Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău va relua, în data de 13 februarie a.c., ciclul Provocărilor Colocviale invitându-vă să reflectați, împreună cu oaspetele nostru special, asupra unei teme cu un potențial curativ excepțional pentru societatea românească actuală și cu un generos orizont meditativ – „Despre răbdare”. A răspuns pozitiv acestei provocări unul dintre cei mai titrați intelectuali din România, un invitat ce înnobilează spațiul cultural băcăuan și nu numai: universitarul, doctorul în filologie, criticul și istoricul literar, eseistul și memorialistul băcăuan Constantin Călin.

Nu vor greși cei care vor realiza o imediată, aproape instinctivă conexiune între tema propusă spre dezbatere și invitația noastră adresată omului de cultură Constantin Călin, proaspăt deținător al Premiului „Lucian Blaga” (la Secțiunea I, Filologie și Literatură) acordat de Academia Română pentru volumul „Dosarul Bacovia – III. Triumful unui marginal” (Editura Babel, Bacău, 2017); în fond, pentru Centrul de Cultură „George Apostu”, gestul de a-l găzdui pe universitarul Constantin Călin, la fel ca pe toți ceilalți reprezentanți ai elitei culturale locale și naționale, este unul firesc, tradițional (Centrul i-a acordat Marele Premiu „George Apostu” încă din anul 2011) și, nu în ultimul rând, onorant. Însă, având în vedere anvergura intelectuală, opera și personalitatea invitatului nostru, care împlinește anul acesta 80 de ani, conexiunea mai sus amintită ar fi una restrictivă, necuprinzătoare.

Vom deschide larg porțile Centrului pentru publicul doritor să audieze prelegerea domnului Constantin Călin cu tema „Despre răbdare”, pentru a înțelege mai bine, direct de la „sursă”, că excelența academică, spiritul renascentist și erudiția se construiesc, de-a lungul întregii vieți, cu „răbdare”. Îi îndemnăm pe toți „nerăbdătorii” dornici să-l revadă pe domnul Constantin Călin să aibă (puțină) … răbdare, până pe 13 februarie, ora 17,00.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura