Scriitoarea și criticul de artă Catherine Millet vine pentru prima dată în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus.

Autoarea va fi prezentă pentru o lansare de carte și o conferință.

Editura Vellant lansează sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 11:30, in prezența autoarei Catherine Millet, volumul “Arta contemporană. Istorie și geografie.” la standul editurii din cadrul Târgului Gaudeamus.

Volumul Arta contemporană. Istorie și geografie.” reconstituie genealogia artei contemporane și îi identifică specificitățile, atît de întrepătrunse cu mecanismele care animă astăzi societatea. Pentru cei care se aventurează în lumea artei, această carte este un ghid: ea oferă sisteme de referință într-un context plin de alternative.

Critic de artă și curator, Catherine Millet este redactor-șef al prestigioasei reviste Art Press, pe care a fondat-o în 1972. Este autoarea a opt lucrări de teoria artei, printre care “Yves Klein“, “Le Critique d’art s’expose” sau “L’Art contemporain en France“.

Afis Catherine Millet la GaudeamusLa evenimentul de lansare vor mai participa Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului. Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

În aceeasi zi, Catherine Millet va fi prezentă, de la ora 17:00, la Institutului Francez București pentru a susține conferința “Art Press și arta contemporană în Europa de Est “.

Conferința Art Press și arta contemporană în Europa de Est va pune în evidență felul în care una dintre cele mai influente reviste de artă recepționează și reflectă fenomenul artei contemporane din Europa de Est și implicit din România.

Afis Catherine Millet IFR BucurestiPe lângă autoare, la conferința, vor mai participa George Banu, membru de onoare al Academiei Române, Alex Radu, director al Editurii Vellant și Călin Stegerean, curator al evenimentului.

Eveniment organizat cu ajutorul Ambasadei Franței, Institutului Francez București și al Asociației Inter Arte.

Parteneri: Muzeul de Artă Recentă, Cărturești, Mobius Gallery, Elefant.ro.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura