Stagiunea 146 a Filarmonicii Brașov a fost una plină de evenimente deosebite, marcând un an muzical remarcabil. De-a lungul acestei stagiuni, publicul a avut ocazia să participe la concerte memorabile, cum ar fi evenimentul dedicat pianistului Radu Lupu și concertul aniversar din 16 mai cu Paul Meyer și Pablo Barragán. Printre momentele de neuitat se numără și concertul de la Berlin, precum și spectacolul inedit în care Thomas Carroll și Hyung-ki Joo și-au schimbat între ei rolurile de dirijor și solist.

Scena Sălii Patria a găzduit invitați de renume atât din țară, cât și din străinătate. Printre aceștia se numără Valentin Șerban, Atanas Krastev, Tiberiu Soare, Ioan-Dragoș Dimitriu, Manon Galy, David Molard Soriano, Rumon Gamba, Julien Salemkour, Oliver Zeffman, Adela Liculescu, Alexandra Fits și mulți alții. De asemenea, Filarmonica a diversificat oferta culturală prin concerte de pop și rock simfonic, cu formații precum Holograf și byron, care au adus un suflu nou și au atras numeroși spectatori. În luna aprilie, a fost readus la Brașov și Festivalul Internațional al Muzicii de Cameră, după o absență de mai mulți ani.

Concertele educative au avut un succes deosebit, atrăgând mii de copii la Filarmonică, contribuind astfel la formarea și educarea tinerei generații prin muzică. În plus, Sala Patria a fost gazda unor expoziții de pictură, grafică și fotografie, oferind un spațiu cultural complet și diversificat.

Săptămâna aceasta va avea loc marele concert de închidere al stagiunii cu numărul 146.

Înainte de acesta însă, pe 10 iunie în Sala Muzicii de Cameră va avea loc un recital care îi va avea în prim-plan pe muzicienii Magdalena Suciu la vioara I, Andrei Mihail Radu la vioara a II-a, Adrian Vasile și Alexandru Brișcaru la violă, Anna Mamalyzhenko la violoncel și Ionel Suciu la clarinet.

Programul recitalului include capodopere precum „Cvintetul cu Clarinet în Si minor op. 115” de Johannes Brahms, într-un aranjament special cu violă, și „Cvintetul cu Clarinet în La Major K 581” de Wolfgang Amadeus Mozart. Aceste lucrări minunate vor oferi o seară de neuitat pentru toți iubitorii de muzică clasică.

Apoi, joi, 13 iunie, va avea loc marea închidere a stagiunii cu un concert simfonic special, sub bagheta dirijorului Radu Popa, avându-l ca solist pe violoncelistul Ovidiu Marinescu. Programul serii include „Arie pe coarda Sol” de Johann Sebastian Bach, „Concertul pentru violoncel nr. 1 în Do major” de Joseph Haydn și „Suita simfonică Der Rosenkavalier” de Richard Strauss, promițând o încheiere grandioasă a acestei stagiuni.

După acest concert, vor urma două evenimente camerale. Pe 15 iunie, la ora 19, va avea loc un recital vocal cu Maria Cazacu (soprană), Emilia Giol (soprană), Diana Gheorghiciuc (mezzosoprană) și Sena Ducariu (pian). Pe 19 iunie, va avea loc un recital cu intrare liberă, avându-le ca protagoniste pe Mălina Chirilă (soprană), Anastasia Cismaș (soprană) și Bianca Man (contraltă), acompaniate la pian de Hunor Kovacs și Paul Ionescu.

Primul concert estival din acest an va avea loc joia viitoare, pe 20 iunie 2024, în Piața Sf. Ioan, de la ora 20. Sub conducerea dirijorului Vlad Mateescu și avându-l ca solist pe Dragoș Andrei Cantea, programul va cuprinde „Concertul pentru pian nr. 27 KV 595” de Wolfgang Amadeus Mozart și „Simfonia simplă” de Benjamin Britten.

Pe lângă evenimentele muzicale, săptămâna aceasta la Sala Patria va avea loc și Festivalul Très Court. Organizat de către Alianța Franceză și având Filarmonica Brașov ca și partener, festivalul va aduce o selecție de filme foarte scurte în patru calupuri care vor avea loc joi, 13 iunie de la orele 16 și 17 și vineri, 14 iunie de la orele 17:30 și 18:30.

Biletele pentru toate evenimentele Filarmonicii Brașov se găsesc la casieria Sălii Patria sau online pe site-ul bilet.ro.

Foto concert: Iosif Trif

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura