Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 20 martie ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Regina inimii de Akira Mizubayashi, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”, în traducerea Mădălinei Ghiu. 

„Akira Mizubayashi a scris un roman emoționant, copleșitor. Jun Mizukami este un erou de tragedie. Lupta sa solitară pentru a rămâne om într-un război inuman face din el un erou. În această luptă el va fi susținut de credința sa în puterea artei.“ — Toute la culture
Participă: Lidia Cotea, Director al Departamentului de Limba si Literatura Franceza, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti , Șerban Georgescu, coodonatorul Cercului de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru”, și Bogdan Ghiu, scriitor și traducător. Moderatorul întâlnirii va fi Denisa Comănescu, Director al Editurii Humanitas Fiction.
În cea de-a doua parte a evenimentului Angela Jumugă-Cuibariu va interpreta la vioară Elegie de Toshio Hosokawa.
Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza unei rezervări prin eventbook.
Lansarea va putea fi urmărită #live & #online pe pagina de noastră de Facebook – Humanitas Fiction și pe Youtube – Humanitas.
„Un roman care împrumută de la simfonie exigențele compoziției, fiecare personaj interpretându-și partitura, uneori ca solist, alteori ca parte dintr-un ansamblu.” — Le Journal du Dimanche
În 1939, Jun studiază viola în cadrul Conservatorului din Paris. Însă conflictul sino-japonez îl obligă să se întoarcă în Japonia. Părăsind Franța, se desparte de Anna, marea lui dragoste. Încercarea războiului va fi una de o violență inimaginabilă, atât pentru tânărul altist, trimis să lupte pe front, cât și pentru Anna, care se refugiază la familia ei din Aveyron. Scrisorile pe care o vreme reușesc să și le trimită se opresc însă la un moment dat, și comunicarea dintre ei nu se mai poate relua. Peste ani, Mizuné, o tânără altistă pariziană, descoperă un roman ce îi amintește în mod ciudat de relația bunicilor ei, Jun și Anna, pe care nu îi cunoscuse niciodată. Întreruptă de război și de nebunia care cuprinsese lumea, povestea lor de dragoste și-ar putea găsi o continuare neașteptată. „Regina inimii” devine o pledoarie împotriva războiului, însoțită la fiecare pagină de muzica și iubirea care vor face posibil un nou început.
„Un stil muzical și precis, amintind de cea mai bună proză a lui Haruki Murakami.“ — LIRE  MAGAZINE LITTÉRAIRE 
Scriitorul japonez de expresie franceză Akira Mizubayashi s-a născut în 1951. După studii la Universitatea Națională de Limbi și Civilizații Străine din Tokyo, a plecat în Franța în 1973 și a urmat o pregătire pedagogică la Montpellier pentru a deveni profesor de limba franceză. În 1976, a absolvit la Tokyo un masterat de literatură modernă, apoi, în 1979, s-a întors în Franța ca student la École Normale Supérieure, unde și-a susținut doctoratul cu o teză despre Jean-Jacques Rousseau. Din 1983 predă limba franceză la Tokyo. În 2011, a câștigat Prix du Rayonnement de la langue et de la littérature françaises, precum și Prix littéraire de l’Asie pentru debutul său, Une langue venue d’ailleurs (2010). În 2013, a obținut Prix littéraire Richelieu de la francophonie. A mai publicat autobiografia Mélodie. Chronique d’une passion (2014), eseul Petit éloge de l’errance (2014), precum și romanele Un amour de Mille-ans (2017) și Inimă frântă (Âme brisée, 2019; Humanitas Fiction, 2021), recompensat în 2020 cu Prix des libraires, Prix Culture et Bibliothèque pour tous, Prix de la Ville de Deauville și Prix des Lecteurs des Écrivains du Sud. În 2022 apare cel mai recent roman al său, Regina inimii (Reine de cœur, 2022; Humanitas Fiction, 2024). În 2014, lui Akira Mizubayashi i s-a acordat distincția Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres.
Romanul  Regina inimii de Akira Mizubayashi, este recomandat de RFI România.
Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura