– Eveniment în cadrul campaniei „Te așteptăm în librărie!” –

lansare_gurdjieff-13-10Editura Herald şi Institutul Gurdjieff din România au plăcerea de a vă invita joi, 13 octombrie la Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie (str. Arthur Verona 13-15), la ora 18:30, cu ocazia lansării a două noi titluri adăugate în colecția dedicată lui G.I. Gurdjieff: În căutarea ființei și Realitatea ființei, două resurse neprețuite pentru cei care sunt în căutarea înțelepciunii și înțelegerii interioare.

După lansarea în 2015 a volumului Viaţa e reală doar atunci când „Eu sunt”, Editura Herald are bucuria de a întregi colecția „Serie autor: G.I. Gurdjieff” cu două titluri noi, care promit să aducă mai multă lumină asupra operei lui G.I. Gurdjieff.

PrintÎnsemnările aparținând lui Jeanne de Salzmann, cea mai apropiată discipolă a lui Gurdjieff, constituie conținutul mult așteptatului ghid pentru înțelegerea învățăturilor transmise de către acesta. Volumul Realitatea ființei de Jeanne de Salzmann introduce o serie de concepte și elemente utilizate în activitatea practică: trezirea” din somnul individual, autoobservarea și amintirea de sine, efortul conștient și suferința voluntară, explică anumite metode simbolice, cum ar fi Eneagrama, și indică principiile folosite în practicarea exercițiilor de dans numite „Mișcările”.

Tehnicile și metodele transmise de către Gurdjieff transformă intelectul, emoțiile și corpul, fiind integrate într-un sistem cunoscut sub numele „A patra cale”. Toate acestea se regăsesc în cartea În căutarea ființei, care este și o introducere indispensabilă celor care își doresc să afle mai multe despre calea către trezirea conștiinței.

in_cautarea_fiintei_gurdjieff_printVă propunem o întâlnire interesantă în cadrul căreia se vor discuta principalele caracteristici și concepte prezente în cele două opere de curând apărute la Editura Herald, alături de invitații speciali: Bogdan Brumă (traducător), Sorin Nicolae (secretar al Asociației Institutul Gurdjieff din România) și Cantemir Mambet (președinte al Asociației Institutul Gurdjieff din România).

Lansarea va găzdui totodată proiecția câtorva dintre clipurile cele mai reprezentative pentru școala formată de Gurdjieff, precum și sesiuni de lectură.

 

 

Gheorghii Ivanovici Gurdjieff (1866-1949) a privit cunoaşterea realității – ceea ce el numea adevărata „cunoaştere a ființei” – ca pe un curent care curge din îndepărtata Antichitate, transmis din epocă în epocă, de la un om la altul, de la o rasă la alta. El a privit această cunoaştere drept mijlocul indispensabil de a obține libertatea interioară, eliberarea. Pentru aceia care caută să înțeleagă sensul vieții omenești în univers, el spunea că scopul căutării este cel de a străbate și a ajunge la acest curent, de a-l găsi. Atunci rămâne acolo doar „să cunoștipentru „a fi”. Însă pentru a cunoaște, îi învăța el pe ceilalți, este necesar să descoperi „cum să cunoști”.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Eveniment Facebook.

Contact: Delia Gavrilă, PR & Events Specialist, 0743.050.507 delia.gavrila@edituraherald.ro

Parteneri media: Institutul Gurdjieff din Romania, Cărturești, Vivanatura, Itsy Bitsy, GoldFM, București FM, Radio România Cultural, Transilvania Expres, Radio Gaia, Radio Deea, Radio România Târgu Mureș, Radio Iaşi, Radio Renașterea, Bazavan.ro, dianasolomon23.wordpress.com, ARCUB, LiterNet.ro, Fundația Calea Victoriei, Bookblog, Literaturapetocuri.ro, Edu-News.ro, Suntpărinte.ro, Mămica Urbană, Gratuitor, Ziarul Metropolis, 4Arte, Agenția de carte, Bibliocărți, Bookaholic, Bookhub.ro, Blogul unei cititoare de cursă lungă, Bookuria, Cinemagia, Filme-cărți, GoKid, Hyperliteratura, Kreatoria, Pr Wave, Fundația Prețuiește Clipa, Rabbit Media, Raftul cu Idei, România Pozitivă, Self Care Center, Societatesicultura.ro, Sunt pitic, Montessano, Sayuki’s blog, Trăiește Conștient, Booktopia, Calendarul Magic, Senso TV, Tonica, LumeaMare.ro, România Liberă, Dă Mai Departe, Academia Cațavencu, Festivaluri Românești, Q Magazine, Vox Authors, Povești de Călătorie, Serial Readers.

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura