UPDATE: Câștigător este autorul comentariului cu numărul 14, username Ciubotariu, pe care îl rugăm să ne contacteze pe e-mail la contact@bookhub.ro pentru a intra în posesia premiului. Felicitări!
JUNIOR este noua colecție a Editurii POLIROM dedicată exclusiv tinerilor cititori și coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu.
Colecția „Junior” se adresează atât copiilor, cât și adolescenților. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romaneJunior 2 fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sunt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are prilejul să-i cunoască acum și în calitatea lor de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecția are în vedere un public tânăr foarte variat, de la elevii de scoală primară și până la tinerii de orice vârstă.
Editura POLIROM oferă un pachet din primele patru titluri apărute în cadrul colecție Junior celei/celui care va răspunde la întrebarea:
Care este cartea preferată citită în copilărie și de ce? Argumentați-vă răspunsul  în câteva rânduri.
Junior 5Perioada de concurs: 2 – 9 februarie 2017.
Câștigătorul va fi tras la sorți și va fi anunțat aici pe data de 10 februarie 2017, orele 10.
Succes participanților! 🙂
Despre cărți puteți  citi pe site-ul editurii Polirom.
Share.

About Author

16 comentarii

  1. Miron Cristina on

    Cartea preferată a copilăriei mele este Singur pe lume, scrisă de Hector Malot. Este o carte plină de sensibilitate şi suspans, o carte din care am învăţat ce înseamnă prietenia şi familia. Pentru mine este cu atât mai valoroasă cu cât a fost prima carte care mi-a plăcut cu adevărat şi mi-a stârnit gustul pentru lectură. Revin la ea ori de câte ori simt nevoia, şi de fiecare dată când o recitesc îi găsesc alte înţelesuri.

  2. In copilarie aveam 2 carti pe care le tot reciteam: “Hobbitul” de Tolkien si “Ozma din Oz” de Frank Baum. Eram absolut fascinata de calatoria personajelor, de aventurile prin care treceau. Naratiunea era alerta, personajele pline de umor si mereu hotarate sa-si urmeze drumul indiferent de obstacolele pe care le intalneau.

  3. In copilarie am primit in dar de la matusa mea cartea “Gradina tainuita” de Frances Hodgson Burnett, care mi-a trezit curiozitatea chiar din titlu. Lectura ei m-a absorbit complet, am trait impreuna cu personajele si tristetile si bucuriile deopotriva, din ea am invatat ca poti sa gasesti fericirea si acolo unde altii nu cauta. Am recitit-o, am recomandat-o prietenilor, iar acum, simpla amintire a acestei carti imi umple sufletul de speranta.

  4. Teodora Lovin on

    Cartea preferată a copilăriei a fost „Tabăra” de Louis Sachar. Țin minte că am avut o perioadă în care mi-am dorit din tot sufletul să nu ajung intr-o astfel de tabără, cu toate că fusesem fascinată de această carte. Am recitit-o de mai multe ori și de fiecare dată găseam ceva care-mi scăpase la lectura anterioară. Eram copil și copilul era în mine: și cel din carte, și cel care corespundea cu propia-mi persoană din trecutul efemer și niciodată același.

  5. Pietraru Maria Ancuta on

    O sa aleg Basme de Petre Ispirescu pentru ca e prima carte pe care am primit-o in dar atunci cand aveam 7ani de la Mos Craciun,e prima carte pe care am invatat sa citesc si pentru mine a ramas cartea copilariei si sunt sigura ca atunci cand o sa am copiii o sa le daruiesc si lor aceasta carte

  6. Andreea Sirba on

    “Baltagul” mi-a fost tare drag in copilarie, a reusit sa ma rascoleasca profund. Apoi, am indragit foarte mult si seria “Twilight”. Era complet diferita fata de ce mai citisem si povestea mi s-a parut fascinanta!

  7. Cartea mea preferata este ,,Marele Urias Prietenos” de Roald Dahl. Face parte din volumul ,,Cartile De Aur Ale Copilariei”. Mi-a placut atat de mult pentru ca este vorba despre o fata, pe nume Sophie, rapita noaptea de catre un urias. Acesta o aduce in pestera sa si se gandesc la un plan…cum ar fi cel impotriva celorlalti urias mancatori de copii. O recomand si altor copii care sunt in cautare de o carte plina de umor.

  8. cireşarii, de constantin chiriţă,, prin spiritul aventurii şi al prieteniei, mă regăseam în personajele ce formau o echipă,

  9. LOREDANA SANDU on

    Romanele lui Michel Zevaco, Ciclul Pardaillan ( Cavalerii Pardaillan, Epopeea Dragostei, Fausta , Fausta invinsa , Pardaillan si Fausta ) au reprezentata cartile copilariei mele. Tatal meu mi-a recomandat aceasta serie, imi spunea ca sunt carti captivante si antrenante , incarcate de multa istorie. Recomand cu caldura tinerilor aceasta serie de capa si spada, o frescă a unor vremuri pline de romantism şi eroism, într-un stil plin de viaţă şi de acţiune, cu eroi şi intrigi pe fundalul războaielor civile în care se înfruntă ambiţiile privind tronul Franţei.

  10. Valentina Leonte on

    Cartea pe care am “devorat-o” la 9 ani, după multe alte lecturi, a fost “La Medeleni” de Ionel Teodoreanu. De ce ?
    1. Imi prezenta un univers bucolic la care nu avusesem acces dar pe care il visam, copil crescut in cenuşiul cartierelor de blocuri, fără bunici la ţară.
    2. Eroii aveau vârsta mea şi mă identificam cu trăirile, speranţele şi aventurile lor puerile.
    3. După primul volum, recomandat de mama, am luat singură si celelalte volume, citind noaptea sub plapumă la lanternă, cu sentimentul că “infracţiunea” este pardonabilă. Servea unui nobil şi elevat scop : dragostea pentru lectură.

  11. Am iubit Ciresarii de Constantin Chirita si chiar si acum recitesc cu placere volumele. Este cartea preferata a copilariei deoarece aventurile grupului de prieteni m-au facut sa vreau sa fiu parte din acel univers minunat, sa descopar locuri noi si mi-au aratat adevarata valoare a prieteniei. A fost cartea care m-a facut sa vreau sa calatoresc si sa explorez, aratandu-mi ca natura este un loc mai primitor decat as fi crezut.

  12. Dragan Andreea Cristina on

    Din gramada de carti citita din obligatie atunci cand eram mica, singura care m-a marcat cu adevarat a fost Peter Pan. Poate si pentru ca eu am ales s-o citesc. Imi place atat de mult, incat o recitesc in fiecare vara, chiar si acum, cand am 18 ani si teancuri de carti care ma asteapta sa le citesc.
    Am crescut cu Peter Pan. L-am descoperit pentru prima data prin clasa a 2-a, dar atunci nu i-am dat prea mare atentie. In clasa a treia, a fost dragoste la a doua citire. Il invidiez mult ca el e in continuare un copil si eu am crescut. Cred ca, de fapt, ma prindeam de el si speram ca daca o sa-l intalnesc in fiecare vara, n-o sa devin si mai mare decat eram deja. 🙂 Am ramas prieteni buni, inca il vizitez in fiecare vara.

  13. Ciobanu Alexandra on

    Cartea mea preferată citită în copilărie este Romain Kalbris, de Hector Malot. Această carte este una dintre preferatele mele deoarece mi-a plăcut personajul Romain, care a dat dovadă de curaj și perseverență, trecând prin multe obstacole de la o vârstă fragedă, începând de la pierderea tatălui său până la îndeplinirea dorinței sale de a deveni marinar.

  14. Cartea mea preferata e Ciresarii de Constantin Chirita.Am citit-o pe nerasuflate si mi-a facut serile mai frumoase si mai pline de speranta.Ma pierdeam in aventurile si in inocenta lor.Si acum imi aduc aminte cu drag ,de personajele mele preferate

  15. ,, Sa ucizi o Pasare cantatoare…” de Harper Lee este cartea care mi-a fascinat copilaria, descoperid prin joc si joaca virtutile necesare eului, adevaratei persoane, puterea de jertfire pentru ceilalti, dar, mai ales, m-a determinat sa incerc sa gasesc omul din fiecare, fie el si proscris.

  16. ,, Sa ucizi o Pasare cantatoare…” de Harper Lee este cartea care mi-a fascinat copilaria, descoperid prin joc si joaca virtutile necesare eului, adevaratei persoane, puterea de jertfire pentru ceilalti, dar, mai ales, m-a determinat sa incerc sa gasesc omul din fiecare, fie el si proscris.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura