UPDATE

Câștigătorii sunt:

Comentariul nr. 32 – Ghinea Gabi

Comentariul nr.4 – Buzăianu Marinela Denisa

Comentariul nr. 10 – Ionel Annamaria

Comentariul nr. 9 – Pascu Simona

Comentariul nr. 20 – Nadia Marin

Felicitări! Vă rugăm să ne contactați la adresa contact@bookhub.ro pentru a stabili cum veți intra în posesia premiilor..

 

Vă mulțumim tuturor pentru participare și vă așteptăm și la următoarele concursuri!

 

Pe 17 februarie, Editura Gama a lansat campania Împreună creștem cititori pasionați, din dorința de a promova lectura în rândul copiilor și adolescenților cu ajutorul nostru, al adulților – fie că suntem părinți, profesori, unchi, mătuși sau bunici. Este de datoria noastră să-i ajutăm să descopere plăcerea lecturii, încă de la vârste fragede. La Editura Gama găsiți cărți  pentru toți copiii, de la cei mai mici, până la cei care au pășit deja pe tărâmul adolescenței. De-a lungul timpului, pe site s-a scris mai ales despre cărți din colecția Gama Imago, destinată copiilor mai mari și adolescenților.

Vă prezentăm una dintre cele mai noi apariții din colecția Gama Imago – Băiatul din bulă de Stewart Foster.

Joe are 11 ani și nu-și amintește să fi trăit în afara salonului său de spital, cu monitoare care bipăie și priveliște spre acoperișurile Londrei. Boala nu-l lasă să iasă afară nici măcar o clipă, iar puținii vizitatori riscă să aducă în „bula” lui microbi care-l pot ucide. Dar, într-o bună zi, cineva nou intră în viața lui și i-o schimbă pentru totdeauna.
Băiatul din bulă este o poveste emoționantă despre cum își petrece Joe zilele, cum se împacă cu singurătatea și frustrările și cum privește – cu un curaj de supererou, cu curiozitate și speranță – către un viitor fără limite.

 

„Cei care vin de afară au destule lucruri de povestit: pot să-mi spună ce-au făcut aseară, la ce oră s-au trezit, de ce sunt nefericiți, de ce-au pierdut autobuzul. Eu, în schimb, nu pot să le povestesc ce-am făcut ieri, pentru că a fost același lucru ca alaltăieri și ca răsalaltăieri.” (pag. 18)

Cu sprijinul Editurii Gama, oferim 5 exemplare ale cărții Băiatul din bulă. Pentru a participa la concurs, va trebui să răspundeți la următoarea întrebare:

Cum îi determinăm pe copii să prindă drag de lectură?

Perioada de concurs: 29 februarie – 4 martie 2020.

Tragerea la sorți a câștigătorilor se va realiza în dimineața zilei de 5 martie, nu mai târziu de orele 12.

Numele câștigătorilor vor fi anunțate pe pagina de facebook a Bookhub.ro și pe site.

Se acceptă doar răspunsurile date sub formă de comentariu la articolul de pe site.

Nu se admit mai multe răspunsuri de pe aceeași adresă de e-mail.

Așteptăm cu nerăbdare răspunsurile voastre. Succes!

Share.

About Author

36 de comentarii

  1. Iulia Dromereschi on

    În primul rând, prin exemplu personal. Mulți dintre cei implicați în diverse instituții care lucrează cu părinți/cărți îmi spun că li se plâng adulții că nu ar citi copilul. Sunt întrebați, păi și dumneata ce faci când ajungi acasă? Gătesc, mă uit la Netflix, stau pe telefon. Well, copiii, până la vârsta preadolescenței, sau mai devreme, sunt niște copiatori/imitatori de primă clasă. Cu adulți care citesc în jurul lor, cum ar putea să nu aibă măcar curiozitatea să încerce?
    Și apoi, nu le impunem. Dacă ei doresc să-și petreacă jumătate din timp în compania Căpitanului Chiloțilă, acolo să fie, fiindcă oricum citesc, și e mai bine decât deloc. În plus, multe dintre cărțile pentru copii sunt mult mai „elevate” decât sugerează titlul sau opinia generală.

  2. Citindu-le de cand sunt foarte mici, rasfoind sí povestind pe seama imaginilor la inceput, intrebandu-i ce cred ca see intampla in imagini. Si apoi sa ne vada ca noi citit si, in general, ca iubim cartile.

  3. Radulescu Mădălina on

    Citindu-le cate o poveste in fiecare zi,făcând voci amuzante ,arătându-le imagini pentru ca aceștia să nu își piardă interesul..

  4. Buzăianu Marinela Denisa on

    Am putea duce copiii într-un club de citit unde ar lectura cu alți copii, ar socializa, si-ar face prietenii noi si ar veni cu drag, ori într-o biblioteca. Acolo este un loc foarte relaxant, perfect pentru a savura o carte. Aceștia vor putea alege propria carte pe care vor s-o citească și vor avea responsabilitatea sa aiba grija de ea.

  5. Am putea cultiva dorinta de a citi in obiceiul copiiilor spunandu-le ca daca vor citi multe carti,vor putea sa isi dezvolte limbajul,vor putea deveni mai creativi,vor invata multe informatii din diferite domenii,vor avea ocazia sa vada care sunt formele corecte ale unor cuvinte si in ce contexte pot fi folosite.Tot cu ajutorul cititului,copiii vor ajunge oameni importanti in societate.

  6. Serban Andreea on

    Îi determinam pe copii sa prindă drag de lectura citindu-le, ascultându-le opinia și incurajnadu-i sa citească.

  7. Baranga Simona on

    Dacă le am arată copiilor cat de plăcută este lectură, cât de interesante sunt cărțile si cate putem învăța din fiecare poveste transmisă, cred că i am putea convinge ca lectura nu este plictisitoare.

  8. Ii facem pe copii sa le placa ceea ce citim prin intonatia si prin modul in care lecturam o anumita carte

  9. Ionel Annamaria on

    În primul rând trebuie să te vadă pe tine ca părinte că citești. Lasă-l să își aleagă singur cărțile, nu-i impune tu ce să citească. Sigur va prinde drag de lectură.

  10. Un copil va citi, dacă și în casă se citește. Cu cât i se citește mai mult, cu atât mai mult i se dezvoltă vocabularul de mic. Dacă i se citește de mic, va fi mai creativ. Fetița mea -8 ani, citește 3 pagini la culcare, apoi îi citesc și eu o poveste.

  11. Având un model de acasa.Inca de mici sa le citim povesti pana ajung ei sa le citeasca.Prin exemple demne de urmat,prin promovarea oamenilor care au reusit doar citind.

  12. Nedelcu Violeta Daniela on

    Ca mamă, le-am citit fetelor mele. Și m-au văzut citind. Și citim și acum.
    Ca profesor, fac ateliere cu elevii pe câte o carte. Le ofer ocazia să-și prezinte lecturile în forme variate: afiș, hartă mentală, lapbook. Fac carnavalul personajelor literare: din ,, Legendele Olimpului,, din ,, Poveștile lui Creangă,, din cartea preferată. Îi duc la bibliotecă și îi inscriu. Și facem lecturi, din când în când, fie în clasă, fie la bibliotecă.

  13. Delia Elena Vasile on

    Copiii absorb informațiile pe care le aud sau gesturile pe care le vad in jurul lor. Familia este cel mai bun exemplu si de aici pot desprinde dragostea pentru lectură

  14. Sa aibe in familie un cititor este foarte important pentru sporirea interesului unui copil!

  15. Milea Andreea on

    Copiii pot prinde drag de lectura in timp ce citesc alaturi de parintii lor,in acest mod petrecand timp impreuna,timp in care cu totii isi pot imbogati cultura generala.

  16. Tender Lavinia on

    Copiii pot prinde drag de citit cu ajutorul părinților care pot interpreta anumite povesti in moduri amuzante sau citind impreuna cu prietenii.

  17. – Prin exemplul propriu: un copil va fi curios să citească dacă-i va vedea şi pe părinți citind;
    – Oferindu-le posibilitatea să aibă propria lor bibliotecă;
    – Citind împreună şi cu voce tare zilnic;
    – Mergând împreună în bibliotecă şi împrumutând cărțile alese chiar de copii;
    – Cutreierând cât mai des prin librării; săptămânal se publică ceva extraordinar;
    – Urmărind autorii autohtoni şi participând la atelierele de lectură organizate de aceştia în librării sau biblioteci;
    – Atrăgându-i cu ilustrațiile deosebite, inedite, spectaculoase;
    – Înscriindu-i la cercurile literare sau chiar organizând în familie şi cu colegii un astfel de cerc.

  18. Prin exemplu, exemplu si iar exemplu! Cumparandu-le carti, asigurandu-ne ca le au tot timpul la indemana, ducandu-i la biblioteca, in vizita la edituri.

  19. Moraru Alisa on

    ?prin exemplul personal;
    ?fără a-i forța să citească ceva ce nu-i atrage;
    ?provocandu-i la lectură prin activități și jocuri cât mai atractive.

  20. Bîrcă Eduard Gabriel on

    Copiii pot prinde drag de citit cu ajutorul părinților, petrecând timp împreună, învățând lucruri noi.

  21. Anton Sava on

    Copiii copiază ce vad. Sunt curioși, vor citi, vor prinde drag de carti.

  22. Pe al meu l-am inconjurat de carti de cand era bebelus. L-am dus la librarii, i-am povestit despre ce citesc, l-am lasat sa umble prin biblioteca mea.

  23. Ema Georgiana on

    Le citim povesti care ii tin in suspans si, bineinteles, le oferim un exemplu de persoane care citesc: noi.

  24. Andreea Luiza on

    Din exemplul personal, citind mereu si atunci copilul va incepe sa urmeze si el sa citeasca.

  25. Cristian P. on

    În opinia mea doar prin exemplul personal al ambilor părinți, în sensul că și acestora trebuie să le facă plăcere lectura, iar copiii să vadă de mici acest interes. Pe lângă asta, evident, părinții ar trebui să le citească copiilor de la vârste fragede și să o facă cu plăcere!

  26. Bordei Delia Ionela on

    Citim impreuna cu ei, in moduri distractive, incercam sa fim un model pentru ei, facem mici joculete care sa ii instige la citit.
    Trebuie sa fim aproape de ei si sa le aratam ca cititul este o activitate minunata.

  27. Neculai Veronica Alexandra on

    Pentru a ii determina pe copii sa prindă drag de lectură ii putem pune sa citească carti care ii pasionează in diferite locuri pe care le adoră alături de diferite activități care să îi facă să se Si distreze in acelasi timp si sa vada cititul ca un mod de relaxare si distractie…

  28. Ghinea Gabi on

    Pentru a ii determina pe copii sa prindă drag de lectură părinții trebuie de când sunt mici sa le citească și să-i face sa prindă drag de lectura deoarece când cresc acești vor urma obiceiul părinților de a citii

  29. Toader alex on

    Copiii pot prinde drag de lectura prin a citii cât mai multe cărți cu părinții

  30. Farcas Alina Aurora on

    Consider ca cel mai important e contactul cu cartea si asta cat de timpuriu. Copilul trebuie sa stie de mic ce inseamna carte, sa cunoasca diferite tipuri de carti, sa isi vada parintii citind, sa i se citeasca, sa fie lasat sa rasfoiasca, sa “citeasca” imagini, sa ajunga cu usurinta la carti, sa-si aleaga carti.

  31. Radu Dobre on

    Citind ca el, copilul sa vada ca citesc, exemplul personal este cel mai important! Copilul îl pot determina sa citească și mergând cu el la targuri de carte.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura