Un jam session de poezie, teatru, muzică și dans

La Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău va avea loc miercuri, 26 iunie 2024, de la ora 17:00, spectacolul-atelier „Sonete de Shakespeare, file de poveste”. Această experiență teatrală va fi condusă de Liviu Dospinescu, profesor de studii teatrale și culturale la Departamentul de literatură, teatru și cinema de la Universitatea Laval din Quebec, Canada. Liviu Dospinescu este de asemenea regizor, actor și autor, practica sa actuală înscriindu-se într-un teatru de cercetare; este interesat de strategiile dramaturgice ce conduc la experiența imersivă în „teatrul fenomenologic” al lui Samuel Beckett, de fenomenele interdisciplinare în teatrul contemporan, dar și de studiile culturale aplicate artelor scenei.

Un jam session interartistic care va îmbina poezia, teatrul, muzica și dansul, evenimentul îi are protagoniști pe Liviu Dospinescu și actrița Luiza Cupceac, alături de dansatorii și coregrafii Gabriel Scalschi, Andrada Costin și Andrei Tcaciuc. Sunetul și luminile sunt concepute și realizate de Andrei Marici.

Sonetele vor fi interpretate într-o manieră inovatoare și dinamică, pentru a pătrunde mai adânc în originile, influențele și semnificațiile posibile ale sonetelor, dezvăluind poveștile pe care acestea caută să le spună mai pe șleau sau mai în secret.

„O călătorie printr-un univers închipuit, misterios al unei alte lumi… Un spectacol al creării unui spectacol, al căutărilor, al jocului cu dublul sens al cuvintelor, al descoperirii personajelor ce par abia schiţate, dar care în realitate ascund o întreagă şi tumultoasă trăire. Un spectacol al dialogului cu versul, cu sine, cu partenerul de scenă, cu dansatorii şi mai ales cu publicul.” (Luana Popa, CRAI NOU, nr. 9165 din 16.01.2024, Insert Cultural nr. 72)

Vă invităm să luați parte la o călătorie în fascinanta lume a lui Shakespeare, între mit și realitate, între reverie și trăire autentică!

Programul cultural pentru anul 2024 al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfăşoară sub genericul „Patrimoniu – valoare și valorizare”.

Share.

About Author

Avatar photo

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura