Asociatia Pro Valores, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești și Delirs.com au reușit să dubleze valoarea premiilor primei ediții a Concursului Internațional de literatură “Martha Bibescu”.

De asemenea, având în vedere ecourile încurajatoare ale competiției, organizatorii au făcut și alte două modificări importante: prelungirea perioadei de înscrieri până pe 20 iunie și adugarea câte unei secțiuni de vârstă (26 – 33 ani) pentru ambele genuri literare.

La competiția desfășurată exclusiv on-line, pot participa tineri cu vârste între 10 și 33 de ani, care vor fi împărțiți pe patru categorii de vârstă și două mari genuri literare: ESEU și POEZIE.

Creațiile literare și documentele necesare încrierii vor putea fi trimise până pe 20 iunie 2020, pe adresa: concursulmarthabibescu@gmail.com.

Regulamentul complet pe: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-regulament-literatura/

Găsiți declarațiile necesare și condițiile de înscriere accesând: https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-martha-bibescu-inscrieri-literatura/

Lucrările vor fi apreciate de un juriu alcătuit din scriitorul Varujan Vosganian, prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România,  Lamia Beligan – actrița a Teatrului Național din București și Olesea Savvateeva – jurnalistă, redactor Radio România Internațional.

Cele mai bune creații literare din ambele genuri vor fi publicate în prima fază în “Culegerea virtuală”, iar după încetarea restricțiilor impuse de criza virusului COVID 19, vor fi prezentate publicului, la Palatul Mogoșoaia, în cadrul unui spectacol lectură susținut de marea actrița Lamia Beligan și vor fi și tipărite sub forma unei culegeri literare.

Martha Bibescu a fost o distinsă personalitate a aristocrației europene a secolului al XX-lea și o valoroasă scriitoare, prima sa carte: Les Huit Paradis (1908), premiată de Academia Franceză, va deschide seria unei opere impresionante, din care nu vor lipsi romanele de inspirație autobiografică sau istorică, evocări ale unor personalități din trecut sau contemporane, note de călătorie, versuri, poeme în proză, eseuri, cugetări, corespondență, o serie de biografii istorice, semnate, în parte, sub pseudonimul Lucile Decaux. În 1955 a devenit membră a Academiei Regale de limbă și literatură franceză din Bruxelles, iar în 1962 a primit decorația franceă Crucea Legiunii de Onoare.

Co-organizatori: Asociaţia “Pro Valores” și Centrul Cultural “Palatele Brâncovenești”.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Trinitas, Observator Cultural, JurnalMM.ro, Agentia de carte.ro, Romania Pozitiva.ro, Bucuresteni.ro, Roportal

Partenerihttps://www.delirs.com/, proiect inițiat de Provizii de iarnă.srl și Faircrate.srl

Sebastian CRACIUN

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura