Multe mulţumiri pentru participare!

UntitledRandom.org a ales de la 1 la 22 numărul 12. În ordinea cronologică a răspunsurilor, numărul 12 îi corespunde Mihaelei Netulescu.

Felicitări, Mihaela! Pe adresa de email pe care ai furnizat-o la înscrierea în concurs, vei primi un mesaj la care te rugăm să răspunzi pentru a putea să-ţi trimitem premiul cât mai repede.

În curând, un nou concurs, tot cu o carte din Colecţia Hexagon. Cartea de Călătorie a Editurii Polirom.

……………………………………………………………………………………………………………….

Păianjenul alb. Povestea feţei nordice a Eigerului, în traducerea lui Cătălin Hiciu, este cea mai recentă carte publicată de Editura Polirom în Colecţia Hexagon. Cartea de Călătorie (şi în ediţie digitală). Poţi câştiga un exemplar din acest volum dacă spui, într-un comentariu la acest text, pentru care bestseller este cunoscut alpinistul Heinrich Harrer.

Durata de desfăşurare a concursului: 30 septembrie – 7 octombrie / orele 21.00. Câştigătorul/câştigătoarea va fi desemnată prin tragere la sorţi şi anunţat/anunţată aici, pe site, şi pe pagina de Facebook Bookhub.ro.

DESPRE CARTE:

În 1938, celebrul alpinist Heinrich Harrer a reuşit, împreună cu cîţiva colegi, să escaladeze faţa nordică a Eigerului, în Alpii elveţieni. De-a lungul timpului, pe acest traseu, considerat printre cele mai dificile din lume, şi-au pierdut viaţa peste şaizeci de alpinişti. Păianjenul alb relatează ascensiunea în care exploratorii s-au confruntat adesea cu situaţii periculoase şi cu limitele rezistenţei umane. O poveste despre tenacitate, încredere în propriile forţe şi curaj, care te ţine cu sufletul la gură.

DESPRE AUTOR:

Heinrich Harrer (1912-2006) a studiat la Universitatea din Graz, remarcîndu-se la geografie şi la probele atletice. În 1936 a făcut parte din echipa olimpică de schi a Austriei, iar în 1937 a cîştigat Campionatul Mondial Universitar de schi. În 1938 a făcut parte din echipa de alpinişti care a escaladat pentru prima dată peretele nordic al muntelui Eiger. Păianjenul alb (1959) este povestea acestei expediţii şi a tentativelor anterioare şi ulterioare de a face teribila ascensiune. Harrer a scris mai multe cărţi despre Tibet şi a transcris autobiografia lui Thubten Jigme Norbu, fratele lui Dalai Lama. E probabil mai cunoscut ca autor al clasicei Şapte ani în Tibet (Polirom, 2013), ecranizată în 1997 de Jean-Jacques Annaud.

Poţi citi un fragment în avanpremieră – aici.

Sursa foto: en.wikipedia.org.

Share.

About Author

22 de comentarii

  1. Mihaela Firica on

    Pentru bestseller-ul “Sapte ani in Tibet” este cunoscut alpinistul Heinrich Harrer.

  2. Adrian Florin Cotutiu on

    Alpinistul austriac Heinrich Harrer este cunoscut pentru bestseller-ul “Sapte ani in Tibet”

  3. serban dobrescu on

    Alpinistul austriac Heinrich Harrer mai este cunoscut si pentru best-seller-ul “Sapte ani in Tibet”.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura