Avem onoarea să găzduim expoziția de pictură organizată în colaborare cu galeria Cluj Art din Cluj-Napoca, intitulată pictura și calculatorul semnată de artista clujeană Rozalia Moș.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 5 august 2023, la ora 17:00, la sediul Art-Hoc din Piața Unirii nr 6 (Casa cu Lei). Expoziția poate fi vizitată până în 25 august 2023, de miercuri până vineri de la ora 18:00 la ora 20:00 și sâmbăta și duminică de la ora 16:00 la ora 18:00.

„Rozalia Moș se afirmă printr-o identitate cromatică evidentă, o potență a culorii ce reflectă propria căutare, propriul demers de redescoperire artistică. Pictura sa poate fi încadrată cu ușurință în genul artei a cărei sens este determinată nu doar de sârguința și profunzimea muncii autorului, ci și de către public, cel care îi acordă valențe și o valoare extrinsecă. În tușele sale expansive, puternice și expresive, curajul și agonia se întrepătrund într-un dans eclectic. Lucrările sale sunt o descătușare de forțe compacte dar opuse, o antiteză în cea mai sinceră și pură formă, un extaz al culorii care inspiră și conspiră în cele mai nebănuite direcții. Universul ei pictural încurajează redescoperirea, meditația și cunoașterea sinelui, o pictură accesibilă, sinceră și bine închegată.”

Curator Sergiu Man

Artista Rozalia Mos, călătoare pe două continente, cel Nord-American și cel European, s-a născut în 1957 în orașul Cluj-Napoca, România, unde locuiește și lucrează.

Din clasa a V-a a fost elevă la Liceul de Artă „Romul Ladea” de unde a absolvit în 1976. În 1985, a părăsit România și a plecat în SUA unde a locuit până în 2015, când a revenit în țara natală.

În 1994 a absolvit School of Visual Arts, New York City, NY, SUA, cu un BFA în Media Arts, iar în 2004 a obținut o diplomă de master de la Universitatea de Arte din Philadelphia, Pennsylvania, cu un Master în grafică și planificarea expozițiilor muzeale. Actualmente este doctorand in arte vizuale la Universitatea de Artă și Design, Cluj-Napoca în ultimul an .

În SUA a lucrat ca designer grafic pentru companii precum ExhibitGroup Giltspur, Lynch Exhibits, Princeton Graphics, Firmenich, Masson Display și Innovations având clienți precum Fuji Films, Panasonic, Jaguar of North America, Sonny, Avaya, College Board, American Museum of Natural

New York City, BOC Gases, Sermatech, Lucent Technologies, Profootball Hall of Fame Museum din Ohio (unde le-a proiectat exponatele patru ani la rând), SAP, Kodak, Johnson and Johnson, Pfizer, Merch.

A fost profesor de design grafic, predând cursuri de desen, pictură și design (Photoshop, Illustrator, QuarkXpress, Indesign, DreamWeaver, Flash și Web design).

Obișnuia să picteze naturi statice și peisaje folosind mult ocru, umbră arsă și nuanțele întunecate. Acum ea pictează folosind culori vibrante, culori primare, mult roșu și portocaliu, albastru și verde și folosește diferite texturi abstracte, combinând pictură tradițională cu artă digitală.

Art-Hoc este un spațiu de proiecte artistice aflat în centrul Timișoarei, în care se întâlnesc artiști și iubitori de artă. În 31 octombrie 2019 și-a deschis porțile pentru public ca o alternativă perfectă pentru cei care doresc un loc central în care să creeze sau să expună. Un hub sau un spațiu de proiecte artistice în care se desfășoară activități culturale, precum proiecte expoziționale, lansări de carte, performance.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura