Echipa Casei de Pariuri Literare va marca aniversarea festivalului editurii printr-un eveniment special, CDPL FEST 37, în cadrul căruia invitați vor fi Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Lucia Cuciureanu și Dumitru Vlad.

Vineri, 31 iulie, de la ora 18:00, sunteți așteptați în Club A, București, pentru un eveniment special, care va avea următorul desfășurător:

cdpl fest 37 - afis-3• 18:00 – intro (deschiderea ediției aniversare CDPL FEST 37)
• 18:15 – lansarea volumului de poezie Save Point, de Dumitru Vlad, a aplicației “Save Point – Poetry Run” și stand de autor
• 18:45 – lansarea volumului de poezie “O sută de kilometri mai la nord”, de Lucia Cuciureanu
• 19:20 – In memoriam George Geacăr (actorul Filip Popa va citi o selecție din poemele lui George Geacăr)
• 19:45 – lansarea volumului de poeme “Inima ca un pumn de boxeur” (reeditare), de Nora Iuga (cu participarea autoarei); invitat: Cezar Gheorghe
• 20:15 – Ioana Nicolaie – stand de autor și lectură publică
• 18:00 – 21:00 – stand de autor Sorin Stoica + CDPL sale: pe modelul “garage sale”, CDPL aduce la Club A cărți noi și bune și, la fiecare volum cumpărat, primiți o carte gratuită (la alegere, în limita stocului disponibil).

Pagina event-ului de Facebook, unde veți regăsi informații suplimentare despre invitați și altele, aici.

Despre CDPL FEST

În iulie 2012 avea loc primul CDPL FEST, un eveniment cu standuri de autor personalizate, proiecții video, lecturi publice, lansări de cărți, conferințe și dezbateri, creat pe ideea de low budget. Era și este, până în prezent, singurul festival de editură din România, la care au fost și sunt invitați autori publicați în toate editurile românești. La FEST-urile CDPL (click pe link pentru a vedea arhiva festivalului) s-a pus accentul, de-a lungul timpului, nu doar pe titlurile editate, ci pe întregul fenomen literar – istoria publicaţiilor și editurilor, interviuri cu public, probleme concrete, dezbateri, campanii ș.a.m.d. Calitatea invitaţilor şi modul de a-i aduce în faţa publicului au fost cele mai importante aspecte pentru organizatori.

Trei elemente sunt definitorii pentru FEST-urile CDPL: reconfigurarea ideii de eveniment literar (se insistă pe eventualitatea ca publicul să ajungă să plătească la evenimente, dar și regândirea unui gen de lectură personalizată), realizarea unei arhive (toate edițiile beneficiază de arhivă foto, înregistrări audio și video), circulaţia valorică. Toate acestea au fost asumate încă de la început, nu au apărut pe parcurs. O mențiune specială ține de faptul că bugetul proiectului este independent.

În 36 de ediţii, peste 100 de scriitori de la case editoriale diferite au susţinut lecturi, conferinţe, au avut standuri personalizate, aici proiectându-se documentare literare din seria CDPL.DOC şi nu numai. Materialele video sunt încărcate pe canalul de YouTube al editurii.

Proiectul se desfășoară în cel mai vechi club studențesc din Europa, Club A.

Deși nu se prezintă sub forma unui eveniment grandios, festivalul insistă pe aspecte ca: reprezentativitate, inovație, arhivare și interacțiune. Prin edițiile cu casa închisă (umanitare, cu bilet de intrare) și cele de spectacol (concerte, spectacole de teatru), CDPL FEST-ul încearcă să îmbine lecturile tradiționale cu forme concrete de promovare a literaturii contemporane. Fără să se limiteze la autorii cu cărți la CDPL, FEST-ul face dovadă că o editură poate da un semnal de normalitate și fair play într-o industrie a competiției de culoar propriu.

Se urmărește găsirea unor modalități nu doar interactive de promovare, ci și conturarea unei platforme contemporane reprezentative. Nu sunt excluse revistele și instituțiile literare sau proiectele studențești semnificative, iar o atenție deosebită este acordată istoriei editurilor.

În 2014, la Gala Bun de tipar, gala excelenţei editoriale româneşti, CDPL FEST a fost nominalizat la secţiunea Cea mai bună campanie de marketing / PR / CSR.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura