Teatrul Postnațional Interfonic prezintă spectacolul despre abuz în facultățile de teatru „Actrițe. Adică, scuze că te ating”, de Michal Telega, în premieră la Timișoara, la HEI – House of European Institutes. Spectacolul, în regia lui Mihai Păcurar, este realizat în contextul campaniei antibullying a Teatrului Postnațional Interfonic, „Un elefant mai puțin (sau mai mult) în cameră”.

4-5 octombrie

HEI – House of European Institutes

Bastion 1, Timișoara

„Actrițe. Adică, scuze că te ating” de Michał Telega

Traducerea: Marina Palii

Regia: Mihai Păcurar

Distribuția: Mădălina Mușat, Paula Dunker, Oana Hodade, Oana Pușcatu, Carmen Ghiurco, Kinga Ötvös

Sound design: Vlaicu Golcea

Supervizor tehnic: Alexandru Andrei

Producătoare: Laura Trocan

„Actrițe. Adică, scuze că te ating”, în regia lui Mihai Păcurar, este o producție marca Teatrului Postnațional Interfonic și se înscrie în demersul organizației de a adresa, prin mijloace specifice artelor performative, abuzul fizic și emoțional prezent în cadrul instituțiilor și colectivelor artistice.

Spectacolul vorbește despre sistemul piramidal din mediul teatral, în care factorii de decizie care își exercită puterea acceptă, tacit sau vădit, situații abuzive în procesele de muncă.

Textul este scris de Michał Telega și a fost realizat în urma unor interviuri cu cinci studente de la Facultatea de Actorie a Academiei de Arte Teatrale din Cracovia, pe tema depășirii limitelor și a exploatării și abuzului în procesul de lucru artistic.

Michał Telega (n. 1996) este regizor de teatru și absolvent, în 2021, al Academiei de Arte Teatrale Stanisław Wyspiański din Cracovia.

Propunerea mea legată de această problemă și în special de acest text are de-a face cu ideea de identitate. Identitate individuală. Atunci când, în relațiile interumane de orice fel, primează satisfacerea propriilor nevoi, atunci când prejudecățile și manipularea devin arme, identitatea de sine e prima victimă. Acest spectacol este un manifest împotriva anulării identității”, arată regizorul Mihai Păcurar.

Spectacolul va avea câte trei reprezentații pe zi, în datele de 4 și 5 octombrie 2023, la Timișoara, în cadrul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii:

4.10.2023, de la ora 18:00
4.10.2023, de la ora 19:00
4.10.2023, de la ora 20:00

5.10.2023, de la ora 18:00
5.10.2023, de la ora 19:00
5.10.2023, de la ora 20:00

Locurile sunt limitate. Este necesară înscrierea printr-un email la adresa: hei@eunic-romania.ro

Durata reprezentației: 40 de minute. Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani.

Spectacolul este realizat în coproducție cu Institutul Polonez din București și cu sprijinul Goethe Institut București și Kinema Ikon.

Accesul la evenimentele publice HEI – House of European Institutes este gratuit și deschis tuturor, vizitatori ai Timișoarei și membri ai comunităților orașului deopotrivă, indiferent de abilități, credințe, stil de viață.

Parteneri media: Daily Magazine, Ziua de Vest, Modernism.ro, Scena9, Curatorial.ro, Radio România Cultural, DW Română.

HEI – House of European Institutes este un proiect implementat de  EUNIC România cu sprijinul Centrul ui Cultural German din Timișoara, un partener prețios în călătoria noastră culturală.

Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul European Echoes, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Este organizat în parteneriat cu Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura