Muzeul Național de Artă Contemporană face retrospectiva unui impresionant exercițiu de longevitate. Timp de mai bine de o jumătate de secol, familia Iacob a produs, în ritm constant, un minunat corpus de artă vizuală, în diverse forme, formate și medii.

Când: Vineri, 19 iulie, ora 18:00-22:00  

Unde: Muzeul Național de Artă Contemporană |Etaj 3

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

Curator: Curator: Călin Dan / Asistent curator: Sandra Demetrescu

De la pictură la tapiserie, de la acuarelă la mosaic, de la sculptură la desen, Iacobii au construit, împreună dar independent unul de celălalt, un univers de forme de o uimitoare bogăție. Bucuria pură a facerii și plăcerea trudei grele, au fost motoarele acestui exercițiu de longevitate.

Atelierul, casa, grădina familiei Iacob au găzduit continuitatea meditației, a muncii fizice și a dialogului intelectual. Muzeul Național de Artă Contemporană – MNAC București are plăcerea de a aduce în fața unui public nou pe mereu tinerii Viorica și Gheorghe Iacob – într-un context curatorial inspirat de spațiile în care ei trăiesc și lucrează de atâția ani.

MNAC SPRING / SUMMER SEASON 2019

Colecția de artă Renault pentru prima dată în România. În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu. Street Art pe scările interioare ale muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.

Sezonul expozițional de primăvară/vară2019.

Sponsori:

Crama OprisorPolicolor RomaniaGrup Transilvae, Vitamin Aqua

Parteneri media:

CărtureștiElleRomaniaEnergieaFEEDER.roGOKID.roIgloo mediaLife.roMarie Claire, Radio România CulturalRevista ARTA,

RFI RomaniaRevista ZeppelinSUB25SuperSYTSupereroi printre noiȘcoala9TANANANAThe InstituteTotul despre mameZiarul MetropolisZile si Nopti Bucuresti.

Share.

About Author

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Recenzii, interviuri și evenimente culturale ISSN 2501-9783 ISSN-L 2501-9783

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura