Aproape 1.500 de spectatori s-au bucurat de colindele și cântecele de sărbători interpretate de Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” condus de Anna Ungureanu, la cele două concerte extraordinare de Crăciun susținute la Ateneul Român pe 18 și 19 decembrie. Pentru al 54-lea an consecutiv, glasurile emblematice ale Corului Madrigal au adus magia sărbătorilor atât spectatorilor din sala Ateneului, cât și numeroșilor ascultători de radio, care au putut audia concertul din 19 decembrie în trasmisiune directă la postul Europa FM. Peste 55.000 de oameni au urmărit momentele transmise live pe pagina de Facebook a Corului Madrigal, postări care au avut un impact total de peste 146.000 de persoane. Concertul va fi transmis și pe postul de televiziune Digi 24, în ajunul Căciunului, pe 24 decembrie, de la ora 21:00.

Corul Madrigal_Concert Craciun Ateneu 4_2_previewProgramul concertului a cuprins atât lucrări specifice de sărbători din repertoriul internațional, precum „Stille Nacht” sau „Gaudete” , cât și o suită de colinde și cântece românești care vestesc Nașterea Domnului, precum „Steaua sus răsare”, „Noi umblăm și colindăm” sau „O, ce veste minunată”. În pauză, spectatorii au avut parte de o frumoasă surpriză în foaierul Ateneului: în fiecare seară, peste 200 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi au susținut un minirecital de colinde sub conducerea lui Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Cele 12 coruri invitate în cele două zile de concert numără aproape 500 de copii din rețeaua Cantus Mundi, veniți din Arad, Brașov, Cluj Napoca, Oradea, Sfântu Gheorghe și din București. Atmosfera feerică a concertului a fost completată de zecile de aranjamente florale din trandafiri, flori exotice și fructe de sezon care au împodobit sala Ateneului Român.

Finalul spectacolului a stat sub semnul bucuriei, al surprizei și al emoției. În fiecare seară, glasurile celor peste 200 de copii din corurile Cantus Mundi au răsunat alături de cele ale Madrigalului, iar, în încheiere, publicul a fost invitat să cânte împreună cu ei melodia „Jingle Bells” și să acompanieze cu ajutorul a sute de clopoței de lut, lucrați special pentru această ocazie de meșteri populari din Negrești-Oaș, județul Satu Mare.

Considerat un reper universal al muzicii corale, ansamblul Madrigal susține în fiecare iarnă concerte de colinde în țară și în Capitală, pentru a aduce bucuria Crăciunului în sufletele cât mai multor oameni. Anul acesta, peste 10.000 de spectatori din țară au avut plăcerea de a simți emoția sărbătorilor prin interpretarea desăvârșită a Corului Madrigal. Începând cu 8 decembrie, celebrul ansamblu coral s-a aflat într-un turneu național și a susținut concerte pe scenele din Caracal, Bacău, Bistrița și Tîrgu Mureș, unde a fost primit cu foarte multă căldură și bucurie.

„Corul Madrigal a făcut o sărbătoare din spectacolul extraordinar de Crăciun de la Ateneu, în care au fost integrați aproape 500 de copii din Programul Național Cantus Mundi, care au cântat împreună cu publicul. Ne pregătim pentru un an foarte bogat, pentru că, în 2018, odată cu Centenarul Marii Uniri, Corul Național de Cameră <<Madrigal – Marin Constantin>> împlinește 55 de ani de la înființare. Pregătim spectacole frumoase, vom fi prezenți în Anglia, la British Museum, în Franța, la Domul Invalizilor, la Notre-Dame de Fourvière din Lyon, la Victoria Hall din Geneva. Mai mult decât atât, Programul Național Cantus Mundi se va bucura de noi și noi energii, căci în 2018 dorim să ajungem în toate școlile din România și să ducem la îndeplinire ideea pe care am lansat-o acum doi ani, << Nici o școală fără cor>>”, a spus Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

„În numele meu și al colegilor mei, vă transmit numai bine, multă sănătate și să învățăm să ne acceptăm unii pe alții. Noi asta facem de fapt, suntem mesagerii unei idei foarte importante: suntem diferiți dar, atunci când cântăm, suntem împreună, suntem la fel și suntem la fel de importanți. Sărbători fericite, cu multă sănătate și liniște sufletească!”, a spus Anna Ungureanu, dirijorul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

Corurile Cantus Mundi_foto Andra Aron 2_2_preview

Transmisiunile minirecitalurilor susținute de corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi în pauzele celor două concerte pot fi urmărite aici bit.ly/LIVE-CM-Ateneu-18dec, respectiv aici: bit.ly/LIVE-CM-Ateneu-19dec.

Partenerii media ai concertelor Corului Madrigal de la Ateneul Român: Europa FM și Digi 24

Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat „brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura