Luni 20 noiembrie, se deschide la Galeria de Artă ”Orizont” din București (Bulevardul Nicolae Bălcescu, 23A), Expoziția ”Două povești în București”, a artistei Anca Mihăilă. Curator este Ovidiu Ionescu. Lucrările vor putea fi admirate până pe 4 ianuarie.

Marți 21 noiembrie, la Galeria de Artă „Octav Băncilă” din Iași (Str. Alexandru Lăpușneanu, nr. 7-9), va fi vernisată la ora 18, Expoziția „Reculegere” a artistului Daniel Murgu. Prezintă criticul de artă dr. Mirela Ștefănescu.

Miercuri 22 noiembrie, Uniunea Artiștilor Plastici din România Filiala Iași, vă invită Galeria de Artă „Nicolae Tonitza” (Str. Lăpușneanu, nr. 7-9), la vernisajul Expoziției de pictură și grafică „Sensuri tonale”, cu lucrări semnate de artistul Dumitru Cristescu. Evenimentul va începe la ora 17 și va fi prezentat de prof.dr. Constantin Tofan.

Tot pe 22 noiembrie va fi vernisată la ora 18, Expoziția ”Re-connect” a artistei Beti Vervega.  Evenimentul este găzduit de Galeria ”The Institute” din incinta Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești, nr.29). Proiectul expoziţional propune atât seria omonimă, în lucru încă din 2019, cât și câteva lucrări din serii precedente, care urmăresc și explicitează traseul către o formulă vizuală care s-a definit în aproape două decenii și care anunţă o nouă etapă a creaţiei artistei – o explorare a libertăţii de expresie oferită de limbajul pictural. Curatoare este Mălina Ionescu.

Joi 23 noiembrie, la Muzeul de Artă Tulcea (str. Grigore Antipa, nr. 2), Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, Uniunea Artiștilor Plastici din România (Filiala București și Filiala Tulcea) și Dr. Adrian Balaban vă invită la ora 14, la vernisajul expoziției colectivă de artă plastică intitulată „Vulturu 23”. Acest eveniment încununează activitatea artiștilor români care au participat în anul 2023 la Tabăra de Creație Artistică „Maliuc”, ediția      a III-a: Brîndușa Bontea, Elida Veronica Buftei (Butuc), Sanda Buțiu, Elena Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Daniela Iacoblev-Barău, Nicolae Mara, Veronica Oancea, Traian Oancea, Ioan Oratie. Invitata evenimentului este Dr. Aurelia Mocanu, critic și istoric de artă.

Două manifestări expoziționale vor avea loc sâmbătă 25 noiembrie:

La ora 18,30, la Galeria de Artă Victoria din Iași (str. Arcu, nr.5) va avea loc vernisajul expoziției „Dincolo de Pace și Frică”. Este o expoziție de grup care țese complice o parcurgere flexibilă a spațiului emoțiilor și aduce împreună trei domenii distincte ale artei – sculptura, reprezentată de Alexandru Burlacu, printul (Grafo Dragoș) și New Media – Alex Dromp. Acustica manifestării va fi alimentată de către sound designerul Teodor Maxim, iar prezentare va fi susținută de către prof. dr. Ioan Răducea.

Filiala Târgu Jiu a UAP din România în parteneriat cu Filiala de Pictură București a UAP din România și Centrul de Cercetare Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, organizează de la ora 17.00, la Galeria „Căminul Artei/ Centrul Artelor Vizuale” (Strada Biserica Enei, București), vernisajul expoziției de grup „Contemporary Art” a membrilor Filialei Târgu Jiu a UAP din România. Artiști expozanți: Mihai Țopescu, Valer Neag, Vasile Fuiorea, Dragoș-Radu Trăistaru, Romana Topescu- Trăistaru, Laura Semenov, Adrian Bândea, Daniel Semenescu, Florin Hutium, Georgiana Brandt, Ana -Daria Ionescu- Haidău, Mariana Frătița, Lucica Popescu, Costel Dobrițescu, Bogdan Epure, Anca-Maria Stănciulescu, Armand Landh, Cristina Cioplea. Curatori sunt Vasile Fuiorea și Cristian A. Damian. Abordările artistice din această expoziție reflectă, pe de o parte, viziuni actuale ale artei contemporane precum street-art, fotografie-montaj sau land-art, iar pe de altă parte sondări mai tradiționale, dar nu mai puțin interesante, în domeniul picturii, sculpturii sau textilelor.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă.

Share.

About Author

Avatar photo

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura