18 iunie – 18 august 2024, Sala Librărie

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă marți, 18 iunie 2024, de la ora 16.00, la Sala Librărie, la vernisajul expoziției de pictură a artistului Vladimir Păun-Vrapciu, PINK PLANET.

De când mă știu, am fost atras de lucrurile colorate. Aveam câțiva anișori și criteriul după care îmi alegeam doza zilnică de superbie îl reprezenta culoarea obiectelor. Culorile au universul lor care se deschide ochiului încărcat de candoarea copilăriei. Sunt lucruri care, în timp, se educă greu sau deloc. Trebuie să te naști cu ele. Unul e roșul în copilărie, altul la bătrânețe, așa cum verdele care într-un fel este primăvara și în altul toamna. Cromatica diferă în funcție de percepția vârstei.

Vladimir Păun-Vrapciu: Arhitect și artist, cu rezultate remarcabile în ambele domenii creative, se află în deplina ascensiune a capacității sale artistice. Ca arhitect câștigă (în anul când era student în ultimul an al Facultății de Arhitectură și Urbanism din București, 2002/2003) realizarea unui proiect organizat de Fundația Filantropică OAT FARM (Suceava), sub patronajul Prințului Charles, care a prezidat comisia de evaluare, un proiect reprezentând un așezământ destinat copiilor defavorizați. Proiectele sale arhitecturale au fost selectate pentru diverse Anuale și Bienale în ultimii ani (la Bienala Națională de Arhitectură din România 2018, 2021, 2023; la secțiunea Arhitectură a Bienalei Internaționale din Florența, 2019).

Ca artist, a străbătut până acum un parcurs impresionant, creându-și un drum în lumea galeriilor de artă, muzeelor din țară și străinătate. Vladimir Păun-Vrapciu este membru al Ordinului Arhitecților din România, Uniunii Arhitectilor din Romania, Uniunii Artiștilor Plastici din România și World Association of Visual Arts (WAVA-Art).

Expoziția va putea fi vizitată în Sala Librărie, până în data de 18 august 2024, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, Agenția Națională de Presă AGERPRES, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro,www.gokid.ro, aiciastat.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, arthood.ro,www.News24.ro, www.qmagazine.ro, visitbucharest.today, zelist.ro

Share.

About Author

Avatar photo

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura