Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul comunității UVT în cadrul primului eveniment major al anului 2024, din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) continuă și în acest an activitățile și proiectele culturale dedicate comunității, din seria „La UVT, Cultura este Capitală!”. În cadrul acestui prim eveniment, invitatul de prestigiu al UVT va fi scriitorul Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai apreciați scriitori români contemporani.

Prezența scriitorului Mircea Cărtărescu la UVT va fi prilejuită de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al UVT, o ceremonie care se va desfășura vineri, 22 martie (începând de la ora 9.30, în amfiteatrul A01 din sediul principal UVT, V.Pârvan nr.4), dar și de prelegerea pe care binecunoscutul autor o va susține în cadrul conferinței publice „Aventura literaturii”, care se va desfășura în seara de joi, 21 martie (începând de la ora 18.30, în Aula Magna „Ion Curea” a UVT), într-o întâlnire moderată de profesorul și criticul Mircea Mihăieș.

Textele semnate de Mircea Cărtărescu sunt cunoscute pentru stilul lor complex și bogat, precum și pentru profunzimea abordării temelor existențiale și ale condiției umane. Cărțile sale abordează adesea subiecte precum identitatea, memoria, dragostea și căutarea de sine. Printre cele mai apreciate și traduse opere ale sale se numără romanul “Orbitor” (publicat inițial în trei volume: “Aripa stângă”, “Corpul” și “Aripa dreaptă”), o lucrare considerată drept capodoperă a literaturii române contemporane. Alte lucrări semnificative includ romanele “Nostalgia”, “Levantul”, “De ce iubim femeile” și “Solenoid”, precum și volumele de poezie și eseuri.

Vă așteptăm cu bucurie să participați la aceste evenimente de înaltă ținută, prin care va debuta în acest an seria „La UVT, Cultura este Capitală!”. Pentru o mai bună organizare, participarea la cele două evenimente se face prin înscrierea prealabilă cu ajutorul acestui FORMULAR.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura