Joi, 13 august, de la ora 19:00, în „Grădina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti (BMB), vor citi pentru public Răzvan Petrescu, Andrei Ruse și Cristian Fulaș. Accesul la eveniment este gratuit şi se poate face cu începere de la 18:30. Moderator va fi Ciprian Burcovschi.

Agenția AdLittera vă invită la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, la un nou eveniment de lectură publică. În cadrul Programului „Cultura pentru toți”, Biblioteca Metropolitană București organizează evenimente culturale, iar „Lectura de Joi” îşi continuă misiunea de a aduce scriitorul mai aproape de public. Prima ediţie a acestui an i-a avut invitați pe Florin Iaru, Anca Vieru și Cristina Andrei, iar cea de-a doua pe Ciprian Măceşaru, M. Duţescu şi Bianca Dobrescu.

Invitaţii ediţiei:

Răzvan Petrescu s-a născut la 20 septembrie 1956. Absolvă Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti, în ’82, după care lucrează cinci ani în judeţul Dîmboviţa – la două dispensare cu aer bucolic datorită căruia va prezenta în faţa pacienţilor o cădere nervoasă urmată de internare. Renunţă la medicină. Între 1990 şi 1994 va fi redactor la revistele Cuvîntul şi Amfiteatru, apoi la Editura Litera. Trece şi prin Ministerul Culturii, ca referent de specialitate. În 1994, se angajează la Editura Alfa (Grupul Editorial ALL). Se mai internează de câteva ori, pleacă de la Allfa şi devine director la Editura Rosetti timp de nouă luni. Din 2004, ajunge la Editura Curtea Veche.

Este descoperit în 1986 de criticul literar Mircea Martin şi-i frecventează cenaclul (Universitas) timp de 4 ani. La Cartea Românească va debuta într-un volum excesiv de colectiv (Debut ’86) şi-i vor apărea volumele de proză scurtă Grădina de vară (1989, premiul Fundaţiei Liviu Rebreanu), Eclipsa (1993, premiul oraşului Tîrgovişte), Într-o după-amiază de vineri (1997, premiul Cartea Anului la Salonul Naţional de Carte de la Cluj, premiul ASPRO pentru cea mai bună carte de proză a anului şi Premiul pentru proză al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti) şi volumul de texte muzicale numit Foxtrot (2008, Premiul Radio România Cultural). Volumul Rubato (Curtea Veche Publishing, 2011), este o selecţie din toate povestirile publicate. Îi mai apar tot la Curtea Veche un volum de interviuri în proză (Variaţiuni pe o temă de Vater-Puccini¸ 2013) şi un volum epistolar (Scrisori către Mihai, 2014). Scrie şi două piese de teatru, motivat de banii oferiţi câştigătorului unor concursuri: Farsa (1994, Editura Unitext, premiul UNITER) şi Primăvara la bufet (1995, Editura Expansion, Marele Premiu la Concursul Naţional de Dramaturgie „Camil Petrescu” ediţia I, şi premiul Uniunii Scriitorilor).

Cristian Fulaș s-a născut la Caracal, în 1978. A absolvit Facultatea de Litere, iar în timpul facultății, a publicat poezie și eseu. A lucrat ca traducător în ultimii 13 ani, pentru diverse edituri. În 2012, a fondat Editura Gestalt Books. A debutat în 2015 cu romanul Fâșii de rușine.

Andrei Ruse s-a născut la București, în 1985. A debutat în 2007, cu volumul de poezie Black Job (ed. Vinea), și a continuat apoi să publice proză. În 2008, a lansat romanul SONI, ajuns acum la a IV-a ediție (2015, ed. RAO), în 2011, romanul Dilăr pentru o zi (ed. Polirom), iar în 2014, romanul Zaraza (ed. Polirom). Andrei Ruse este și promoter cultural, implicându-se în multe proiecte și evenimente.

„Lectura de joi” este un proiect al Agenţiei culturale AdLittera, ce cuprinde 10 întâlniri, într-un spaţiu cald şi prietenos, în sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, cu scriitori consacraţi şi debutanţi. Scopul acestei acţiuni este, în primul rând, acela de a încuraja dialogul cultural, încercând să aducă scriitorul mai aproape de public.

affiche#3

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura