Teatrul Dramatic „Fani Tardini” invită publicul la spectacolele programate la sfârșitul acestei săptămâni.

Vineri, 15 martie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă Domnul Kolpert, un text care a cunoscut succesul internațional imediat după premiera din anul 2000 la Royal Court Theatre din Londra, a fost tradus şi montat în peste 25 de ţări, iar de atunci, David Gieselmann a devenit un nume de referință în dramaturgia germană.

Textul lui David Gieselmann împletește iraționalul, tensiunea, tragicul, instinctele si afectivitatea cu vicleșugul și neliniștile care își fac cuib în noi. Sentimente precum umanitatea și respectul reciproc, un sistem de valori etico-moral pierdut aproape complet, snobismul, toate se întâlnesc în spectacolul Domnul Kolpert, una dintre cele mai captivante comedii negre contemporane.

Personajele principale, Sarah și Ralf, în tentativa lor de a-și salva relația (și implicit de a da un sens vieții lor), acționează feroce, dar deloc haotic; impulsivi și spontani, dar nu capricioși sau dezordonați si, în orice caz, fără înverșunarea fanaticului sau a dezaxatului. Punând (cu detașare tehnica) în practică un fel  de farsă, ei savurează dinainte efectul și anticipează consecințele, pentru a le dezamorsa astfel, în sinea lor, eventuala forță de șoc și a-și păstra, în momentul realizării lor efective, deplina libertate față de ele. Dar, oare acest demers nu reprezintă tot un soi de constrângere, o altă închisoare în care s-au vârât singuri și apoi au aruncat cheia?” – Cătălin Vasiliu, regizorul spectacolului

Iată cine sunt actorii din distribuția aleasă de regizorul Cătălin Vasiliu:

Carmen Albu (Edith Mole), Cristian Gheorghe (Bastian Mole), Flavia Călin (Sarah Kenner), Vlad Volf (Ralf Droht), Răzvan Clopoțel (Băiatul care livrează pizza), Ionuț Moldoveanu (Kolpert).  .

Regia: Cătălin Vasiliu

Scenografia: Daniel Divrician

Muzica: Costas Ivanov

Genul spectacolului: Comedie neagră

Durată: 1 h și 30 min

*Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Sâmbătă, 16 martie, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă LOVE AFTER, un spectacol care ne arată o imagine a familiei contemporane.

După 10 ani de căsnicie și un copil, Mira și David se află într-un punct fragil al căsniciei. Cei doi nu își mai găsesc un sens împreună, sentimentele lor sunt amorțite, timpul și energia lor se duc pe carieră, atenția lor este îndreptată către copil, iar lipsa comunicării și a pasiunii din cuplu îi „aruncă” în pragul divorțului.

Ajung cei doi la linia finală a relației sau iubirea lor este mai puternică decât orice rătăcire?  Află-le povestea, sâmbătă seara, ora 19.00, la dramaticul gălățean!

În distribuție,  actorii  Flavia Călin (Mira), Vlad Volf (David), Cristina Uja (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Ilinca Ivan / Eva Maria Stanciu (Ava), Oana Preda (Voce doctor), iar vocea lui Voce Wolf îi aparține lui Ciprian Brașoveanu.

 Scenografia semnată de Daniel Divrician.

Genul spectacolului:  Dramă | 1 h 50 min | Sala Mare

Duminică, 17 martie, la ora 19:00, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca spectacolul O REPETIȚIE MOLDOVENEASCĂ, o comedie care spune povestea unor eroi, a unor oameni simpli dintr-un târg din Moldova secolului al XIX-lea care au vrut să devină actori și să joace în limba română într-o vreme în care la modă erau spectacolele în limba franceză sau în limba germană. Regia: Cristian Ban,

Scenografia: Andreea Săndulesc, Asistență regie: Lavinia Eiler.

În distribuție: Radu Horghidan ( Caragiali ), Ionuț Moldoveanu (Greceano), Oana Mogoș (Domnișoara Marghiolița), Elena Anghel (Domnișoara Homiceanu) , Vlad Ajder (Idieru), Ștefan Forir (Bonciu), Răzvan Clopoțel (Anton), Florin Toma (Boian), Cristina Uja Neagu (Doamna Mase), Cristian Gheorghe (Directorul Mase).

Facem povestea unor eroi. Sunt niște oameni care au făcut prima trupă de teatru românesc la Iași și repetau în niște condiții foarte precare și financiare, și ca spațiu, aveau foarte puțin timp și, cu toate astea, au reușit să înființeze această trupă de teatru românesc, să adune publicul la reprezentații în limba română. Atunci se juca mult în limba franceză. Publicul prefera spectacolele franțuzești sau nemțești. Și este și un fel de omagiu adus acestor oameni. Iar piesa prezintă cumva frustrarea lui Caragiali legată de contextul în care el lucra și arată într-un fel foarte comic felul în care ei se chinuiau să ducă la capăt un spectacol.”, a declarat regizorul Cristian Ban.

Spectacolul durează 1h și 50 minute.

Programul de spectacole al Teatrului Dramatic „Fani Tardini” în luna martie poate fi consultat pe fanitardini.ro/program.

Biletele la spectacole pot fi cumpărate online de pe bilete.fanitardini.ro sau de la Agenția Teatrală din Domnească 59. Informații și rezervări: 0758 049 850.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura