16 ATELIERE PENTRU ELEVI DE GIMNAZIU ȘI LICEU DIN SECTORUL 6 SUSȚINUTE DE ARTISTE ȘI ARTIȘTI VIZUALI

AAAM (Asociația Artistelor și Artiștilor Malmaison) anunță prelungirea înscrierii la cea de-a doua ediție a proiectului ATELIERE DE PRACTICI COLABORATIVE. Proiectul este co-finanțat de Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023.

Până VINERI, 29 septembrie 2023, elevii de gimnaziu și liceu din Sectorul 6 se pot înscrie la 16 ateliere gratuite de artă, susținute de artiste și artiști vizuali pe parcursul lunii octombrie. Sesiunile se vor desfășura chiar în atelierele de lucru ale acestora din cadrul Atelierelor Malmaison, Calea Plevnei 137 C, corp B.

Descrierile complete ale atelierelor, informații despre înscriere și regulament:  https://bit.ly/3sPreRf

Înscrieri la: proiecte.atelierelemalmaison@gmail.com

Fiecare atelier este structurat diferit, în 2 sau 4 întâlniri, consecutive sau săptămânale, cu durate care variază între 2 și 6 ore / întâlnire și este dedicat unor grupuri de 8 – 10 participanți.

Atelierele se vor încheia cu expoziții de prezentare a lucrărilor realizate de participanți, găzduite chiar în atelierele artiștilor coordonatori și în alte spații alternative din clădire. Acestea vor fi publice, fiind de asemenea și o ocazie ca participanții din program să se cunoască între ei și să vadă si rezultatele celorlalte ateliere.

Cele 16 ateliere:

Atelier de instalații modulare cu Adelina Ivan – conceperea unor instrumente proprii pentru realizarea unor pattern-uri, urmată de îmbinarea modelelor obținute cu instrumentele propriu-zise în construcții modulare

Atelier video cu Dan Basu – introducere teoretică și practică în arta video: de la lucrări reprezentative până la exemple de softuri și tehnici de prelucrare video, elemente de mapping, pixel art, editare video

Atelier de design impractic cu Daniela Pălimariu – reinventarea unor lucruri obișnuite prin modificarea lor cu umor și observație atentă, pornind de la lucrări de artă contemporane și din istorie care provoacă noțiunea de design de obiect.

Atelier de desen – The First With Kids cu Edi Constantin – dezvoltarea unor personaje prin desen, pornind de la evenimente reale; un exercițiu de imaginare a diferite perioade istorice, în contextul unor invenții și momente importante.

Atelier de colaj (EN) cu Giles Eldridge – urmărirea a diferite moduri de a gândi imagini și de a le realiza, folosind posibilități abstracte, figurative și narative prin montaj, colaj și elemente de desen. (atelier desfășurat în limba engleză)

Atelier de investigație (desen, sunet, text) cu Ioana Gheorghiu – îmbinarea explorării subiective a unui obiect cu realitatea istorică pe care o conține: ce evocă, înainte să aflăm ce e, un obiect relevant pentru istoria muzicii și implicit a unui moment istoric?

Atelier de carte obiect cu Liliana Basarab – formulă ludică de traducere vizuală a unor poezii, prin citirea și interpretarea (colaj, desen, pictură) unei selecții de poezie contemporană din cărți nominalizate la edițiile anterioare ale Premiilor Sofia Nădejde.

Atelier de țesături din hârtie cu Mihaela Moldovan – București, dar și de grafica jocurilor contemporane.

arhitectura străzilor din

Atelier de accesorii textile în tehnici experimentale cu Otilia Boeru – realizarea de accesorii prin imprimare serigrafică manuală, monotipie, broderie și cusături diverse, însoțită de discuții în jurul relației dintre obiect de contemplație estetică – obiect util

Atelier de colografie cu Radu Boeru – crearea unor compoziții figurative sau abstracte și imprimarea la presa de gravură a negativelor acestora, realizate în tehnica colografiei, o tehnică prietenoasă și imaginativă.

Atelier de imaginat un vehicul urban cu Ramon Sadîc – explorarea unor variante de deplasare în mediul urban (terestră, subterană, aeriană, acvatică), urmată de schițarea un vehicul ideal și construcția unei machete ale acestuia.

Imaginea perfectă nu exis… cu Sabina Suru & Andrei Tudose – călătoria unei lucrări de artă de la idee până la plan de lucru, discutarea și explorarea practică a diferitor tehnici – cum transformăm lucrurile care ne interesează personal în proiecte artistice?

Atelier de cuvinte și cifre (text, numere, desen) cu Silvia Trăistaru – scrierea unui cuvânt, unei propoziții sau cifre, urmată de dezvoltarea unor structuri și texturi printr-un proces desfășurat spontan, al cărui rezultat poate fi vizualizat doar la final.

Atelier de fotodocumentare & arhivă cu Tudor C. Popa – introducere în noțiuni tehnice de fotografiere și arhivare, urmate de explorarea practică a unor modalități de reinterpretare a realității prin intervenții asupra peliculei de film.

Atelier de povestit prin imagini – jurnal ilustrat cu Virginia Toma – realizarea unui jurnal în format de carte-obiect, urmărind procesul de la notarea unei amintiri până la surprinderea sa vizuală, prin tehnici diverse (desen, pictură în acuarelă, colaj).

Atelier de pictură cu Zoltán Béla – traseu între două momente ale picturii în istoria artei – o tradiție de reprezentare și una de interpretare: experimentarea prin lentila curentului impresionist, și apoi cu tehnici specifice cubismului sau expresionismului abstract.

AAAM (Asociația Artistelor și Artiștilor Malmaison), prin membrii săi, face parte din comunitatea artistică din cadrul Atelierelor Malmaison, care are ca obiect reprezentarea și promovarea acesteia, prin dezvoltarea și implementarea de programe și proiecte centrate pe o abordare interdisciplinară a artei contemporane.

Parteneri: Administrația Școlilor Sector 6, Galeria Ivan, Asociația Spațiul de Artă Contemporană

Parteneri media: RFI, Mindcraft Stories, Revista Arta

Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului București, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, puteți accesa www.primarie6.ro/program-cultura-2023/

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a autorității finanțatoare.

Atelierele Malmaison sunt o comunitate artistică formată în noiembrie 2020 prin auto-

organizarea unui grup multidisciplinar de artiste și artiști activi în diferite medii pe scena

de artă contemporană din București, cărora li s-au alăturat spații de proiecte, spații

artist-run și galerii de artă. Mai multe informaţii despre Atelierele Malmaison la:

www.facebook.com/AteliereleMalmaison

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura