Din nou, de luni, 31.07.2023 până sâmbătă, 05.08.2023 va avea loc la Bobald, lângă Carei, în județul Satu-Mare, acolo unde trăiesc „moții de câmpie”, cea de-a opta Ediție a Școlii de vară cu tema „Viitorul unor străvechi instrumente”.

Precum știți, tulnicul este grav amenințat de uitare și, în ultimă instanță, de dispariție. Aceeași este și soarta mai multor instrumente arhaice. Vă invităm să luați parte la acest eveniment unic în peisajul cultural românesc, contribuind astfel la păstrarea unor tradiții de care să se bucure generații întregi (copii și tinerii formează, de obicei, cea mai mare parte a cursanților).

Programul include ore de învățare a instrumentului (inclusiv ore de istorie și teorie muzicală), vizite la meșterii populari, vizite în locurile în care se cântă tradițional instrumentul. Mentori și tutori vor fi maestre ale instrumentului (precum Mariana Gligor – investită cu titlul ”Tezaur uman viu” de UNESCO) precum și mai tineri muzicieni – cu toții gata să-i învețe pe cursanți, să improvizeze și să experimenteze sunetul unui instrument identitar.

Tabăra se va desfășura la Bobald (la trei kilometri de Carei), la Centrul de cercetări arheologice a Muzeului județean Satu-Mare

Locul de poveste vă va aparține timp de o săptămână iar acolo minuni chiar există, întruchipate de tulnicăresele și tulnicarii deprinși cu arta cântatului.

Participanții trebuie să se îngrijească de deplasare și de masă.

Cazarea se va face gratuit:

  1. în Centrul de cercetări (locurile se vor atribui în ordinea înscrierilor)
  2. în livada în care se va desfășura tabăra, în corturile proprii ale participanților (maximum zece locuri de campare ce se vor atribui în ordinea înscrierilor.

Înscrierile se fac până la data de 20.07.2023, prin sms, whatsapp sau telefon la +40 730439147 (după ora 18:30) sau prin email la adresa carlaschoppel@gmail.com. Tot de la Carla Schoppel veți afla și celelalte detalii ale participării la Tabără.

Evenimentul este organizat de Fundația Mircea Florian în parteneriat cu Uniunea Munții Apuseni și MotzArt.

Vei învăța să cânți la Tulnic: vino!

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura