Seria Pe cuvânt!  a fost creată la ideea lui Silviu Dancu şi îşi propune să aducă împreună poeți și muzicieni locali mânați de pofta de a experimenta în spațiul generos şi primitor de la I-AUZI UNA (Bărăției 33), un nou bar, dar şi nou hub cultural bucureştean.

Pe Cuvânt! este locul unde poezia se întâlnește cu muzica live. Pe Cuvânt!

 Invitatul special de joi, 25 mai 2023, de la ora 21:00, este Arthur Suciu.

Arthur Suciu este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. A fost copywriter politic în peste 10 campanii electorale la nivel central și local. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne IV, Paris.

Cărțile de factură literară – „Contribuții la apocalipsă” (2008) și „Fericirea în vid” (2012) – au, ca și romanul „În gaură” (2016), un pronunțat caracter existențial. Arthur Suciu a obținut premiul pentru debut în literatură acordat de Revista “Convorbiri literare” pentru romanul “În gaură”. Pe lângă lucrarea teoretică „Discursul autonom” (2013), Arthur Suciu a mai publicat „Drumul către viața privată” (eseuri politice, 2009). A publicat de asemenea articole în mai multe lucrări colective.

Arthur Suciu a scris editoriale și analize politice pentru „Ziarul Financiar”, „Cadran Politic”, blogurile „Adevărul” etc. și a realizat emisiunea „City Talk”, la Radio City FM. Din 2015, publică eseuri și cronici literare în revistele “Cultura” și “Convorbiri literare”.

Celălalt invitat special ești TU, cel care, în a doua parte a serii, vei urca pe scenă, la open mic. Pentru că ar fi și păcat să nu o faci!

Fondul muzical este susținut live de

Cristian Pascu

și

Juan Carlos Negretti Briceño (n. Venezuela, stabilit în București, membru al grupului Torsan/Juan/Bălan + Neon Cola*)

Având muzica și arhitectura în centrul preocupărilor sale și acumulând peste 20 de ani de experiență ca percuționist și baterist, Juan Carlos poate fi descris ca un arhitect al ritmurilor. În stilul său de interpretare ludic și eclectic, ascultătorul va putea remarca influențe native afro-caraibiene care se contopesc cu cele balcanice și orientale, împreună cu o deschidere către zona de experimental. Juan și-a împărtășit pasiunea cu publicul larg prin diversele proiecte în care s-a implicat. Printre nenumărate festivaluri și evenimente la nivel național de remarcat este prezența de două ori la Festivalul de Jazz din Sibiu, apoi în mai multe ediții TIFF – cu un proiect de soundtrack pentru filme mute. Prin colaborările sale a susținut turnee la nivel european (Austria, Germania, Belgia, Turcia) și s-a numărat printre reprezentanții pavilionului României din cadrul Expoziției Mondiale 2005 AICHI – Japonia. Tot în sfera asiatică se numără și concertele avute cu unul din proiecte în Beijing, China – cu sprijinul ICR. Notabile sunt de asemenea și proiectele muzicale cu Teatrul Nottara și Teatrul Evreiesc de Stat.

*) Torsan/Juan/Bălan + Neon Cola este formula extinsă și cea mai recentă a unui proiect început cu câțiva ani în urmă. Proiect care promovează și practică improvizația liberă, într-un context acustic și electronic de formulă totuși clasică:Călin Torsan (instrumente de suflat), Andrei Bălan (chitară electrică și soundscapes), Juan-Carlos Negretti(percuție). Totul, însă, reinterpretat.

O poveste plutitoare, Rodeo pe una cometă sălbatică. Vedem concertul acesta ca pe un exercițiu de echilibristică sonoră.

Share.

About Author

Născut în 1969, cu un master specializarea construcții civile din cadrul Universității Tehnice de Construcții București absolvit în 1998. Pasionat de București, fotografie, literatură. Rubrica se vrea a fi o invitație virtuală/vizuală prin Bucureștiul de altădată.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura