UPDATE – Iată și câștigătorul:

Comentariul nr.23 – Laura Marinescu

Felicitări! Te rugăm să ne contactezi la adresa de e-mail contact@bookhub.ro pentru a stabili cum vei intra în posesia premiului.

 

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la concursurile viitoare!

 

În colecția Carte pentru toți a Editurii Litera au apărut recent două noi titluri: Strigăt în întuneric de Emma Healey, respectiv Iarna de Ali Smith.

Strigăt în întuneric de Emma Healey

Jen și Hugh Maddox tocmai au supraviețuit celui mai cumplit coșmar al oricărui părinte. Ușurați, dar încă îngroziți, stau lângă patul de spital al fiicei lor în vârstă de cincisprezece ani, Lana, care a fost găsită dezorientată, plină de sânge și de vânătăi, după ce a dispărut patru zile în timpul unei vacanțe petrecute cu mama ei într-o tabără de pictură.

În timp ce Lana stă mută în pat, fără să vrea sau fără să poată să spună ce i s-a întâmplat în acea perioadă, presa face tot felul de speculații, iar Jen și Hugh încearcă să răspundă la multe întrebări. Unde a fost Lana? Cum s-a rănit? A fost implicat adolescentul care s-a împrietenit cu ea? Cum a supraviețuit în toate acele zile? Chiar și atunci când se întoarce în casa familiei și la rutina școlară, Lana oferă un singur răspuns frustrant: „Nu-mi amintesc“.

O poveste crudă, tulburătoare și scrisă cu măiestrie, care explorează legătura mamă–fiică și constrângerile vieții de familie, durerea provocată de boala mintală, o poveste despre vinovăție, frică, speranță și iubire care ne arată ce înseamnă să-i pierdem, dar și să-i regăsim pe cei pe care îi iubim.

Healey compune acest roman din mai multe secțiuni, fiecare cu titlul ei, secțiuni care au de la câteva rânduri până la câteva pagini, o tehnică ce face narațiunea să progreseze. Apelând la flashbackuri și eliminând în același timp detalii inutile, autoarea construiește suspansul în mod natural. Rezultatul este panorama unei familii, luminată de dragoste, cu accentul pe legătura dintre mamă și fiică. (Booklist)

Iarna de Ali Smith

Iarnă. Dezolare. Vântul tăios, pământul bocnă, apa înghețată. Când patru oameni se adună de Crăciun într-o casă cu cincisprezece dormitoare din Cornwall, oare va fi loc pentru toată lumea? Oare vechile conflicte de familie pot fi mai bine înțelese de un personaj străin, ales la întâmplare? Prin gerul iernii răzbate căldura îndelung refuzată.

Al doilea roman din Cvartetul anotimpurilor al lui Ali Smith oferă o perspectivă reparatoare asupra unei epoci post-adevăr, într-o poveste care își are rădăcinile într-un moment de răscruce atât pentru istorie, cât și pentru memoria și relațiile personajelor. O poveste în care adevărul subiectiv năzuiește stângaci spre conciliere, iar cheia nu poate fi găsită decât printr-o subtilă triangulație ale cărei repere sunt iubirea, libertatea și responsabilitatea.

Iarna este o uimitoare meditație asupra unui moment istoric complex, emoționant. Perspectiva din final este sumbră, dar în curând va veni primăvara, și atunci poate că sloiurile amenințătoare se vor topi, iar mugurii speranței vor răsări. (Time)

Oferim un premiu format din cele două titluri apărute la Editura LITERA celei/celui care va răspunde la următoarea întrebare:

Numiți un alt titlu apărut în colecția „Carte pentru toți” pe care l-ați citit și l-ați recomda altora.

Perioada de concurs: 14 – 20 martie 2020.

Tragerea la sorți a câștigătoarei/câștigătorului se va realiza în dimineața zilei de 21 martie, nu mai târziu de orele 12.

Numele câștigătoarei/câștigătorului va fi anunțat pe pagina de facebook a Bookhub.ro și pe site.

Se acceptă doar răspunsurile date sub formă de comentariu la articolul de pe site.

Nu se admit mai multe răspunsuri trimise de pe aceeași adresă de e-mail.

Succes și vă așteptăm cu răspunsuri cât mai originale!

Share.

About Author

54 de comentarii

 1. Ivan Nicoleta on

  Sunt multe cărți citite citite din categoria ” Cartea pentru toți “, însă cea care m-a marcat este “Anna Karenina”.

 2. Ramona Răican on

  Sunt foarte multe. Să zicem “Crima din Orient Express”, de Agatha Christie.

 3. Iulia Dromereschi on

  “Pe aripile vântului”. Rămâne una dintre cele mai pline de sens cărți pe care le-am citit vreodată.

 4. Popovici Loredana Ștefania on

  Nu am citit niciun titlu din colectia precizata, dar fragmentul oferit din cartea intitulata “Strigat in intuneric” îmi starneste curiozitatea de a lectura aceasta carte.

 5. Tender Lavinia on

  Nu am citit niciun titlu din aceasta colectie ,dar mi-ar plăcea să citesc

 6. Radulescu Mădălina on

  Nu am citit nicio carte din această colecție,dar as vrea sa citesc ,,Ultimii martori”.

 7. Delia Elena Vasile on

  Acest segment de cărți nu este unul pe care frecventez sa le lecturez, dar daca as avea ocazia să o fac , as face asta cu mare drag si entuziasm.

 8. Pavel Mihail on

  In momentul de față nu am avut ocazia sa citesc o carte din aceasta colectie,dar imi doresc sa citesc macar una.

 9. Serban Andreea on

  Nu am citit nicio carte din aceasta colecție, dar mi – ar plăcea sa citesc.

 10. Mario Voicu on

  Pana acum nu am avut ocazia sa citesc o carte din aceasta colecție, dar sunt sigur ca in viitorul apropiat voi citii măcar una!

 11. Alex Toader on

  Nu am citit nici o carte din aceasta colecție, dar mi-ar plăcea sa citesc

 12. Ghinea Gabi on

  Nu am citit nicio carte din această colecție însă titlul ,,Strigat in întuneric ” mi- a atras atenția și mă făcut sa fiu din ce mai curios cu privire la aceasta carte

 13. Bratosin Nadia on

  Nu am citit nicio carte din această colecție, dar mi-ar plăcea sa o fac, deoarece carțile precizate mai sus par a fi interesante si in același timp, pline de mister.

 14. Milea Andreea on

  Nu am mai auzit pana acum de aceasta colectie,dar mi-ar placea sa citesc unele titluri care fac parte din ea. Spre exemplu,romanul “Crima si pedeapsa” (scris de Dostoievski) care face parte din aceasta mi-a captat atentia si cu siguranta il voi citi.

 15. Amalia Dinu on

  Nu am citit nicio carte din colecția aceasta , dar mi se pare interesantă :”Iarna” de Ali Smith și aș vrea să o citesc.

 16. Nu eram atât de pasionată de cărți înainte să înaintez în studii și să ajung la liceu, nu mă atrăgeau,impresionau atât de mult, dar acum am dat o altă pagină din caietul vieții mele și am decis că, aceste lecții de viață, cărțile trebuie să facă parte din viata noastră. Trebuie să știm să le savurăm fiecare rând, și să îți predai singur,lecția, învățătura încă din titlul cărții. Acest lucru l.am făcut și eu, această colecție este neștiută de mine. Toate cărțile sunt interesante, dar cartea care m.a făcut să îmi imaginez cum ar fi dacă aș citi.o este ,,PE ARIPILE VÂNTULUI ” Ovo Vadis

 17. Baranga Simona on

  Nu am citit nicio carte din această colecție, dar cea pe care as vrea s o citesc este “Strigat in intuneric” care pare interesanta încă din titlu

 18. Buzăianu Marinela Denisa on

  Momentan n-am citit nicio carte din această colecție, însă cartea care m-a atras și mi ar place să o citesc este “Fata dinainte” de J.P. Delaney. Pare o carte plină de suspans, personajele sunt conturate de mister și prezintă un final neașteptat.

%d blogeri au apreciat: