Frumoasă declarația sa de dragoste pentru Râșnov. Felicitări!

……………………………………………………………………………………………………………………………….

„Ţara ascunsă. Un ghid alternativ al României” este un ghid turistic alternativ, perfect pentru cei care aleg să călătorească fără program şi fără călăuze care să îi direcţioneze în punctele turistice standard. Pentru că a călători e ca şi cum ai răsfoi mai multe vieţi, George Drăgan vă propune istorii învăluite în legendă, ale locurilor şi oamenilor, de pe care scutură vălul trecerii timpului. Cei care preferă grădinile englezeşti, în care florile cresc libere, de parcă grădinarul ar fi tras la sorţi unde să le planteze, vor savura această carte!

Cartea este disponibilă şi pe site-ul Adenium atât în format tipărit, cât şi ebook.

Pentru a primi un exemplar din „Ţara ascunsă. Un ghid alternativ al României”, trebuie să scrii, într-un comentariu la acest articol, care este locul din România ce te atrage cel mai tare? Nu tragem la sorţi, aşa că puţin efort, prin care să ne explici de ce îţi place atât de mult locul respectiv, ne-ar putea atrage atenţia asupra comentariului tău.

Concursul se desfăşoară în perioada 17-23 august (ora 12.00). Succes!

Sursa foto: nowwhatstheplan.com
Share.

About Author

7 comentarii

  1. cosmina marginean on

    cetatea Calnic. minunat asezata, desavarsit construita, maiestrit restaurata. de cate ori mergi iti da impresia ca te asteapta, ca s-a pregatit pentru venirea ta. daca ai norocul sa prinzi seara la Cetate, pe timp de vara, ai parte de cel mai mare cor de greieri care iti va fi dat sa-l auzi. o muzica coplesitoare in linistea citadelei. asta se intampla doar seara; ziua, aerul reverbereaza de acordurile, in surdina ale muzicii lui Bach. daca te simti coplesit de civilizatie, este locul perfect in care te poti intoarce la tine insati.

  2. constantin maricica on

    Locul care ma fascineaza si ma atrage cel mai mult este Delta Dunarii, mai precis Sf. GHEORGHE .Este locul unde Dunarea se Împleteşte cu Marea Neagră, unde timpul parca sta in loc, iar soarele rasare si apune cel mai frumos. Aici totul e natural, nisipul cel mai fin si pestii cei mai aurii. Oamenii localnici sunt puri si frumosi, iar traditiile si obiceiurile sunt sfinte!

  3. Locul care ma atrage cel mai tare si care ma fascineaza este Marginimea Sibiului. Oamenii, traditiile, portul popular. Slujba de duminica, la care oamenii merg imbracati in haine traditionale.

  4. Cel mai frumos loc din Romania este satul meu,Marasesti din judetul Mehedinti, pentru ca ma fascineaza, imi ofera liniste, prospetimea aerului imi ofera sansa la o viata normala. Razele soarelui descreteste dimineata natura amortita si o readuce la viata, aducand pe buze zambete nevinovate care se bucura de simplitatea vietii.

  5. Elena Stan. on

    Cel mai frumos loc din România este Maramureșul, ținutul în care tradiția este la ea acasă. În Cimitirul vesel de la Săpânța învăț să-mi ridiculizez propria dispariție. Casele și bisericile din lemn sunt pline de costume populare și lăzi de zestre, satele însuflețite de prezența coconilor frumoși.
    În Maramureș fericirea poposește în fiecare casă atingând cu aripa-i de aur toți vizitatorii…

  6. Ileana Lazaroi on

    “Sunt romani care n-au fost niciodata la Iasi, desi n-ar trebui sa fie nici unul…” N. Iorga.
    Iasiul are cele mai multe biserici dintre toate localitatile din Romania, iar cea mai mare dintre acestea, Catedrala Mitropolitana o adaposteste pe ocrotitoarea Moldovei, Sfanta Paraschiva. Sfintele moaste au fost aduse din Constantinopol, dupa ce domnitorul Vasile Lupu cheltuise pentru aceasta bugetul tarii pe un an si jumatate.
    Ion Creanga este eroul copilariei mele . El este printre primii, daca nu chiar primul scriitor ale carui povesti le-am auzit seara inainte de culcare, iar Bojdeuca acestuia se afla tot la Iasi.
    Palatul Culturii este grandios, unic… iar la decorarea unor sali, s-a folosit in premiera un material brevetat nu de altul decat de Henri Coanda (materialul este denumit bois-ciment si imita lemnul de stejar).
    Copoul …Pasii lui Eminescu au trecut prin cel mai vechi parc al Iașiului, aici se afla Teiul indragit de acesta, obeliscul cu lei, “Aleea Junimea”.
    Intotdeauna am fost fascinata de “Sala Pașilor Pierduți” din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, cu cele 19 picturi murale semnate de Sabin Bălașa! …si mi-a placut sa urmaresc evolutiile marilor actori pe scena Teatrul Național “Vasile Alecsandri”, o bijuterie arhitectonica.
    As vrea doar sa mai adaug ca, Traian Grand Hotel a fost construit de către Gustave Eiffel, iar aici a innoptat si Greta Garbo.
    Iasiul meu mult visat…

  7. Ionita Adriana on

    Exista locuri care , asemenea unor portale, te trimit intr-o secunda cu sute si mii de ani in urma. Te fascineaza, te atrag si nu ai putea sa spui niciodata de ce, indiferent de numarul de ori in care ai fost acolo, fiecare data este la fel de fascinanta si surprinzatoare. Am vizitat Cetatea Rasnovului cu multi ani in urma, pana sa fie renovata si inainte ca zona Rasnovului sa devina atat de atractiva pentru turisti, ca astazi. Cand am vizitat-o pentru prima data eram un copil iar mintea mea zbura la vremuri demult apuse, la perioada medievala,la regi si regine, la castele si lupte pentru apararea tarii si ostasi imbracati in armuri stralucitoare. Drumul catre cetate duce pe o alee serpuita, umbrita de brazi verzi si batrani. Mirosul de conifere iti inunda simturile iar racoarea padurii te revigoreaza indata. Ajungand pe varful unui deal imbracat de nori albi, cetatea pare la fel de impunatoare ca altadata. Zidurile mari pe care timpul nu a reusit sa le infranga ocrotesc inima Rasnovului, vechea cetate incarcata de atata istorie. Am pasit pe drumurile pietruite si am colindat stradute inguste iar pe de-o parte si pe alta vechi incaperi isi deschideau usile vizitatorilor. De sus, orasul este un amalgam de culori, mic si firav, aparat de vechea cetate ce il vegheaza de pe marginea batranului deal. De atunci, am mai fost la Rasnov de opt ori insa de fiecare data, batrana cetate ma cheama cu drag si eu ma duc ca un copil ce iubeste povestile. De atunci, cetatea s-a schimbat, drumul pe aleea cu brazi nu mai este facut mergand pe jos ca acum sute de ani si nici ca prima data cand pasii mei au ajuns aici. Acum mici trenulete te indreapta catre castel umbrind poate farmecul medieval. Totusi, cetatea a fsot renovata aducand la suprafata detalii uimitoare si noi locuri de explorat. Poate mai mult ca niciodata, trecutul este acum mult mai aproape iar cetatea arata aproape ca in perioada ei de glorie. Mie imi place, la fel, ca prima data, sa cutreier stradute vechi, sa explorez incaperi intunecoase si misterioase, sa privesc indelung in fantana din centrul cetatii si sa admir orasul Rasnov de pe o margine de cetate. Iar cateodata pot sa-mi imaginez, cum in jurul meu se perinda ca un furnicar osteni in armuri stralucitoare si mestesugari. Caci cu siguranta, pluteste ceva in aer, ceva parfumat cu istorie, ceva ce te face sa visezi la vremurile de demult apuse. Si poate ca, am avut cu adevarat dreptate iar la Rasnov exista un portal ce te poarta spre trecut iar eu ma las purtata pe aripi de vise, intr-un vartej de istorie.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura