Cu ocazia spectacolului nostru de astăzi, “Zbor deasupra unui cuib de cuci” ce se joacă cu casa închisă, lansăm și noul nostru proiect de turism cultural: “Zbor o zi în Secuime!”

Trupa Teatrului „Andrei Mureșanu” revine cu o invitație inedită, adresată publicului bucureștean, croită pe nevoile acestuia în urma interesului ridicat pe care acesta l-a arătat față de spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci” după Ken Kesey, în regia lui Eugen Gyemant.


La ultimul spectacol jucat în București, la Teatrul Odeon, biletele s-au epuizat înainte ca toți doritorii să fi aflat măcar de deplasarea noastră. Astfel, am primit foarte multe cereri și rugăminți de a reveni la București, în special după ce piesa s-a jucat și a generat ecouri mai mult decât pozitive. O nouă deplasare a spectacolului necesită o serie întreagă de aspecte organizatorice și presupune implicarea întregii echipe a TAM. În prezent lucrăm în paralele la mai multe proiecte minunate și calendarul nu ne permite o nouă deplasare a spectacolului. Am găsit însă o soluție care ar putea răspunde atât dorințelor publicului cât și nevoilor noastre.

Venim cu o ofertă imbatabilă pentru publicul din București, în cadrul unui proiect de turism cultural intitulat „Zbor o zi în secuime”. Este vorba de un program de 1 zi, în data de 15 iunie 2019, care presupune deplasarea publicului din București la Sf. Gheorghe, TAM asigurând toate aspectele organizatorice. Astfel, punem la dispoziția publicului interesat un pachet de servicii, în valoare de 65 lei/persoană, care include transportul dus-întors de la București la Sf. Gheorghe (cu un autocar de 50 de locuri), prânzul și vizionarea spectacolului „Zbor deasupra unui cuib de cuci” începând cu ora 17:00 în sala Arta a TAM. Spectacolul durează circa 145 de minute, fără pauză. Plecarea și sosirea din București se va face din/în fața Teatrului Național.

Pentru rezervări vă rugăm să ne contactați la adresa pr@tam.ro și să specificați și preferințele voastre alimentare pentru prânz.

„În spectacolul lui Eugen Gyemant accentul cade pe nebunie ca stare de fapt. Iar pentru ca acest lucru să devină posibil, el a intrat în poveste, s-a plasat acolo, între personaje și in situ, cu o măiestrie regăsită doar la maeștrii păpușari, a început să depene firul narativ. … Azilul ca spațiu concentraționar este adus în fața spectactorilor prin intermediul unui spațiu de joc foarte bine delimitat, relativ mic și aglomerat (plin de obiecte cu volumetrie mare – paturile, pupitrele de tratament – dar și cu oameni care par gigantici), cu doi centri de acțiune aflați în opoziție, spectactorii fiind obligați să asiste la desfășurarea succesiunilor de acțiuni fără nicio cale de intervenție directă, deși proximitatea ar fi impus acest lucru. Așa a gândit regizorul oglinda societății – neputința/incapacitatea unei implicării directe în firul acțiunii capătă statut de simbol pentru o serie întreagă de fapte (anti)sociale la care oamenii din interior, „nebunii”, au fost forțați să ia parte, ei au fost protagoniștii unor evenimente care scapă controlului social. … La final spectatorul rămâne cu niște întrebări la care răspunsurile perfecte încă nu s-au inventat: a cui este libertatea – a mea, cel care stau pe margine, sau a lui, care alege să trăiască; cine e mai fericit – el, care-și înțelege soarta și o acceptă, sau eu, cea/cel care mă bucur de o sănătate mintală oarecare? Iar vinovăția rămâne să ne-o asumăm în totalitate. Pentru că vina e a noastră, a societății. Noi i-am trimis acolo și datorită nouă, ei sunt perdanții sorții. Așa că … s-ar putea ca noi să fim mai bolnavi decât ei.” (Nona Rapotan – http://bookhub.ro/nebunia-ca-forma-de-viata-sociala)

În distribuția din „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, publicul îi poate urmări pe Sebastian Marina, Alexandrina Ioana Costea, Daniel Rizea, Costi Apostol, Liviu Popa, Marius Popa, Anca Pitaru, Veres-Nagy Attila, Ștefan Forir, Sergiu Aliuș, Fatma Mohamed, Claudia Ardelean, Alexandru Hristachi, András Zoltáni. Regia și scenografia sunt semnate de Eugen Gyemant. Sound design: Magyar Csaba, Light design: Barbuj Zoltan, Regizor tehnic: Lidia Baciu.
Vă așteptăm cu drag la Sfântu Gheorghe!

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura