Cum ar fi dacă doi compozitori de geniu, John Dowland, cel mai important lutist și autor de cântece cu lăută al epocii elisabetane, și Franz Schubert, „prințul lied-ului”, s-ar întâlni în cadrul unui concert-dialog peste timp încărcat cu ethosul Melancoliei, unul dintre ingredientele principale ale muzicii acestora?

Puteți afla răspunsul luni, 25 septembrie, începând cu orele 19:00, la Sibiu, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, într-un popas special al Turneului Național „Melancolia”, ce marchează reluarea stagiunii de toamnă sub egida Asociației Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Turneul cuprinde 8 evenimente desfășurate în 7 orașe ale țării și este inițiat de chitaristul Costin Soare, alături de mezzosoprana Claudia Codreanu și lutistul Constantin Lazăr. Concertul propus este o călătorie muzicală, vizuală și literară în epocile elisabetană și romantică. Repertoriul inedit ales și grupat tematic sub emblema Melancoliei (lacrimile; iubirea neîmpărtășită; somnul/visul/moartea; natura romantică; dorul; rătăcitorul/soarta) va fi prezentat publicului sub forma unui proiect interdisciplinar, muzica fiind însoțită de o expoziție virtuală cu picturi de epocă, curatoriată de Maria Pașc, și de un caiet-program cu traducerile textelor de către Alexandru M. Călin. Tranzițiile dintre cele două epoci reprezintă creațiile originale ale fotografului Daniel Munteanu și ale compozitorului Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, crochiuri vizuale și sonore, cu lucrări pentru chitară și lăută scrise în premieră în spațiul muzical românesc.

Așadar, vă așteptăm alături de noi la concert și un pahar de vin. Intrarea este liberă, în limita spațiului disponibil, iar vinul este din partea casei.

În cadrul stagiunii de toamnă de la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu vor urma concertul de acordeon susținut de Fernando Mihalache pe 23 octombrie și recitalul de operă susținut de soprana Veronica Anușca pe 13 noiembrie.

Detalii pe www.melancolia.ro și în evenimentul de Facebook.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura